Propuneri de weekend: 2-4 martie 2018

Odată cu venirea primăverii avem ocazia de a petrece momente interesante la Happy Cinema București, unde continuă stagiunea The Royal Ballet cu Poveste de iarnă, un spectacol modern de balet plin de emoție, romantism și culoare, realizat de coregraful Christopher Wheeldon și compozitorul Joby Talbot – care a creat partituri pentru concerte corale, operă, dar și pentru coloana sonoră a câtorva filme. Spectacolul este programat sa aibă loc în primul weekend din martie, respectiv duminică, 4 martie 2018, începând cu ora 16:00.

Iată și alte propuneri pentru petrecerea acestui weekend:

Ocna Mureş: „Mărţişor călător”, un spectacol muzical-coregrafic dedicat femeilor, sustinut de cursanţii Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba. Acesta va avea loc vineri, 2 marrtie, începând cu ora 17.00 la Casa de Cultură „Ion Sângerean” din Ocna Mureş, iar intrarea este liberă.

București: 

BUCUREȘTI, INIMA TA, un târg care celebrează iubirea și tradițiile românești: Dragobetele și Mărțișorul, în Piața Universității, în perioada 24 februarie – 8 martie 2018. Program: ateliere pentru copii, pantomimă, spectacole de magie, produse tradiționale.

Călător prin tradiții – ateliere de primăvară, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în cadrul cărora cei mici vor avea prilejul să cunoască tradițiile lunii Mărțișor și să facă mărțișoare, felicitări de 8 Martie și cununițe decorative din materiale naturale. Atelierele se vor desfășura în zilele de 3 martie și 10 martie, câte două în fiecare zi (orele 10.30-14.00).

„Venin – frumuseți de neatins”. Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” ne invită să exploram o expoziție inedită cu exponate vii, dar și cu piese de valoare din colecțiile muzeului, până pe data de 1 mai 2018, descoperind lumea fascinantă a unor specii veninoase din lumea animală, unele dintre ele regăsindu-se în clasamentul celor mai veninoase animale din lume.

GoodWine, Romania’s Wine Convention, cel mai important eveniment dedicat culturii vinului din Romania, ROMEXPO, pavilioanele C4-C5. Sunt prezente peste 100 de crame diferite și sunt oferite peste 1000 de vinuri oferite spre degustare, secțiune Gourmet, secțiune Fine Spirits sau VIP. Program: vineri 2 Martie: 12 00 – 18 00, sâmbătă 3 Martie: 11 00 – 19 00, duminica 4 Martie: 11 00 – 17 00.

For The Love of Fashion, Târg de Ziua Mamei, The Vintage Pub (centrul vechi al capitalei), Str. Smârdan, nr 43, intre orele 12.30 – 19.30. Sunt expuse bijuterii, ținute vestimentare, accesorii, produse pentru casa, decorațiuni și produse BIO.

Podul de lumini România – China / Light Bridge Romania – China, cu ocazia declarării anului 2018 drept Anul turismului UE – China. Manifestarea va consta într-o proiecție video tematică pe fațada Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București și va prezenta un tandem artistic româno-chinez. Proiecțiile vor rula permanent în intervalul orar 20:00 – 23:00, vineri 2 martie 2018.

Craiova: Târgul de carte GAUDEAMUS, ediţia a XVII-a, foaierul Teatrului Naţional Marin Sorescu. Evenimentul include o serie de evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei.

Stațiunea Turistică Petroșani Parâng: Winter Tour. Un eveniment cu distracție, jocuri și concursuri. Schiori și snowboarderi se întrec în sărituri în înălțime.

Brașov, Bușteni și Predeal: Alpin Film Festival, care se adresează pasionaţilor de alpinism, aventură, sport montan şi natură. Evenimentul include proiecţii de filme, conferinţe, lansări de carte, expoziţii de fotografie.

Iași. Expoziția cultural-interactivă „Mărțișor – Simbol și tradiție”, Meșterii populari vor oferi vizitatorilor și obiecte tradiționale specifice meșteșugului fiecăruia, care pot reprezenta daruri și cadouri de primăvară. Programul cuprinde demonstrații practice făcute de meșterii populari prezenți; ateliere de inițiere a copiilor în tehnica confecționării mărțișorului; momente artistice de dansuri și cântece populare susținute de grupul de copii și adulți din Asociația Curbeștenii din satul Ciurbești, com. Miroslava. Evenimentul se va desfăşura în în Piața Unirii.

Un weekend minunat!

Citește și O călătorie în timp prin Iași, orașul celor șapte coline

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture