Propuneri de weekend: 2-3 ianuarie 2016

Iată-ne ajunşi în primul weekend din 2016! A mai trecut un an şi, de fiecare dată, sperăm ca noul an să fie mai bun, mai frumos, mai interesant şi mai îmbelşugat! Dacă nu în bani, în evenimente de weekend va fi sigur mai bogat, pentru că în fiecare an am observat interesul crescând pentru astfel de manifestări. Pur şi simplu vrem să ne relaxăm după o săptămâna de muncă, de stres, deşi nu e cazul după sărbători, dar de ce să nu profităm de ultimele zile de concediu?

824bec24f0În spiritul sărbatorilor și vacanțelor de iarnă, Arena Platoș din stațiunea Păltiniș pregătește și la începutul acestui an Concursul de Săniuțe adresat tuturor iubitorilor de sport în natură, participării la  întreceri sportive și alunecării pe zăpadă: copii, tineri, părinți și bunici sunt așteptați să câștige premii atractive (2 ianuarie, orele 9.00-14.00).

739857_1671860519765356_5106380040383195010_oCasa Culturii „Ion Creangă”  din Tîrgu Neamţ organizează Festivalul Obiceiurilor şi Tradiţiilor de Anul Nou, ce se desfăşoară în data de 2 ianuarie, în Piaţa „Adormirea Maicii Domnului”, începând cu orele 10.00. Festivalul se adresează tuturor iubitorilor de datini şi obiceiuri de iarnă, din toate zonele ţării.

În acest weekend sunt şi ultimele zile ale Festivalul Herăstrău on Ice din Bucureşti.

Giurgiu Comana 2015 (50)Tot pentru bucureşteni, le recomand o vizită la mănăstirile din jurul capitalei, cum ar fi la Manastirea Comana. Puţini ştiu că Mănăstirea a fost prima dată ctitorită de Vlad Ţepeş…Mănăstirea este amplasată într-un loc deosebit de frumos. În apropiere se află şi biserica din Drăgănescu, pictată în întregime de Arsenie Boca cu imagini premonitorii printre scenele biblice clasice, ce urmau să fie confirmate mai târziu de vreme.

expozitia-arhitectii-si-arhitectura-in-bratov-vitrine-la-1900-20732015Braşovenii se pot plimba pe aleea din Parcul Facultăţii de Silvicultură (lângă Poartă Ecaterina), pentru a admira o expoziţie interesantă: „Arhitecţii şi arhitectură în Braşov”, unde vedetele sunt vitrinele sfârşitului de secol XIX.

Istoria arhitecturii în Braşov reflectă fidel evoluţia tehnică a vitrinei, de la fereastră îngustă a construcţiilor, subîmpărţită în geamuri mici, la vitrajul larg deschis pe întreg parterul magazinului. Expoziţia reproduce prin fotografii şi desene de arhivă, imaginea vitrinelor din Braşov realizate către anul 1900 şi oferă o privire de ansamblu a istoriei lor din această perioadă.

expozitia-officeLibrăria Cărturești, Iulius Mall Iași și Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași ne invita la expoziția de pictură „Office Line”, semnată de artista Diana Ivanov, ce reunește lucrări de pictură elegante şi rafinate. Expoziția este un manifest împotriva propriilor limite sau a prejudecăților…

Când ajungeţi aici, vizitaţi Catedrala “Sfânta Fecioara Maria, Regină”. Ce mi s-a părut deosebit pentru o catedrală ridicată în România, fie ea catolică, este aspectul ei circular, poate unde cercul este simbolul cerului, al infinitului sau, mai bine zis, al eternităţii…

Să aveţi un început de an cât mai bun! Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

2 Responses

  1. Andreea B says:

    Cat mai multe scrieri, calatorii si numai bine iti doresc Monica. La multi ani 2016! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture