Propuneri de weekend: 2-4 noiembrie 2018

Afară e destul de trist, după sfârșitul de săptămână superb de la finele lui octombrie…! Tocmai de aceea o să încerc să vă propun mai multe evenimente indoor, în cazul în care doriți să profitați de weekend, dar să nu vă afecteze vremea mohorâtă de început de noiembrie.

La fiecare sfârșit de săptămână a lunii noiembrie în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) din București, la Intrarea Charles de Gaulle, producători, meșteri, artizani și colecționari ne așteaptă cu bucate delicioase, ateliere, obiecte meșteșugite și de colecție la Festivalul Toamna Bucureșteană.

Duminică, 4 noiembrie de ora 14.00, la Clubul Țăranului din București în cadrul Festivalului Culese din Balcani, copiii au ocazia să învețe meșteșugul plăcintelor armânești de la mătușa Chirața Gheorghe, bucătăreasă aromâncă vestită. Atelierul se adresează copiilor cu vârste între 7 și 12 ani. Înscrieri la educatiemuzealamtr@gmail.com. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Sărbătoarea Breslei 2018 va avea loc la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”. Expoziția va evoca contribuția artiștilor în plan cultural, într-o notă personală specifică fiecăruia. Expoziția va fi deschisă pană pe 15 noiembrie 2018, de miercuri pană duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Muzeul Țăranului marchează sfârșitul toamnei invitându-ne la Târgul de Sfinții Mihail și Gavriil unde, de vineri, 2 până duminică, 4 ale lunii lui Brumar, de la orele 10 de dimineață până la 6 seara, meșteri, anticari și artiști vin cu tot creațiile lor. Vor fi de târguit: obiecte din ceramică, țăsături, icoane, podoabe, obiecte din lemn. În Târg, vom putea asista și la demonstrații de încondeiat ouă, cioplit în lemn, țesut și pictură pe sticlă ori gusta și cumpăra: miere, prăjituri, turtă dulce, plante de leac și țuică.

Tot la Muzeul National al Țăranului Roman din București se desfășoară ateliere de creativitate: desen, pictură pe diverse suporturi, cusături, colaj, țesături fel de fel, povești – povești jucate, interpretate, ilustrate, animate, modelaj în ceară sau lut, hârtie manuală. Participarea la ateliere se face numai pe baza de înscriere și conform cu categoria de vârstă indicată în descrierea atelierului. Prețul: 15 lei/participant. Iată și detalii. 

Festivalul Istoric de la Porțile Bucureștiului reunește în perioada 1-4 noiembrie (între orele 11.00-19.00) la Palatul Mogoșoaia, artiști de teatru, muzică și film, pregătiți să ne încânte cu spectacole de reconstituire istorică, reprezentații muzicale, povestiri istorice și alte activități și ateliere dedicate atât copiilor, cât și adulților. Intrarea este liberă. Evenimentul este organizat de Lupii Albi, cu susținerea Primăriei Capitalei și a Centrului Cultural Palatele Brâncovenești.

Vineri, 2 noiembrie și sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 18.30, în Sala Operei din Brașov, Festivalul de Operă, Operetă și Balet, ediția a XVI-a, organizat de Opera Brașov, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Brașov, se încheie cu o premieră extraordinară a operei „Rigoletto” de Giuseppe Verdi. Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

Diferite spectacole interactive de planetariu despre formarea eclipselor și ciclul anotimpurilor vor avea loc la la Centrul Lux Divina din Braşov, din 2 și până în 9 noiembrie. Reprezentațiile show-ului educațional vor include explicații proiecții live și informații referitoare la fenomenele cosmice care determină clima și ne influențează viața în fiecare clipă. Spectacolele se vor desfășura într-un dom mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri. Spectacolele se vor desfășura între orele 9:00 și 18:00, din oră în oră, cu începere la orele fixe. Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet de 15 RON. Centrul Lux Divina –Sala Parc, se află pe strada 13 decembrie la numărul 96. Accesul la eveniment se poate face cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile. Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult.

La Vălenii de Munte este organizat Festivalul Ţuicii – Serbările Toamnei 2018, la care putem participa pentru a petrece şi a ne bucura de produsele tradiţionale prahovene şi în special ale Văii Teleajenului, într-o atmosferă autentic românească. Un moment mult aşteptat este concursul în cadrul căruia se medaliază producătorii şi cele mai bune licori – ţuică şi palincă, din diverse fructe, prune, mere, pere… Ediţia a 21-a a Serbărilor Toamnei – Festivalul Ţuicii va aduce pe scena din Vălenii de Munte în concerte extraordinare susţinute seara de interpreţi de top, de folclor, precum şi de muzică pop (pe platoul Pieţei din Văleni).

În centrul orașului Bistrița se desfășoară târgul “Toamna aurie”, organizat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud. La târg se vor găsi îmbrăcăminte, încălțăminte și articole de marochinărie; produse cosmetice, bijuterii și accesorii, cadouri, dar si plante, produse de artizanat si produse tradiționale. Expoziția va putea fi vizitata zilnic între orele 12.00 – 19.00, iar duminica 4 noiembrie între orele 10.00 – 14.00.

Festivalul Vinului Arad va avea loc în perioada 2-4 noiembrie, în Parcul Pădurice, din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, unde, pe lângă degustări de vinuri și produse specifice va fi prezentat și un program artistic cu muzică de petrecere, muzică ușoară și muzică populară. Cine reușește să ajungă la festival va mai putea să deguste o gamă diversă de brânzeturi și produse tradiționale specifice județului Arad.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture