Propuneri de weekend: 23-25 august

Şi acest weekend este plin de târguri şi festivaluri. Am ales cele mai interesante şi dulci evenimente, la care va propun să luaţi parte.

cetati transilvaneneAstfel, în Sibiu are loc Festivalul Medieval “Cetăţi transilvănene”, cu un program bogat, din care nu lipseşte teatrul de păpuşi, lecturi de poezie, ateliere de creaţie pentru copii, demonstraţii dresură păsări de pradă, ateliere de tâmplărie, tabere medievale, spectacole de dans şi concerte. Majoritatea evenimentelor au loc în Piaţa Mare, perioada de desfăşurare fiind 23-25 august.

Tot în judeţul Sibiu, de data aceasta în comuna Răşinari, are loc Festivalul brânzei şi ţuicii, în perioada 24-25 august. Pe lângă vizitarea standurilor cu brânză şi ţuică, au loc spectacole folclorice ce includ dansurile populare.

festivalul-dulcetii-la-izvoarele-300x283Un festival mai dulce are loc în comuna Izvoarele din judeţul Prahova, în perioada 24-25 august. Este vorba de Festivalul Dulceţii, eveniment organizat de Asociaţia “Cele mai frumoase sate din România”.

Vedetele festivalului sunt fructele, unde vor fi etalate dulceţurile, compoturile şi sucurile naturale obţinute din cele mai gustoase fructe la care au muncit gospodine din toată ţara.

targul mesterilor alba iuliaÎn Cetatea Alba Iulia, aşa cum ne-am obişnuit, au loc numeroase evenimente. Astfel, în acest weekend, turiştii sunt aşteptaţi la un Târg al Meşterilor Populari, unde vor fi prezentate meşteşuguri tradiţionale şi produse româneşti.

Nu lipsesc atelierele de lucru unde se poate vedea arta olăritului, a picturii pe sticlă sau a ţesutului. Organizatorii evenimentului, printre care Consiliul Judeţean şi Primăria Alba Iulia, aşteaptă artizani din toată ţară să încânte publicul prezent.

din-lada-de-zestre1-212x300Totodată, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia are loc Festivalul de tradiţii româneşti “Din lada de zestre”. În zilele de 23 şi 24 august putem vedea spectacole de muzică populară şi demonstraţii de obiceiuri ale satului tradiţional românesc.

Pentru iubitorii de obiceiuri tradiţii autentice româneşti, se anunţă un sfârşit de săptămână interesant!

Weekend plăcut!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture