Propuneri de weekend: 2-3 august 2014

Cel mai mult îmi plac zilele de weekend și nu numai pentru faptul că vin după o săptamână de muncă intensă, dar mai ales că ne pot aștepta cu surprize plăcute care să ne remonteze!

garda1 (229)Încă de ieri a început Festivalul Strada Armenească din Bucuresti, despre care am scris pe îndelete într-un articol precedent, participând anul trecut la prima ediție.  

Cultura armeană va fi prezentatムîntr-un mod interactiv, invitând toți bucureștenii care doresc sムvadムStrada Armeneascムprinzând viațăƒ, să participe la eveniment. Ύn cadrul festivalului vor avea loc concerte de muzicムtradiționalăƒ, modernăƒ, dar și spectacole de dans și ateliere de caligrafie și creație.

pia-a-araneasca-i-me-ter-e-ti-i102341Tot în București, la un târg de vară ne invită Muzeul Țăranului Român, respectiv la Piața Țărănească. Negustori din toată țara vor veni cu țesături, mobilier, ceramică și alte obiecte tradiționale, dar și cu bunătăți: cozonaci, plăcinte și poale-n brâu, între orele 10.00 si 18.00 în curtea muzeului din Sos. Kiseleff nr. 3.

Și ca să rămânem în zona muzeului, dar al Satului, în acest weekend sunt ultimele zile pentru expoziția Podoabe din metal.

unnamed-212x300

Tot într-un parc – Alexandru Ioan Cuza, pe Insula Pensionarilor se va deschide oficial evenimentul Cinema in aer liber, începând cu ziua de duminică, printr-un concert.

Pe Platoul Inima Reginei din Bran ne așteaptă Turnirul Cetăţilor la povești cu cavaleri și domnițe. În cadrul evenimentului vor fi prezentate meșteșugurile tradiționale, precum broderie, pictură pe lemn și sticlă, împletirea pănușei, realizarea de păpuși tradiționale și bijuterii arse la cuptor.

timthumbTimișoara marchează cu fast Ziua Orașului cu concerte și focuri de artificii, sâmbătă urcând pe scenă Lora, Elena Gheorghe si Connect-R, în Piața Victoriei.

De multă muzică avem parte și pe plaja dintre Venus și Saturn, sâmbătă la ora 19.30, intrarea fiind liberă (Voltaj, Holograf, Smiley, Ștefan Bănică, 3 Sud Est). Să nu uităm și de Festivalul Folk for you din Vama Veche (Alexandru Andrieș, Ada Milea, Florin Chilian, Vița de Vie, Vama)

seri-de-vara-clujene-in-piata-muzeului-i102364La Oradea ne încântă trupele Paraziții și Bere Gratis la Festivalul Berii, în Parcul 1 Decembrie, dar și Festivalul Vara Verde, iar la Sibiu intrăm în priză pe muzică electro la Airfield Festival, care se va desfășura pe Aerodromul Măgura de lângă Cisnădie.

Ne mai liniștim puțin la o gură de jazz la Serile de vară clujene din Piața Muzeului, evident, la Cluj Napoca.

Timp și dispoziție să fie! Zile frumoase să aveți!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture