Propuneri de weekend: 24-25 octombrie 2015

Weekend-ul acesta e frumos, aşa cum îi şade bine unui weekend de toamnă, potrivit pentru plimbări în aer liber, cum ar fi în Parcul IOR din Bucureşti, ce împlineşte duminică rotunda vârstă de 50 de ani, prilej cu care au loc câteva manifestări, încăpând cu Cros 50, de la ora 16.00 şi continuând cu un concert susţinut de Petre Geambaşu Show Band la ora 18.00, dar şi cu un foc de artificii.

targul-de-sfantul-dumitru-la-muzeul-satului-intre-23-25-octombrie-2015-336585Tot în Bucureşti, la Muzeul Satului se desfăşoară Târgul de Sfântul Dumitru. Vor fi dansuri, muzică şi voie bună atât sâmbătă, cât şi duminică, unde, la ora 15.00, iubitorii de muzică populară se vor reîntâlni cu îndrăgita interpretă de muzică populară Sofia Vicoveanca. În acelaşi timp, gospodăriile Şuici şi Stăneşti, jud. Argeş, din muzeu, vor găzdui expoziţia Casa bunicilor – un jurnal vizual şi auditiv ce va releva un spaţiu şi un mod de viaţă autentice – civilizaţia rurală, preponderent pastorală, expoziţia propunând o altfel de cunoaştere a satului prin interacţiunea directă şi veridică cu Casa bunicilor.

târgulluibrumărel2325octombrie2015Piaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti)! organizează în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Târgul lui Brumărel. Până duminică, de dimineaţă până seara, producători, meşteri, artizani şi negustori ne invită cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Dumitru şi a Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului.

Vom putea degusta produse naturale şi produse tradiţionale: afumături din Galaţi şi Constanţa, brânzeturi de oaie, vacă sau capra din Argeş, dulceţuri, siropuri şi zacuşti dâmboviţene şi argeşene, miere şi produse apicole, pâine cu maia, cofeturi şi dulciuri: turtă dulce din Piteşti, ciocolată de casă şi halviţă, prăjituri de la Brăila, baclava şi cafea la nisip, dar şi mâncare gătită la faţa locului, must, vin şi ţuici.

12118708_1045716218786459_5715975485568811504_nExpoziţia “Culorile toamnei” ne aşteaptă în Grădina Botanică ”D. Brândză” cu o expoziţie de fructe şi seminţe, o expoziţie de fotografii şi ateliere pentru copii. În Bucureşti continuă şi ospăţurile haiduceşti de săptămâna trecută de la Promenada Mall, în cadrul unui Festival al Berii.

targul-toamnei-halloween-fest-i117997Târgurile de toamnă nu s-au încheiat, aşa că mai putem participa la unul în Oradea, în Piaţa Cetăţii nr. 1: Târgul Toamnei, Halloween Fest, cu delicatese şi bunătăţi, dar şi concursuri de sculptat şi pictat bostani.

La Ceraşu, în judeţul Prahova, se va desfăşura cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Munţilor. Duminică, la ora 11.00, în centrul civic va avea loc deschiderea Târgului Tradiţional de Sfântul Dumitru, iar pe 26 octombrie, de la ora 11.00, se vor desfăşura întreceri sportive.

m_81119În aceeaşi zi, meşteşugarii vor invita participanţii la acest târg să urmărească o serie de demonstraţii practice ale acestora şi se va desfăşura o paradă a portului popular. De la ora 13.00, în curtea Liceului Tehnologic, cei care vin vor putea urmări o horă a satului, obiceiuri de nuntă din zonă şi un spectacol folcloric la care vor participa ansambluri din Ceraşu, Drajna, Izvoarele, Bertea şi Valea Lungă, judeţul Dâmboviţa.

expo-timisoara-antichitati-ed-101-i118279În Timişoara ne aşteaptă Târgul de Antichităţi ce poate fi vizitat până duminică inclusiv şi în care putem admira şi achiziţiona bijuterii, ceasuri, obiecte din argint, porţelanuri, statuete, tablouri, filatelie, etc. Evenimentul se desfăşoară la parterul IULIUS MALL şi vor participa unii dintre cei mai cunoscuţi anticari din zona de vest a ţării.

La Şirnea se aprinde duminică „Focul lui Sumedru”, marcat printr-un ceremonial nocturn de înnoire a timpului calendaristic, ce se desfăşoară în jurul unui rug imens aprins de tineri pe cel mai înalt deal din sat. După stingerea acestuia, participanţii adună cărbuni aprinşi cu ajutorul cărora îşi fertilizează grădinile şi livezile. Spectacolul este întregit de momente artistice de muzică şi dans cu trupe din zona Branului.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Eu voi asista la targul din Timisoara.
    Multumim frumos pentru informare, un articul foarte complet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture