Propuneri de weekend: 2-3 septembrie 2017
Primul weekend din luna septembrie ne întâmpină cu o vreme frumoasă, caldă, perfectă pentru evenimentele în aer liber care se desfășoară la început de toamnă. Chiar dacă nu s-a instalat oficial, răcoarea dimineților și serilor și-a făcut simțită prezența, însă ne mai putem bucura de soarele de peste zi. Ce am putea face în acest weekend?
Zeci de localităţi turistice din România îşi prezintă ofertele turistice în cadrul Târgului Naţional de Turism Rural de la Albac, considerat cel mai important târg de turism rural din România. Târgul cuprinde un târg al meşterilor populari, expoziţie de fotografie etnografică, dezbateri pe teme de turism dar şi concerte de folclor sau demonstraţii gastronomice şi de măiestrie meşteşugărească. Ediţia din acest an a Târgului va fi deschisă oficial, sâmbătă, la ora 10.00. Amănunte citiți în articolul dedicat.
Festivalul Enescu 2017 se deschide cu opera ”Oedipe” de George Enescu, în versiune concertantă și cu proiecții media, sâmbătă 2 septembrie, la Sala Palatului din București, începând cu 19.30. Aceasta va fi interpretată de London Philharmonic Orchestra, Corul Academic al Filarmonicii George Enescu- maestru de cor Iosef Ion Prunner și Corul de copii Radio- maestru de cor Voicu Popescu, sub bagheta dirijorului VLADIMIR JUROVSKI.
Sun Plaza găzduiește până 8 octombrie expoziția aeronautică și aerospațială ABOVE AND BEYOND, prezentată de Boeing și realizată în colaborare cu NASA și Muzeul de Aeronautică „Smithsonian” din Washington. lui. De la mașini zburătoare și avioane supersonice până la lifturi spațiale și mega rachete, expoziția ne poate oferi o experiență unică. Intrarea este gratuită (la etajul 1).
Atât cei mari, cât și cei mici, suntem așteptați in Parcul Bazilescu pentru a petrece Vacanța de vară cu EXCELSIOR (între orele 18.00 – 22.30). Teatrul Excelsior organizează o serie de evenimente de weekend pană pe 10 septembrie 2017, în care ne putem bucura împreună cu copiii de magia spectacolelor de teatru și de dans, concerte și filme românești. Se vor desfășura inclusiv ateliere de joacă. Puteți vedea programul aici: http://www.teatrul-excelsior.ro/program/ .
A.R.C.E.N. organizează în fiecare duminică, în perioada 6 august – 10 septembrie, de la ora 17.30, traseul cultural „Cu bastonul prin București”, desfășurat prin labirintul cartierelor istorice Icoanei și Armenesc care pornește de la librăria Cărturești Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15).
Sigur te interesează și Plimbări pietonale prin București, ateliere de blogging, branding și fotografie cu Fundația Calea Victoriei
Până pe 3 septembrie, cea mai veche grădină a Capitalei – Parcul Cișmigiu – va redeveni, timp de o săptămană, parte din universul Bucureștilor de altădată. Peste 300 de artiști ne invită la sărbătoarea unui oraș pestriț și imprevizibil, plin de umor și farmec la Festivalul Bucureștii lui Caragiale. Programul complet aici.
Street Food Festival, dedicat mâncării stradale, ajunge și în Alba Iulia, la Cetatea Alba Carolina, cu produse apetisante autohtone sau internaționale, concerte, activități interactive, muzica live (jazz, blues și world music), filme vizionate outdoor (cu specific culinar la Cinema Culinary Outdoor). De asemenea, ne putem distra alături de cei mici la Kids Zone cu activități interactive. Festivalul este deschis până duminică și face parte din turneul culinar ce ajunge în acest an în 9 oraşe din România: Oradea, Iaşi, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Braşov, Alba-Iulia, Timişoara şi Bacău.
Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula ne așteaptă în Pasul Tihuța cu un spectacol interactiv de magie, momente dedicate micilor ”vrăji” tradiționale, de tipul descântecelor, ghicitul viitorului, recitaluri de muzică tradițională, precum și un spectacol-concurs culinar axat pe prepararea unor rețete tradiționale de bucate cu usturoi. în cadrul festivalului va avea loc și o reconstituire de lupte între gladiatori, dar și numeroase concerte susținute de artiști de marcă ai genului folk, pop și rock.
Festivalul ”Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara” ne întampină cu un program bogat şi atractiv, care cuprinde: o paradă cu cai, cavaleri şi domniţe; demonstraţii cu cai; concert de muzică medievală; demonstraţii de artă şi lupte medievale, recitaluri, cântece populare, concert extraordinar, spectacol cu torțe, foc de artificii, alături de un program interesant în cadrul proiectului Legendele Țării Bârsei, care vor aduce în rândul comunității locale diferite activități specifice perioadei medievale.
Un weekend minunat!