Propuneri de weekend: 21-22 noiembrie 2015

Zilele călduroase de sfârşit de noiembrie ne permit să petrecem weekendul cât mai mult în natură şi să ne bucurăm de vremea frumoasă.

afis imagineLa Alba Iulia a început Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, ce a transformat oraşul Alba Iulia în capitala muzicii folk din România. Iubitorii muzicii folk îi vor putea asculta la Alba Iulia pe Mircea Vintilă, Zoia Alecu, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu, Ducu Berti sau Maria Gheorghiu. Festivalul se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Amănunte puteţi citi aici.

touristicaÎn acest weekend au loc şi câteva târguri de turism, care ne permit să luăm vacanţe cu reduceri considerabile. Târgul de turism Touristica are loc la Cluj Napoca, târgul putând fi vizitat la Polus Center până duminică, între orele 10:00 – 22:00, iar Târgul de turism Vacanţa şi-a deschis porţile în Constanţa, la Centrul Comercial Maritimo.

370A 7-a ediţie a Târgului  “Vacanţa” aduce oferte de tip first booking, early booking atât pentru vacanţa  de iarnă, cât şi pentru cea din vara anului 2016. Târgul de Turism Vacanţa se vizitează până duminică la orele 22.00, în weekend fiind organizate ateliere de creaţie pentru copii şi o tombolă. Organizatorii sunt Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), în parteneriat cu Federaţia Aso-ciaţiilor de Promovare Turistică (FAPT), prin Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare Turistică „Litoral – Delta Dunării”.

gaudeamusÎn Bucureşti a început din 18 noiembrie Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură 2015, ediţia a XXII-a, ce are loc în Pavilionul Central Romexpo. Atât expoziţie de carte, cât şi cafenea literară, Târgul propune un maraton de evenimente culturale, într-o atmosferă prietenoasă şi destinsă a întâlnirii cu lumea vie a culturii tipărite.

festivalul-pescaresc-de-toamna-i119436Editurile româneşti au pregătit pentru ediţia din acest an a Târgului Gaudeamus multe noutăţi, oferindu-ne şansa de a achiziţiona la preţuri reduse cu până la 85% unele dintre cele mai îndrăgite volume, dar şi oportunitatea de a ne întâlni cu scriitorii în cadrul lansărilor de carte. Detalii aici.

googwineTot la Romexpo are loc ediţia de toamnă a Târgului Internaţional de Vinuri GoodWine, ce şi-a deschis porţile pe 20 noiembrie în Pavilionul C1. Târgul Internaţional de Vinuri Goodwine este cel mai important eveniment din Bucureşti dedicat vinului premium. Evenimentul reuneşte peste 100 de producători, importatori şi distribuitori de vin, dar şi companii din domenii conexe (sâmbătă de la 10.00-19.00 şi duminică de la 10.00 la 17.00). Iată cum a fost la o ediţie trecută.

Cu câteva cărţi în buzunar şi ameţiţi de vin 🙂 , dăm o fugă până în Parcul Naţional din Bucureşti la Festivalul Pescăresc de Toamnă. Pentru că a început postul Crăciunului şi este primul week-end cu dezlegare la peste, suntem invitaţi să sărbătorim printr-un adevărat regal culinar pescăresc!

gala-blues-jazz-kamo-2015-i119145În acest weekend, timişorenii se bucură de jazz la ediţia 2015 a „Galei Blues Jazz KAMO”, ce aduce la Timişoara artişti din Germania, Ungaria, Franţa, Polonia şi România. În cadrul celui mai longeviv festival de blues şi jazz din Timişoara, vor urca sâmbătă pe scenă Sălii Filarmonicii „Banatul” formaţiile Blue Moon Trio (Ungaria), Manuel Rocheman (Franţa) şi Funcubello (Germania), iar duminică Bega Blues Band şi invitaţii săi, Adam Baldych Imaginary Quartet (Polonia) şi Platonic Band.

file_1308_103_1446485257Tot în Timişoara putem participa la Zilele Filosofiei, “Cetatea Ideală”, eveniment ce are loc în mai multe locaţii din oraş: Librăria CĂRTUREŞTI, Casa Adam Muller Guttenbrunn, Ambasada. Evenimentul este prilejuit de Ziua Internaţională a Filosofiei ce s-a sărbătorit pe data de 19 noiembrie 2015. Evenimente similare au loc şi la Cluj-Napoca, Oradea şi Bucureşti. Programul acestora îl puteţi consulta aici.

Nu îmi rămâne decât să va doresc un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 27 November, 2015

    […] Târguri de Crăciun mai sunt deschise şi în multe Mall-uri din ţară, cum ar fi la Oradea Plaza ori Liberty Center din Bucureşti. Continua şi Zilele Filosofiei, “Cetatea Ideală”, în Timişoara,  eveniment ce are loc în mai multe locaţii din oraş. Evenimente similare au loc şi la Cluj-Napoca, Oradea şi Bucureşti. Amănunte aici. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture