Propuneri de weekend: 21-22 iunie 2014

În acest weekend sărbătorim tradiția, chiar dacă afară miroase a toamnă…

ie_sibiuAstfel, anul acesta, Ziua Universală a Iei se organizează la Sibiu, un eveniment ce  îşi propune să spună lumii întregi cea mai frumoasă poveste despre România! Vom asculta legende de Sânziene, vom admira flori şi cosiţe împletite, expoziţii foto, parade şi vom vedea premierea celor mai frumoase ii. Timp de 5 zile, între 20 şi 24 iunie, ia devine limbaj universal!

Muzeul Satului Namaste India (21)În București va fi un eveniment special la Muzeul Satului deoarece se desfășoară  “Sărbătoarea pensiunilor, sărbătoarea margaretelor”manifestare în cadrul căreia proprietari de pensiuni din judeţele Braşov, Covasna, Buzău, Iaşi, Suceava, Gorj, Vâlcea, precum şi din zona Munţilor Apuseni își vor prezenta ofertele, astfel că ne vor ajuta să luăm o decizie pentru petrecerea unei vacanțe în România.

poster_bias_2014Sâmbătă va fi organizat și un program folcloric ce va fi susţinut de ansamblurile de dansatori şi interpreţi din diferite zone ale țării. În același timp, vor avea loc expoziții de produse tradiționale ale meșterilor populari: meșteșuguri vechi, costume populare, covoare şi tricotaje cu motive specific românești.

Cei care preferă să stea cu capul în … nori pot urmări duminică cel mai aşteptat eveniment de acrobaţie aeriană din România, respectiv Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition 2014 ce va avea loc pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu, iar în cursul serii de sâmbătă, Cristi Minculescu va susține un concert incendiar!

festival folclorSub titulatura “Muzici și Tradiţii în Cişmigiu”, în Parcul Cișmigiu vom asista la cea de-a opta ediție a acestui Festival Internațional de Folclor, un eveniment menit să celebreze 555 de ani de la prima atestare documentară a capitalei. Așadar, vă propun o Incursiune prin București de azi

Fanfare, programe artistice, ateliere, gastronomie, târg de meșteșugari, plimbări cu ponei și trăsuri, dar și alte activități distractive ne așteaptă în aceste zile în parc! 

Și dacă ne plac castelele, sâmbătă avem ocazia să vizităm Castelul Țepeș și Memorialul Eroilor Neamului din Parcul Carol, în Ziua Porților Deschise, între orele 10.00-14.00.

Festivalul Cetatilor Dacice din Cricau 2013 (33 of 82)Comuna Ighiu din județul Alba găzduieşte în acest an Festivalul Cetăţilor Dacice, un eveniment ce a ajuns la ediţia a opta şi care prezintă atmosfera şi ritualurile din vremuri “de legendă”.

Bătălii între daci şi romani, demonstraţii de mânuire a armelor, ritualuri, întreceri dacice, dar şi concerte sunt programate în fiecare dintre cele trei zile de festival. Iată cum a fost la ediția de anul trecut. Parada de deschidere a festivalului va avea loc în seara de vineri, în Piața Cetății din Alba Iulia, la ora 22.30!

În aceeași perioadă, tot în Alba Iulia are loc Sărbătoarea Muzicii. Duminică, pentru prima dată în România, va urca pe scenă Bonnie Tyler, chiar în Piața Cetății, iar la Constanța se va desfășura Festivalul multietnic INTERETNIKA.

Numai evenimente pe alese! Și dacă am avea parte și de vreme frumoasă, ar fi ideal…

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture