Propuneri de weekend: 23-24 aprilie 2016

Aş putea spune că, pentru mine, weekend-ul a început încă de acum câteva zile, la cât de mult am umblat, dar sigur nu renunţ să profit şi de aceste două zile pline de soare în care sărbătorim şi Floriile. Şi pentru că nu mai este decât o săptămâna până la Sfintele Sărbători de Paşti, haideţi să vedem ce evenimente interesante ne aşteaptă în acest weekend, care să ne introducă puţin în atmosfera acestei sărbători minunate.

timfloralis-programÎn Timişoara se desfăşoară un adevărat festival al florilor, Timfloralis, chiar în centrul oraşului. Organizatorii au amenajat 12.000 de flori în ghivece pe opt arcade şi 10.000 de fire de trandafiri şi bujori pe cele zece construcţii florale din faţa scenei pusă în faţa Operei. Vizitatorii vor putea admira şi un ansamblu spectaculos numit „Pădurea Magică”, ce este alcătuit din muşchi, gazon şi flori, precum şi o canapea din flori, dar şi o măsuţă cu un ceainic. Pe lângă explozia de culoare şi parfum, au loc ateliere de pictură şi ikebana, diverse workshop-uri şi concerte.

vinvestTot la Timişoara are loc ediţia a 13-a a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST, ce a invitat în acest an producătorii de vin din ţară şi străinătate, firme de servicii conexe şi parteneri să spună: Şi eu susţin #3zile#Timişoara, Capitala Vinului.  În cadrul Salonului au loc şi un concurs de caricaturi, o expoziţie de pictură şi obiecte de artă populară. Un accent deosebit s-a pus şi pe momentul de decernare a medaliilor pentru vinurile câştigătoare la a 11-a ediţie a Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice, din perioada 20-21 aprilie 2016, care s-a desfăşurat la Centrul Regional de Afaceri Timişoara. Programul de vizitare este de sâmbătă de la 11.00 la 20.00, duminică, de la 10.00 la 17.00.

afis-simfone-2016A început şi Festivalul Simfonia Lalelelor! Ediţia a 39-a a Expoziţiei dendro-floricole internaţionale SIMFONIA LALELELOR cuprinde manifestări cultural-artistice ce au loc în oraşul Piteşti (Casa Cărţii), care devine capitala florilor, a muzicii şi tinereţii. Parade de flori, spectacole folclorice (în Piaţa Vasile Milea), spectacole de sunet şi lumini, concerte, un cros al lalelelor  pe traseul Parcul Trivale – Piaţa Primăriei Municipiului Piteşti şi întreceri sportive, trezesc întreg oraşul la viaţă.

Bran (55)Centrul Cultural „Reduta”  din Brașov și Castelul Bran ne invită duminică, 24 aprilie 2016, de la ora 13.00, la vernisajul expoziției „Obiceiuri tradiționale de primăvară”, ce va avea loc la Castelul Bran. În cadrul acestui vernisaj, comunitatea din Veneția de Sus, va reconstitui, după o pauză de mai bine de 15 ani, un obicei specific Țării Făgărașului, respectiv „Plugarul”, care reprezintă un scenariu ritual al morții și renașterii anuale a divinității vegetale. Expoziția cuprinde reconstituirea obiceiurilor tradiționale de primăvară „Plugarul” – Veneția de Sus și „Împușcatul cocoșului” – Apața, precum și un salon de fotografie.

targul primaverii arad

La Arad are loc o nouă ediţie a Târgului Primăverii, organizat la Expo Arad, ce cuprinde mai multe secţiuni: „Gardenia“, târg de turism – „Estival“, expoziţie de mobilier pentru interior şi exterior (grădini, terase, balcoane) şi  produse artizanale, dar şi Expo Pet&Vet, destinată iubitorilor animalelor de companie. Tot la acest târg vor fi expuse articole pentru sport şi relaxare (biciclete şi altele). Târgul Primăverii 2016 poate fi vizitat între orele între orele 10.00 – 16.00.

Gaudeamus-Cluj-Napoca-2016-216x300Iubitorii de lectură pot participa la Târgul GAUDEAMUS Cluj-Napoca, ediţia a XVII -a, în incinta unui pavilion expoziţional mobil amplasat în Piaţa Unirii.

În cadrul Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România, putem găsi reduceri semnificative la cele aproape 90 de edituri şi distribuitori de carte participante.

samSalonul Auto Moto – SAM din Piaţa Constituţiei, ii asteapta pe bucureşteni sâmbătă între orele 10:00 – 20:00; şi duminică între orele 10:00 – 18:00. Cele mai noi modele de maşini şi motociclete, concursuri şi premii cash pentru maşini deosebite; concursuri de îndemânare, demonstraţii realizate de către campionii naţionali şi europeni de raliu, drift, cascadorii, parada moto; zonă de distracţii, panouri de căţărat, tras cu arcul şi cu puşca si multe alte surprize sunt ingredientele celui mai mare eveniment auto-moto din România.

Şi la Centrul Expoziţional Romexpo din Bucureşti are loc o expoziţie de motociclete, Salonul de Motociclete, Accesorii şi Echipamente SMAEB 2016 ( pavilioanele C1, C2 si C4, sâmbată 23 Aprilie – între orele 10:00-19:00; duminică 24 Aprilie – între orele 10:00-17:00). SMAEB are loc în aceeaşi perioada şi locaţie cu EXPOBIKE şi SAB SPRING EDITION cu multă distracţie şi adrenalină.

Târguri de Florii si de Paşti

afistarguldeflorii(4)Ca în fiecare primăvară, în preajma Floriilor, Muzeul Naţional al Ţăranului ne invită în Bucureşti la un târg cu meşteri chemaţi din toate colţurile ţării. La Târgul de Florii sunt expuse produse tradiţionale realizate de olari, cioplitori, lingurari, pielari, rudari, iconari, dar şi incondeietoare, ţesătoare, cusătorese şi împletitoare. Ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat şi alte obiecte frumoase vor putea fi tocmite şi târguite la Muzeul de la Şosea. Gurmanzii se pot delecta cu cozonaci, cofeturi din Teleorman, turtă dulce de Harghita şi alte bunătăţi.

festivalul-scrumbiilor-in-cinstea-floriilor-i124851Festivalul Scrumbiilor în cinstea Floriilor din Parcul Naţional din Bucureşti ne aşteaptă cu storceag pescăresc, saramură de crap, păstrăv şi crap la proţap, crochete şi chifteluţe de hamsii şi scoici, cabanos de somon, mititei din peşte şi somon, sărmăluţe în foi de vită din peşte servite cu mămăliguţă, usturoi şi lămâie după reţete din toate zonele ţării. Nu vor lipsi nici produsele de post, dar şi alte bunătăţi pentru pofticioşi, precum dulceţuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă. La târg putem cumpăra exponate lucrate manual de meşterii populari, atmosfera fiind întreţinută de muzică populară românească, dar şi de petrecere.

targul-de-florii-i123853Are loc si Târgul de Florii, organizat de  Galeria Mică din Braşov, fiind găzduit de Centrul Cultural Reduta. Expozanţii îşi vor prezenta produsele realizate manual, vizitatorii având posibilitatea să admire şi să cumpere diverse obiecte autentice, precum: bijuterii, accesorii, obiecte decorative şi  de design vestimentar, picturi, sculpuri, icoane, lumânări  parfumate, cosmetice homemade, obiecte de design interior, jucării, dar şi obiecte handmade lucrate cu măiestrie şi creativitate. Program târg: sâmbătă, 23 aprilie şi duminică, 24 aprilie, între orele 11:00 şi 20:00.

spring-fest-targul-de-florii-si-paste-2016-i124762Alte târguri ce pot fi vizitate în acest weekend: Bounty Fair – Târgul de Cadouri de Florii şi Paşti (la Casa Universitarilor din Bucureşti), SpringFest (în Bucureşti Mall Vitan şi Plazza România).

S-a deschis deja şi Târgul de Paşti din Sibiu 2016 în Piaţa Mare, târg ce reuneşte şi 45 de expozanţi din toate colţurile ţării, care îşi prezintă produsele de sezon. Căsuţa Iepuraşilor şi Căsuţele din Poveşti îi aşteaptă pe prichindei! De neratat este şi Târgul de Paşti din Timişoara din Piaţa Victoriei.

Citeşte şi Sibiu, un oraş al recordurilor!

Vă doresc un weekend minunat şi ”La mulţi ani” celor care îşi serbează onomastică de Sf. Gheorghe şi de Florii!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture