Propuneri de weekend: 25-26 martie 2017

Ultimul weekend din martie ne apropie mai mult de vacanţe pentru că pe 25 martie se sărbătoreşte Ziua Greciei şi nu ne putem gândi decât la mare şi la plajele ei minunate, multe dintre ele distinse cu Blue Flag, poate nu întâmplător alegem an de an să facem plajă pe una dintre insulele elene.

Citeşte şi Experiența mea în Rodos, Insula Soarelui 

Cu gândul la mare în suflet, putem ieşi la plimbare şi gusta din preparatele greceşti la o tavernă din inima capitalei, pentru ca mai apoi să petrecem o seară plăcută la Ateneul Român, unde are loc Stagiunea Regală cu un concert de excepţie, în care orchestra dirijată de Pierre Vallet, va interpreta o parte din operele lui J.S.Bach şi W.A. Mozart, începând cu ora 20.00.

La Sinaia, sâmbătă 25 martie, de la ora 16.00, debutează şi noua ediție a Stagiunii “Sunetul muzicii”. În Sala de muzică a Castelului Peleș vor fi evocate două importante personalități ale culturii române: Tudor Arghezi și Dinu Lipatti.

La Blaj are loc Sărbătoarea Mierii, cel mai mare târg apicol din România, un eveniment ce va prezenta nu numai produsele obţinute pe bază de miere, ci şi momente de divertisment. În seara de sâmbătă este aşteptat să concerteze Mihail, începând cu 18.30, pe scena din Piaţa 1848, iar duminică de la ora 12.00 va avea loc un spectacol pentru copii.

Puteţi crede sau nu, dar deja au început Târgurile de Paşti, astfel că la Timişoara se organizează cea de – a X – a ediţie a Târgului de Paşti, în perioada 26 martie – 18 aprilie 2017În Piaţa Victoriei vor fi amplasate 50 de căsuţe unde se vor comercializa ouă încondeiate, dulciuri, cozonaci, pască, flori, icoane, produse handmade şi ornamente de sezon. Pe platoul din faţa Operei Naţionale va fi amenajat un cuib cu ouă colorate şi decoraţiuni specifice sărbătorilor pascale. Deschiderea Târgului de Paşti va avea loc duminică, 26 martie, de la ora 17.00, în Piaţa Victoriei, cu un concert de muzică de promenadă susţinut de Orchestra Timişoara Big Band.

Concursul anual “Sinaia pe pârtie” se va desfăşura până pe 25 martie. Cei care doresc să se bucure de acest concurs sunt aşteptaţi pentru a viziona competiţia de primăvară pe pârtia de altitudine de la cota 2000.  Competiţia marchează apropierea finalului de sezon, pe pârtiile din staţiunea Sinaia.  Pe durata competiţiei, participanţii vor beneficia de transport gratuit astfel: pe Tronson I – Telegondolă, pe Tronsonul II – cu Telegondolă Carp, de la Cota 2000 – cu Telescaunul Soarelui.

Cea mai importantă expoziție internațională pentru sectoarele de panificație, patiserie, cofetărie, gastronomie, gelaterie, cafea și HoReCa din Europa de Sud-Est, GastroPan, se va desfășura la Sibiu, ultima zi fiind 25 martie 2017. Sâmbătă este ziua concursurilor de gastronomie, unde vom putea admira cele mai reușite platouri culinare şi cele mai impresionante sculpturi în legume şi fructe, dar și toate produsele de panificație și cofetărie de la concursurile zilelor precedente. Expoziţia GastroPan ne aşteaptă în intervalul orar 10:00 – 18:00, iar intrarea se face pe bază de invitaţie sau talon de acces, care este disponibil gratuit pe www.gastropan.ro.

Ne întoarcem în Bucureşti, pentru că în weekend este dezlegare la peşte, aşa că ce poate fi mai potrivit decât un târg cu peşte care va avea loc în Parcul Naţional din sectorul 2. 1.000 de litri de borş de peste preparat în ceaune uriaşe ne vor face poftă la Festivalul Pescăresc. Pe lângă reţetele tradiţionale, iubitorii de peşte vor avea ocazia de a gusta pentru prima dată un SUBEREK TĂTĂRĂSC de peste, GULAŞ sau PAPRICAŞ!

În 25 martie la 20.30, ora României, va începe Ora Pământului. În vederea transmiterii unui semnal pentru protejarea climei, oamenii din întreaga lume vor stinge luminile timp de oră, pentru a zecea oară de la lansarea acestei iniţiative, eventual vor fi deconectate și toate aparatele electronice. Evenimentul a fost inițiat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), în 2007, în Sidney. În București, WWF va organiza un eveniment în Parcul Izvor,  Bucureşti, în zona alveolei dinspre Bd. Națiunile Unite, de la ora 17:00, unde vor avea loc activități pentru copii prin care aceștia pot învăța despre natură.

Târgul Grădinarului se va desfăşura în Alba Iulia, pe latura de vest a Cetăţii Alba Carolina, între orele 10.00-18.00 şi este un prilej pentru cei care iubesc florile şi cultivarea, arbuştilor, pomilor fructiferi şi a plantelor decorative. Târgul este un bun motiv şi pentru vizitarea Cetăţii, una dintre cele mai frumoase din România.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture