Propuneri de weekend: 20-21 iulie 2013

După o săptămâna plină în care eforturile noastre au fost canalizate pe job și activitățile obligatorii, ce ar fi să ne acordăm câteva clipe de răgaz pe care să le petrecem în compania familiei sau a prietenilor?

BisericaPopaSoare_vedere_generala-150x150Pentru acest weekend, v-aș propune o plimbare prin București, descoperind mahalaua Mântuleasa, într-o poveste oferită de Fundația Calea Victoriei, care ne invită la o expediție culturală începând cu orele 18.30, printre obiectivele vizate fiind Biserica Mântuleasa, Biserica Popa Soare, dar și locurile și casele în care au locuit Mihai Eminescu, Mircea Eliade, Marin Preda și Mircea Vulcănescu.

afistargsfilie(1)O altă propunere este o vizită la Muzeul Țăranului Român, la Târgul de Sfântul Ilie, unde ne întâmpina 100 de meșteri populari și producători tradiționali, dar și tineri artizani handmade și anticari. Probabil că este un târg similar cu cel la care am participat sâmabata trecută, respectiv Târgul de Vară, așa că dacă l-ați ratat, aveți ocazia să mergeți acum. Intrarea este liberă!

La Muzeul Municipiului București (Palatul Șuțu), s-a deschis expoziția „Cultura Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene”, așa că vom avea ocazia să vedem peste 100 de vase, statuete și obiecte de mobilier de acum 6.000 de ani și chiar aștept cu nerăbdare să fac o comparație cu exponatele văzute la Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni din Piatra Neamț, expoziția de la Palatul Șuțu putând fi vizitată până la 25 august.

afis gainaSi pentru a sugera o evadare si celor dornici de o escapada din oras, va propun o plimbare cu mocăniţa, nu oriunde, ci la Targul de Fete de pe muntele Găina, din Judeţul Alba!

Turiștii vor putea sa se plimba cu indragitul tren cu aburi, traseul fiind Abrud-Gura Roșiei-Cărpiniș-Câmpeni, urmând că de la Câmpeni să aleagă un alt mijloc de transport până în Avram Iancu, punct de plecare spre Muntele Găina, existând microbuze în acest sens, unde se dă startul Târgului, ce va încânta publicul prezent cu parade ale portului popular, spectacole folclorice, de muzică ușoară, discotecă, jocuri de artificii, foc de tabără și târguri de meșteri populari.

Aveţi ce face, totul este să ieşiti din casă pentru o portie zdravănă de cultură şi distracţie!

Sursă poză Biserica Popa Soare

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

1 Response

  1. Un bun indemn pentru clipe de răgaz pe care să le petrecem în compania familiei sau a prietenilor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture