Propuneri de weekend: 25-27 martie 2016

Parcă nu mai am răbdare să mă bucur de căldură, de soare, de vreme frumoasă! Tot sper că lăsăm în urmă frigul şi că intrăm repede în primăvară, aşa cum ne-au obişnuit anii trecuţi şi asta pentru că sunt mereu pe ducă şi îmi doresc să particip la cât mai multe evenimente, în special în timpul weekend-ului.

Ce ne oferă şi acest weekend?

salon bicicleteÎn Bucureşti, la Romexpo, avem o expoziţie inedită: Salonul Bicicletei 2016 (pavilioanele C1 şi C2). Asociaţia Profesională a Producătorilor, Importatorilor şi Comercianţilor de Biciclete din România adună toate reprezentantele mărcilor de biciclete, echipamente şi accesorii de profil, prezentând inclusiv modele de top şi colecţii limitate. Cine doreşte să testeze noile modele 2016, o poate face, iar pentru cei mai curajoşi se oferă premii pentru participarea la diferite concursuri. Expoziţia este completată de probele de măiestrie şi demonstraţii, pe muzică antrenantă, iar vizitatorii au ocazia de a se întâlni cu sportivi din echipele de ciclism din România. Costul unui bilet de intrare este de 10 lei/adult.

salonul nauticTot la Romexpo (pavilioanele C4-C5) are loc şi Salonul Nautic Internaţional Bucureşti 2016, ce reuneşte majoritatea companiilor din domeniul nautic. În cadrul expoziţiei sunt expuse oferte de charter, scuba diving, vestimentaţie nautică, caiace şi canoe, ambarcaţiuni gonflabile, rib-uri, veliere, bărci cu motor, yachturi de mari dimensiuni.

Festivalul Borsului de Peste Delta Dunarii (468)Festivalul “Tradiţii Româneşti”, ne încântă cu a treia ediţie, cu speranţa că nu plouă…, pentru că se desfăşoară în cel mai mare parc al capitalei: Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle). Organizatorii ne promit un adevărat festin gastronomic autentic românesc (prepeliţe la jar, aripioare de porc coapte în bere la cuptor, scăricică la rotisor, coaste de porc coapte la jar, mici boiereşti, cârnaţi, borş de peşte lipovenesc, mezeluri şi brânzeturi din Mărginimea Sibiului, cozonaci de Bucovina, prăjituri lipoveneşti tradiţionale) asezonat cu tradiţii populare (concertează corul de muzică lipovenească Juraveli din Jurilovca).

festivalul-pescaresc-ed-a-iv-a-25-27-martie-2016-i123850Cel mai mare borş de peste lipovenesc din capitală, în week-end-ul acesta, ni se promite, însă, la Festivalul Pescăresc din Parcul Naţional. Printre vedetele festivalului se numără şi storceagul pescăresc, saramura de crap, păstrăv şi crap la proţap, crochete şi chifteluţe de hamsii şi scoici, cabanos de somon, mititei din peşte şi somon, sărmăluţe în foi de viță din peste servite cu mămăliguţă, usturoi şi lămâie. Atmosfera este întreţinută de muzică populară românească, dar şi de petrecere.

Ziua PolitieiÎntr-un alt parc, Titan (fost IOR, zona Glob) se va premia câinele poliţist al anului cu ocazia Zilei Poliţiei Române (marcată in 25 martie), eveniment ce are loc în data de 26 martie, începând cu ora 10.00. În cursă au intrat 5 echipaje canine care au participat, în anul 2015, la cele mai dificile misiuni.

banner_piata-taraneasca-si-mesterestiPiața Țărănească revine în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român cu un nou târg de vineri până duminică, unde sunt prezenți producători autohtoni, meșteri și artizani, dar și colecționari de diferite obiecte. Târgul este ocazionat de Paştele catolic, aşa că cei care ajung se vor delecta cu pască moldovenească şi muntenească, plăcinte domneşti cu brânză dulce şi sărată, cu dovleac şi mere, dar şi poale-n brâu şi cozonaci domneşti, Cozonac Bujor de la Suceava, prăjituri de casă din Maramureş şi Brăila,  brânzeturi, caşcavaluri şi preparate din carne afumate după reţete vechi din Argeş, ţuici şi vinuri.

targ-de-carte-brasov-2016La Brașov Business Park (Str. Ionescu Crum nr. 1), are loc a XIII-a ediție a Târgului Internațional de Carte și Muzică Libris. Zilnic au loc  lansări de carte și reviste literare, albume muzicale, diferite evenimente (conferinţe, decernări de premii), inclusiv recitaluri de poezie şi muzică (în fiecare zi până la orele 20.00, duminică până la ora 16.00).

Festivalul Sighisoara Blues 2016Asociația Culturală „Sighișoara Blues Hospital” ne invită pe 25 și 26 Martie 2016 la Sighișoara pentru cel mai așteptat festival de blues din țară, ediția 11 a Festivalului Internațional de Blues. Sighișoara Blues Festival 2016 include spectacole ce vor începe la orele 19.30, cu o durată de 80 de minute în fiecare seară ( în sala Mihai Eminescu). Prețul unui bilet pe seară e de 100 de lei. Vineri 25 martie concertează Soul Serenade din România şi Deitra Farr din UŞA, iar sâmbătă 26 martie Boo Boo Davis şi Dwayne Dopsie din USA.

Timişorenii sunt şi ei invitaţi la un eveniment muzical inedit, adică să cânte în voie pe stradă şi chiar să îşi aducă orice instrument muzical cu ocazia Timişoara Music Day, ce are loc sâmbătă între orele 12:00 şi 16:00, în Piaţa Unirii. Timişoara Music Day este un manifest muzical, cultural şi educativ, inspirat după conceptul International Music Day, ce se celebrează anual în 700 de oraşe din lume. Evenimentul se desfăşoară sub forma unui flash mob în care toţi trecătorii se pot bucura alături de muzicieni.

La Căminul Cultural Botuş din comuna Fundu Moldovei, judeţul Suceava, duminică, 27 martie 2016, de la ora 11:00, are loc Festivalul-concurs naţional de muzică corală religioasă ortodoxă „Buna Vestire“. Festivalul de cântece şi poezii religioase are ca scop valorificarea tradiţiilor ortodoxe şi etalarea unor forme de artă populară.

Rasnov Turism Rural (146)În Piața Corneliu Coposu din Mediaș a fost deschis Târgul de Paști.  În cele trei zile ale târgului, medieșenii pot admira, achiziționa și degusta diferite produse tradiționale specifice Sărbătorii Pascale, iar pentru cei mici sunt amenajate țarcuri cu miei și iepurași. Programul de desfășurare al evenimentului este de la orele 10.00 la 17.00.

Un weekend perfect!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.