Propuneri de weekend: 20-21 septembrie 2014

Fără să ne dăm seama se duce și prima lună de toamnă, dar vara se încăpățânează să rămână cu noi. Avem un sfârșit de săptămână însorit de care putem să profităm din plin.

afisbobcubobȘi cum vorbeam de toamnă, hai să culegem Bob cu Bob la Târgul de pâini, colaci, plăcinte și cozonaci la Muzeul Țăranului Român din București, un târg special cu meșteri și meșteșugari ce ne vor îmbia cu pâine la cuptor, cozonaci, prăjituri de casă, kürtős kalács și plăcinte.

Acest târg este, de fapt, una dintre manifestările ce au loc cu ocazia Zilelor Muzeului Țăranului. Curioșii pot învăța să facă plăcinte în cadrul unui atelier ce se va ține în zona cuptoarelor.

festival ravasitLăsăm plăcintele și ne bucurăm de Zilele Bucureștiului, un eveniment ce marchează 555 de ani de la prima atestare documentară a orașului, prin concerte în Piața Constituției și un târg în Parcul Cișmigiu. După bătaia cu flori din ziua de sâmbătă de la ora 18.00 și o paradă a costumelor de epocă, dăm  fuga la Casa Poporului pentru a urmări cel mai mare spectacol multimedia proiectat pe o clădire.

Duminică avem Festivalul Folcloric Pastoral Coborâtul Oilor la Loman, județul Alba. Spectacolele folclorice, un târg de produse tradiționale și întrecerile sportive tradiționale completează acest tablou de toamnă.

Pentru a rămâne în sfera tradițiilor ne îndreptăm spre Bucovina la Festivalul Tradiții și Legende Bucovinene în Horodnicul de Sus. În cadrul acestuia evoluează ansambluri folclorice de muzică și dans și sunt prezentate expoziții ale meșterilor populari, producătorilor tradiționali de produse gastronomice.

festivalul-traditii-argesene-i103660Muzica iese în stradă în Satu Mare la un Festival al Muzicii de Stradă menit să umple spațiile publice și străzile sătmărene cu muzică live, de la centrul istoric până în adâncul cartierelor. 

În comuna Corbeni din Județul Argeș artiști și interpreți populari, meșteșugari, ansambluri de cântece și dansuri folclorice se reunesc pentru Festivalul Tradiții Argeșene pentru a ne bucura și în acest an de tot ceea ce înseamnă tradiția autentică românească.

Festivalul Fructelor de Pădure din Piatra Neamț ne îmbie în centrul orașului cu expoziţii culinare, concursuri, momente artistice şi un târg de artă populară.

Și pentru a ne îndulci un pic putem participa la Târgul Național al Mierii unde vor fi promovate produsele apicole românești. Târgul se va desfășura pe platforma apicolă Băneasa din București.

Zile frumoase să aveți!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. Ne propunem să devenim parteneri în organizarea Festivalului Folcloric Pastoral Coborâtul Oilor de la LOMAN în 2015!

  2. RoxanaM says:

    Mmmm, ce de bunătăți peste tot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture