Propuneri de weekend: 22-23 aprilie 2017

După o săptămână în care am avut parte de ultimele zvâcniri ale iernii, care încă se încăpăţânează să plece în multe zone din ţară, în acest weekend, soarele îşi face din ce în ce mai mult apariţia, astfel că vă invit să vă bucuraţi de câteva evenimente interesante.

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi din Bucureşti ne invită la expoziţia de hărţi pictate pe piele “ISTORII VIZUALE ÎN JURUL LUMII – DE LA HARTĂ LA ARTĂ” a artistei Vali Irina Ciobanu, ce va fi deschisă până în dată de 12 MAI 2017. Expoziţia cuprinde hărţi pictate pe piele după o reţetă lui Leonardo da Vinci. Prin tehnica renascentistă a picturii pe piele, artista Vali Irina Ciobanu aduce la viaţă poveşti ţesute în jurul unor hărţi din vremea descoperirilor geografice.

SAB – SPRING Edition (Salonul Auto Bucureşti – Spring Edition) ne aşteaptă la Romexpo cu toate mărcile consacrate de autoturisme, cu accent pe segmentele 4×4 – FAMILY – ECO şi SPORT, vehicule pe două, trei şi patru roţi, componente, echipamente şi accesorii auto, tuning, sport – autorulote şi case de vacanţă mobile, camping şi accesorii. În premieră, în cadrul SAB – Spring Edition, este amenajat STREET FOOD PARK – o zonă special dedicată bucătăriei stradale.

Dacă preferaţi motocicletele, aflaţi că tot la Romexpo are loc Salonul de Motociclete, Accesorii şi Echipamente, Bucureşti, ajuns la cea de-a XV-a ediţie, ce şi-a propus şi în acest an să atragă atenţia asupra necesităţii asumării şi susţinerii transportului pe două roţi ca soluţie facilă pentru descongestionarea traficului şi reducerea poluării. Demonstraţiile şi drive-testele, dar şi multe alte surprize, ne aşteaptă la acest eveniment.

Tot în acest weekend, suntem invitaţi să ne bucurăm de Expoziţia Colaje textile în opera Margaretei Sterian – 120 ani de la naşterea artistei, de la Muzeul Naţional Cotroceni. Margareta Sterian (1897 – 1992), a fost artist plastic, traducătoare, poetă şi prozatoare. Elementele florale, simbolurile artei medievale româneşti, fragmentele autentice din vestimentaţia portului popular românesc, măştile, elementele din arhitectura citadină se regăsesc în lucrările de grafică prezente în această expoziţie.

În weekendul 22 – 23 aprilie mai putem să ieşim în aer liber pentru a ne lua doza de verde, soare şi aer curat, cu ocazia unui relaxant mini-festival urban de la firul ierbii, în Grădina cu Artişti, din parcul Grădina Icoanei. În cadrul acestuia are loc un workshop de percuţie cu djembe (tobe africane), tamburine, maracas şi un concurs de Cards against Humanity. Intrarea la toate evenimentele Grădinii cu Artişti din Bucureşti este liberă.

Cea de-a XI-a ediție a Târgului Meșterilor Populari, unde participă invitați din județele Iași, Suceava, Vaslui, Neamț, Covasna, Prahova, Mureș și Botoșani, include o expoziții cu vânzare ce exemplifică meșteșugurile  populare românești: olărit, țesut, brodat, confecționarea măștilor, împletituri nuiele și sfoară, încondeiatul ouălor.

Accentul este pus pe formele autentice ale obiectelor şi pe  textilele de interior realizate pe pânză de casă. Ediția ce are loc pe Pietonalul Unirii din Botoșani, între orele 10.00-18.00, ne așteaptă cu drag!

Sâmbăta, 22 aprilie, Retromobil Club România deschide seria evenimentelor dedicate vehiculelor istorice în Arad. Expoziția va debuta la ora 10, în Piaţa Avram Iancu şi se va încheia la ora 13 cu un tur al oraşului.

Flautista de renume internaţional Katie Morgan va susţine, duminică, la Alba Iulia, primul său concert în România, artista britanică fiind invitatul special al concertului de deschidere a stagiunii 2017 a Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba, care va avea loc duminică, 23 aprilie, începând cu ora  19.30 la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia şi va fi un periplu în lumea operelor muzicale ale lui W. A. Mozart, J.S. Bach şi E. Elgar. Concertul este organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, iar biletul costă 20 de lei pentru adulţi, intrarea fiind liberă pentru copii şi tineri.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. SERGIU says:

    Interesante aceste propuneri. De mult caut articole de acest gen care sa-mi dea ideei “ce sa fac in weekend”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture