Propuneri de weekend: 2-3 februarie 2019

S-a mai încălzit puțin afară, ușor, ușor ar fi bine să ne recăpătăm optimismul și să ne bucurăm de fiecare sfârșit de săptămână. În acest weekend, m-am gândit la câteva sugestii plăcute și interesante de petrecere a timpului liber.

La Happy Cinema București, putem viziona Salvador documentarul Dalí – in Search of Immortality. In cadrul acestuia vom parcurge o călătorie exhaustivă de-a lungul vieții și creației lui Salvador Dalí, însă vorbește și despre Gala, muza acestuia. Totul începe în 1929, un an crucial din cariera și viața lui Dalí, când se alătură grupului suprarealist și o cunoaște pe Gala, până la moartea artistului în 1989. Parcursul lui Dalí este strâns legat de orășelul Portlligat, în care acesta și-a făcut un atelier stabil. Orașul său natal, Figueres, unde a creat Dalí Theater-Museum și Púbol, locul în care se află Castelul dăruit de acesta către Gala ca simbol al prețuirii, sunt puncte cheie din viața artistului. Totodată, un loc important îl ocupă și orașele Paris și New York. Program: sâmbătă, 2 februarie, ora 17:00. Tarif unic: 26 lei.

Tot la Happy Cinema Liberty se poate urmări La Traviata. Compusă de Giuseppe Verdi, La traviata este povestea unei mari iubiri. Cunoscută în întreaga lume, povestea tragică de dragoste dintre Alfredo și curtezana Violetta este pusă în scenă într-o producție Royal Opera House. Regizorul Richard Eyre și dirijorul Antonello Manacorda au pregătit un spectacol al emoțiilor, dureros și exuberant totodată. Descoperiți poezia operei italiene în decorul somptuos al societății pariziene. Program: duminică, 3 februarie, ora 16:00. Prețul unui bilet este 39 de lei achiziționat online pe happycinema.ro sau 49 de lei la casa de bilete.

Atelierul ”Masca din Coreea” la Muzeul Hărților din București este primul popas cultural și creativ dintr-un șir pe toate continentele, propus prin programul COLECȚIA LUI APOLODOR. La acest atelier vom admira cărți poștale din Coreea de Sud, cerceta o colecție de măști de teatru și învăța despre personajele teatrului coreean tradițional. In ultima parte a atelierului, se va confecționa o carte poștală. Atelierul este destinat familiilor cu copii de 5-8 ani, în ziua de sâmbătă 2 februarie, ora 11:00. Durata: o oră și jumătate. Bilet: 20 lei.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București ne invită la expoziția temporară „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”, care va avea loc până pe data de 31 martie 2019. Expoziția prezintă unele dintre cele mai importante contribuții aduse de oameni de știință români la dezvoltarea științelor zoologice.

La Deva are loc un Târg de antichități și handmade, până pe data de 3 februarie, la ora 22.00. Acest târg este destinat colecționarilor și pasionaților de obiecte vechi și lucrate de mână. Locație: Shopping City Deva.

Sâmbătă, 2 februarie 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei, în cadrul Festivalului Internațional W.A. Mozart 2019, ediția a V-a, organizat de Opera Brașov, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Brașov, suntem invitați la un Concert Simfonic extraordinar. Evenimentul va fi susținut de Orchestra Operei Brașov. Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51. Preț bilete: 40 lei – în sală; 30 lei – la balcon lateral.

Citește și Muzeul Mozart din Viena

Expoziţia Figurilor de Ceară, ne va uimi în piaţeta Matei Corvin din Cluj – Napoca. Din 1 februarie până pe 10 martie, se vor putea admira replicile de ceară în mărime naturală ale celebrităților incluse în expoziţie: Al Pacino, Robert de Niro, Beyonce, Mick Jagger, Adele, Jim Carrey, Mr. Been, Justin Bieber, Ariana Grande, Inna, Gheorghe Hagi, Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Enrique Iglesias, Vladimir Putin, Donald Trump, Elsa şi Anna din Frozen Kingdom. Tarife adulți: 20 lei.

Anul acesta, SlanăFest ne așteaptă la Restaurantul ROD din Cluj-Napoca, pe Calea Turzii nr. 160. Pe data de 2 februarie are loc jurizarea slăninelor de toate felurile, la ora 16.00. Jurizarea slăninelor va fi acompaniată de lăutari autentici din Mera. Pe 3 februarie are loc  jurizarea cârnaților și șuncilor de casă,  la ora 16.00. Toate evenimentele din cadrul SlanăFest sunt deschise vizitatorilor cu titlu gratuit.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture