Propuneri de weekend: 24-25 septembrie 2016

S-a mai răcorit după ploaia ce a durat câteva zile, însă weekend-ul acesta este unul însorit, chiar dacă rece, cel puţin în Bucureşti, aşa că ne mai putem dezmorţi ieşind la unul dintre evenimentele ce se desfăşoară în aceste zile.

afis-1Astfel, a început „Militari Fest”, un festival de bună dispoziţie care se desfăşoară în parcarea centrului comercial MILITARI SHOPPING din Bd. Iuliu Maniu nr. 546-560 până în 25 septembrie, începând cu ora 12:00 şi până spre miezul nopţii. Concerte, piese de teatru, proiecţii de film şi film interactiv, delicii culinare, şedinţe de make-up gratuite, drive test, activităţi recreative, spaţii de joacă pentru copii şi multe alte surprize ne aşteaptă în acest weekend.

jazz-festivalÎn această toamnă, București va răsuna pe ritmuri de jazz la cea de-a V-a ediție a festivalului Bucharest Jazz Festival, organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, care se va desfășura în Piața George Enescu și la Hanul Gabroveni. Programul aici.

2-jazz-sambataSi Alba Iulia găzduieşte la sfârşitul acestei săptămâni o nouă ediţie a Festivalului Alba Jazz, unul dintre cele mai importante evenimente de jazz din România (pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 19.00). Festivalul promovează jazz-ul românesc şi va oferi iubitorilor acestui gen muzical seri speciale de jazz de calitate dar şi surprize (Bucharest Jazz Orchestra, BaLaKo, Caffe Noir Band). Invitat special al festivalului este Cezar Cazanoi, instrumentistul numărul 1 în România în ceea ce priveşte instrumentele tradiţionale de suflat. Intrarea în ambele seri este liberă.

festivalul-castanelorLa Baia Mare are loc Festivalul Castanelor, ce serbează castanele pentru care este renumită zona, desfăşurându-se o serie de manifestări culturale şi târguri tradiţionale, iar pe bulevardul Unirii şi în Centrul Vechi au loc numeroase concerte, seara de duminică încheindu-se cu focuri de artificii. Iată programul complet. Festivalul este extrem de diversificat şi se desfăşoară în mai multe locaţii din oraş.

panciuÎn Panciu se sărbătoresc Zilele Oraşului, în care păncenii se bucură de toamna frumoasă, de mustul dulce, dar şi de cele mai frumoase petreceri cu interpreţi, formaţii şi ansambluri de muzică uşoară şi populară româneşti. De la această sărbătoare nu lipsesc meşterii populari ce vor promova străvechile tradiţii ale Vrancei, în cadrul Târgului meşterilor populari şi al Expoziţiilor de artă vizuală. Duminică, 25 septembrie 2016, de la ora 10.00, iubitorii atletismului sunt aşteptaţi la cea de-a IV-a ediţie a „Semimaratonului toamnei păncene“. Locaţie: Casă de Cultură.

chocofest-dulce-secuime-festivalul-ciocolatei-i89736‘Cascadele’ de ciocolată și ‘choco-kebabul’ se numără printre principalele atracții ale celei de-a treia ediții a Festivalului ciocolatei ‘Chocofest’ care s-a deschis vineri la Sfântu Gheorghe, eveniment inclus într-o manifestare mai amplă: Zilele Turismului în judeţul Covasna. La acest eveniment participă mai mulți producători de ciocolată și produse zaharoase din țară și străinătate, unde se pot gusta și cumpăra nenumărate sortimente de ciocolată, de la praline și ciocolată de casă, până la ‘kebab’ de ciocolată și ‘table’ de ciocolată cu migdale, alune, portocale și diverse fructe uscate, dar și napolitane și langoș cu ciocolată.

festivalul_fanfarelor_largeÎn orașul de pe Bega – Timișoara – are loc duminică o nouă ediție a Festivalului Fanfarelor, la care vor participa formații din Arad, Caraș-Severin și Timiș, dar și din Serbia. Acesta va începe la ora 13, în Piața Victoriei, cu o paradă a participanților. De la ora 16, la Iulius Mall vor avea loc mai multe recitaluri de fanfară.

7-toamna-bistriteana-15Fanfarele ajung şi în judeţul Bistriţa – Năsăud, unde Complexul de agrement Heidenfeld din Viişoara va găzdui, sâmbătă 24 şi duminică 25 septembrie, cea de-a XV-a ediţie a evenimentului ”Toamna Bistriţeană”, dar şi a XII-a ediţie a Festivalului ”Toamna Fanfarelor”, organizat de Centrul Cultural Municipal ”George Coşbuc”. Pe lângă producătorii de legume şi fructe, în Heidenfeld îşi vor expune produsele meşteri artizani, micii şi berea nu vor lipsi, iar pe scenă se vor desfăşura spectacole folclorice şi concerte de fanfară. Sâmbătă 24 septembrie, între orele 10.00 şi 19.00 şi duminică 25 septembrie, între orele 10.00 – 16.00 va urca pe scenă Fanfara Garnizoanei Bistriţa.

zilele-municipiului-curtea-de-arges-2016-i128591Pe platoul de Sala Sporturilor, lângă Lidl,  se desfăşoară Festivalul dedicat Municipiului Curtea de Argeş, ce oferă tututor locuitorilor şi nu numai un festival încărcat de nostalgie, dar şi de voie bună, distracţie şi concerte în fiecare seară. Pe lângă toate acestea, ne vom ospăta cu sarmale, cărnuri afumate, cozonaci, preparate ungureşti, cele mai bune vinuri, brânzeturi, Kurtos Kalacs, turtă dulce şi vom putea cumpăra exponate lucrate manual de meşteri populari, a căror măiestrie dau viaţă amintirilor. Intrarea este liberă.

Citeşte şi Mănăstirea Curtea de Argeş şi legenda Meşterului Manole

Weekend placut!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture