Propuneri de weekend: 25-26 februarie 2017

Cam ploios acest sfârşit de săptămână, dar ce ne pasă, e weekendul de Dragobete şi mai este şi ultima săptămână din iarnă! Au început chiar şi Târgurile de Mărţişor, iar când e vorba de cadouri, ne simţim bine, nu? Mărțișorul, cu șnurul său alb-roșu, îşi deapănă firul cu fiecare obiect prins de el pentru a poposi, în final, la pieptul unei domnişoare sau doamne, dacă nu chiar în sufletul ei, dăruit cu iubire sau afecţiune de cineva anume.

”Povestea mărțișorului a început la Muzeul Țăranului acum 15 ani și mai bine. Șnur alb și roșu de mătase, lânică și bumbac, hârtie de ziar, semințe, fetru, podoabe, lut, rotițe de ceas, metal, taste de computer, rășină sintetică, ceramică, sticlă, email, argint, lemn, piatră și flori, etamină, mărgele și tot atâtea tehnici și stiluri fac din Târgul Mărțișorului, ca de fiecare dată, o poveste de neratat. Devenită accesoriu tradițional al Târgului Mărțișorului, oferta gastronomică vine cu produse aproape de conceptul de bucătărie naturală: turtă dulce, prăjiturele de casă, cozonaci și alte produse de patiserie.” Mărţişoarele le putem admira şi cumpăra în perioada 25 februarie – 1 martie  2017 între orele 10.00 – 18.00. Loc de desfăşurare: curtea interioară a MNŢR din Bucureşti, sala Acvariu, holul de intrare – Studioul Horia Bernea, sala Foaier.

La Târgul de Mărţişor – For the love of Fashion suntem invitaţi să venim şi să sărbătorim Mărţişorul – darul autentic, simbol al primăverii şi renaşterii. Zeci de creatori şi-au provocat imaginaţia, iar rezultatul este concretizat în sute de creaţii unice pe care le putem cumpără pentru a le oferi de Mărţişor, la The Vintage Pub (centrul vechi al capitalei), Str. Smârdan, nr 43, între orele 12.30 – 19.30.

Tot în Bucureşti, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” suntem aşteptaţi la sărbătoarea tinereţii şi a iubirii la români – Dragobetele, eveniment ce face parte din programul cultural  Sărbătorile Tinereţii, pentru a târgui cele mai frumoase creaţii ale meşterilor populari, mărţişoare speciale şi originale, dar şi produse din bucătăria tradiţională. Programul complet aici.

La Braşov suntem aşteptaţi la Târgul Mărţişorului, Braşov 2017, care este organizat pentru toţi cei care iubesc frumosul, tradiţiile şi promovează artiştii locali. Târgul hande-made are loc la Centrul Cultural Reduta, la Galeria Mică, sâmbătă, 25 februarie 2017 şi duminică, 26 februarie 2017 între orele 11:00 şi 20:00.

La Prejmer a început Festivalul Clatitelor ce are un program foarte bogat: prezentare de port săsesc, demonstraţii sportive, un Carnaval al copiilor cu concursuri, muzică şi personaje de poveste (duminică de la ora 13.00), concerte de fanfară, de muzică populară, diferite programe artistice şi, mai ales, expoziţii de clătite şi o caravană a clătitelor pe străzile comunei Prejmer, duminică începând cu ora 11.00 (plecare din faţa primăriei). Program complet aici.

Citeşte şi Cetatea albă ca zăpada: Prejmer

Grand Cinema & More (Băneasa Shopping City Bucureşti) invită iubitorii de film să vizioneze cele mai apreciate filme ale ultimului an, în cadrul Festivalului Filmelor de Aur, care se va desfășura până pe 2 martie 2017. Aflat la a patra ediție, Festivalul Filmelor de Aur include vizionări ale filmelor nominalizate la cele mai importante categorii ale premiilor Oscar 2017, la un preț de 20 RON.

La Oradea s-a dat startul la Festivalului – Concurs „D’ale Porcului” editia a III-a, unde are loc un concurs de preparare tradiţională a porcului, între comunele din judeţul Bihor, avand ca scop promovarea tradiţiilor populare bihorene (în parcarea ERA Shopping Park Oradea). Festivalul include: degustare de pălincă, pârjolire tradiţională de porc, degustare cu concurs de toros, cârnaţi, caltaboşi, jumări, de preparate locale speciale.

Dacă în weekendul trecut am avut Târgul de Turism al României la Romexpo, în Bucureşti, în acest sfârşit de săptămâna se desfăşoară Târgul de Turism Touristica, în care sunt prezentate oferte pentru vacanţă atât din România cât şi din străinătate, dar şi destinaţii exotice, programe pentru turism de aventură, turism cultural şi de business, luna de miere, turism de tratament etc. Târgul poate fi vizitat de vineri până duminică între orele 10:00 – 22:00 în Cluj-Napoca (la Polus Center).

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture