Propuneri de weekend: 22-23 august 2015

Ne plângeam de prea multă căldură şi vreme însorită, dar am presimțirea că o să îi cam ducem lipsa… Totuşi, încă nu a venit vremea de stat la gura sobei, așa că vă invit să ne petrecem weekendul la câte un festival sau târg care să ne ofere momente plăcute, cu atât mai mult cu cât organizatorii sunt precauți și multe dintre ele se desfășoară în interior.

afis-dilema-veche-2015-alba-iuliaFestivalul Dilema Veche, ajuns la cea de-a patra ediție în acest an, şi-a deschis porțile pentru iubitorii de artă şi cultură până pe 23 august, la Alba Iulia. Cetatea Alba Carolina va găzdui scriitori, artiști şi muzicieni în cadrul unui festival ce ne oferă dezbateri şi expoziții, literatură şi film documentar, muzică şi dans, cărți şi jocuri, dar şi ateliere pentru cei mici.

Puteti accesa programul evenimentului pe site-ul festival.dilemaveche.ro.

Afis-Cugir-Vinerea-2015-210x300Tot în acest weekend se desfășoară Festivalul Național de dansuri și tradiții populare Cugir-Vinerea, festival ce s-a născut cu scopul de a păstra şi de a transmite obiceiurile şi datinile locului.

Programul include un Târg al Meșterilor Populari în Poiana cu Goruni din Vinerea, judeţul Alba, ateliere de dans, jocuri sportive tradiționale, precum şi o paradă a portului popular şi un spectacol folcloric (duminică la ora 11.00, respectiv 15.00) .

bucovina-rock-castle-2015-editia-a-v-a-i114951La Timişoara a început cea de-a 11-a ediţie a Festivalului de Operă şi Operetă. Spectacolele programate vineri şi sâmbătă au loc în sala Operei Române. Festivalul cuprinde şi perioada 28 – 30 august, având ca loc de desfăşurare Teatrul de Vară din Parcul Rozelor. Accesul publicului este liber.

Festivalul Bucovina Rock Castle încinge spiritele în Suceava, la Cetate, unde se întâlnesc mai multe generații de ascultători de rock (sâmbată este ultima zi de festival).

festivalul-tarafuri-si-fanfare-editia-a-x-a-sibiu-i116153Sâmbătă, 22 august, iubitorii muzicii de fanfară și a tarafurilor sunt așteptați la Târgul de țară din Muzeul în aer liber de la Sibiu (Dumbrava Sibiului, începând cu orele 16,00), iar duminică, 23 august, Festivalul Tarafuri și Fanfare  ne așteaptă la scena de pe lac.

Taraful Gorjului, Comunitatea din Vinerea (Alba), Fanfara din Forăști (Suceava), Taraful din Băbiciu (Olt), Dănțăușii și fluierașul de pe Valea Idicelului (Mureș), Taraful din Ianca (Olt) Nea Titi Burcea, lăutarul din Băduleasa (Teleorman) sunt protagoniștii acestui festival.

targul-gabrovenilor-i115610În București are loc Târgul Gabrovenilor, ce își propune să readucă la viață Bucureștiul de altădată, romatic, negustoresc (un târg cu produse handmade, bijuterii, accesorii, decorațiuni, îmbrăcăminte, cosmetice, dulciuri, obiecte de artă). Târgul Gabrovenilor este deschis între orele 11:00 și 18:00.

image-2015-08-21-20371790-41-divan-film-festivalCea de-a șasea ediție a Divan Film Festival – Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară are loc în Centrul Vechi al Craiovei (dacă vremea este nevaforabilă, proiecțiile de film se vor muta la Teatrul Colibri din Calea București, nr 56), dar şi în Portul Cultural Cetate. Pe lângă filmele și demonstrațiile culinare, au loc și cateva concerte.

În Galeria Port Cetate (Bulevardul Unirii, 49), pe întreaga perioadă a festivalului, va fi o expoziție de fotografii vechi realizate de-a lungul cursului Dunării în România.

Poster general VSLOCel mai mare festival internaţional de arte vizuale din România, Vama sub lumini de Oscar”, a debutat vineri, la Vama Veche şi se va desfăşura până pe 30 august 2015. Festivalul se află la cea de-a şasea ediţie şi înseamnă în acest an atât cursuri, seminarii şi ateliere practice gratuite pentru pasionaţii de film, fotografie şi pictură cât şi expoziţii, proiecţii de film, spectacole de teatru şi concerte în aer liber.

Fiecare seară a festivalului se va încheia cu concerte în aer liber susţinute de Lemon Bucket Orkestra (Canada), Kumm, Lucia, InFusion Trio, Adrian Naidin Band, The R.O.C.K. AC/DC Tribute, Trupa Veche şi Timpuri Noi.  Participarea este gratuită.

 Un weekend cald și frumos în suflete!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 29 August, 2015

    […] Continuă la mare și cel mai mare Festival Internaţional de Arte Vizuale din România, “Vama sub lumini de Oscar”! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture