Propuneri de weekend: 2-4 ianuarie 2014

Chiar dacă încă nu ne-am dezmeticit bine după Revelion, ianuarie începe în forță cu câteva evenimente chiar din primul weekend, prin care continuăm sărbătorile de iarnă!

Târguri de iarnă

piata de craciun Bucuresti (32)Unul dintre ele este Festivalul obiceiurilor şi tradiţiilor de Anul Nou ce se desfășoară în data de 2 ianuarie 2015 în Târgu Neamţ, între orele 10.30-15.00, în Piața Adormirea Maicii Domnului. În cadrul festivalului se prezintă cele mai frumoase datini și obiceiuri de iarnă din zona din care provin formațiile participante. La final, există și o festivitate de premiere.

Piata Craciun Bucuresti (51)Din 3 ianuarie începe “Târgul de iarnă pe căsuțe” din Cluj Napoca, care este un târg de gastronomie și tradiții unde regăsim producători tradiționali de alimente, dar și meșteșugari. Evenimentul se desfășoară în parcarea Hypermarketului Cora din Cluj-Napoca și ține până pe 31 ianuarie 2015.

piata de craciun Bucuresti (118)Tot un târg similar, început de anul trecut, este Târgul tradițional de iarnă din Reghin, județul Mureș, ce are loc în zona din Piaţa ,,Petru Maior”.

Localnicii vor putea cumpăra produse specifice de sezon, produse tradiţionale din zonă, preparate din carne de porc, cozonaci şi alte bunătăţi, dar vor putea degusta şi vin fiert cu scorţişoară sau covrigi calzi, până pe 7 ianuarie 2015.

Alte evenimente de weekend

salon_2014_01Salonul Național de Artă decorativă ne invită la Muzeul Național Cotroceni din București, până pe 15 ianuarie 2015, să admirăm lucrări din toate tehnicile artei decorative, de la tapiserie, imprimeuri textile, colaj, broderii și până la forme artistice decorative din metal, ceramică și sticlă, ce s-au dezvoltat spectaculos în spațiul artistic românesc, în ultimele decenii.

expo-arme-din-colectia-mnirDe asemenea, puteți merge la expoziția temporară “Arme din colecția Muzeului Național de Istorie a României”, ce prezintă arme albe şi de foc din epoca medievală, modernă şi contemporană. Exponatele ne fac o incursiune prin 500 de ani de istorie a tehnologiilor militare din spaţiul românesc, european şi mediteranean, din perioada secolelor XV-XX.

Expoziția este deschisă la Muzeul Național de Istorie a României din București, până pe 31 martie 2015 și poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 09.00-17.00.

Un weekend frumos vă doresc! La mulți ani!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture