Propuneri de weekend: 22-23 februarie 2014

În acest sfârşit de săptămână vom avea încă un eveniment dulce, de data aceasta un Festival al Clătitelor…

Astfel, duminică, are loc editia a X-a a Fasching Prejmer – Caravana ClatitelorSărbătoarea ce se organizează în Prejmer are ca scop reînvierea obiceiului moştenit de la comunitatea saşilor, prilej de reunire în dans şi voie bună a locuitorilor. În cadrul festivalului vor avea loc un concert de fanfară, un concurs gastronomic chiar în Cetatea Prejmer, dans modern, program artistic şi chiar un bal mascat!

dragobete muyeuNici dragostea nu ne părăseşte în acest weekend, ţinând cont că se apropie Dragobetele, respectiv Ziua Îndrăgostiţilor la români, astfel că, Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” ne invită duminică să iubim româneşte, în cadrul Sărbătorilor Tinereţii

Ne vom bucura de o expoziţie de fotografie intitulată Dragobetele sărută fetele, învăţăm descântece de Dragobete, vedem cum e Dragostea în bucate şi încingem Hora Cântecului Vesel, ca un preambul al zilei de 24 februarie!

AfisSerbarileZapeziiVatraDorneiIubitorii iernii încă se mai pot bucura de acest anotimp la Serbările Zăpezii din Vatra Dornei, ce a intrat în al doilea weekend de desfăşurare.

Ansambluri populare, multă muzică şi focurile de artificii vor încânta pe toţi cei care doresc să participe, sâmbătă începând cu ora 18.00, iar duminica cu ora 15.00.

expozitia-urmele-mocanilor-saceleni-in-dobrogea-brasovLa Muzeul de Etnografie din Braşov putem vizita Expoziţia “Urmele mocanilor săceleni în Dobrogea”.

O astfel de expoziţie aduce în atenţia braşovenilor importanţa mocanilor în formarea culturii şi a tradiţiilor româneşti.

În cadrul expoziţiei putem vedea fotografii reprezentative din viaţa mocanilor, veşminte, dar şi unelte din gospodăria acestora.

O expoziţie mai … dinamică, putem vedea la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava, intitulată „ Reptile vii”, ce va prezenta circa 70 de specii din toată lumea, din care nu lipsesc viperele africane şi asiatice. Vedeta expoziţiei este şopârla cu limbă albastră, dar şi cel mai veninos şarpe din lume. Expoziţia este deschisă până pe 9 martie şi poate fi vizitată între orele 09.00-17.00.

Ei bine, cum să stai în casă pe o vreme aşa frumoasă?… Un weekend ca în poveşti!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture