Propuneri de weekend: 19-21 iunie 2015

Nimic nu mi se pare mai frumos decât weekend-ul, pentru că săptămâna trece repede și cu gândul la el ne este mai ușor. O vacanță o aștepți săptămâni și luni bune, pe când un weekend vine imediat, cel puțin așa simt eu.

rock-la-dunare-stadionul-dunarea-galati-i113657În acest weekend are loc a doua ediție a Festivalului Rock la Dunăre, ce se va desfășura în Galați, pe stadionul Dunărea. 

Briza Dunării ne poarta pe acordurile unor trupe și cântăreți legendari ca Ian Anderson (Jethro Tull),  Dan Andrei Aldea (Sfinx) sau Cristi Minculescu & Iris.

Festivalul Cetatilor Dacice din Cricau 2013 (34 of 82)Tot un festival muzical are loc în Alba Iulia, pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, unde Opera Traviata va fi pusă în scenă la Sărbătoarea Muzicii 2015. De asemenea, are loc și cea de-a noua ediție a Festivalului Cetăților Dacice la Cricău, în județul Alba. Timp de două zile (20-21 iunie), cei prezenți vor avea parte de istorie și spectacol: întreceri dacice, marș de noapte și lupte cu daci și romani, demonstrații ecvestre și concerte. Invitată special este trupa Phoenix.

iaSâmbătă se pot admira ii la Muzeul de Etnografie şi Artă Populară – Cula Cartianu din satul Cartiu, Turcineşti, judetul Gorj, un preambul la Ziua Universală a Iei care se sărbătoreşte pe 24 iunie în multe locuri pe glob. Pe fiecare etaj al culei există trei încăperi în care sunt expuse obiecte etnografice și de artă populară gorjeană. Camerele sunt decorate cu carpete și covoare oltenești, imprimând o atmosferă tradițională culei, cunoscut fiind faptul că zona Gorjului este bogată în scoarțe și ștergare decorative. Cula este deschisa pana la ora 18.00.

targ-cu-mesteri-si-produse-traditionale-i114005În București ne bucurăm iar de produse tradiționale și mâncare românească la Târgul cu Meșteri și Produse Tradiționale de la Muzeul Țăranului Român, unde vor fi și specialități din pește (borș de crap și saramură de crap cu mămăliguță). Pentru cei care vor dori să retrăiască amintirile vacanţelor din satele bunicilor, anticarii expun pe Aleea Samurcaş unelte tradiţionale, lingurare, mobilier crestat, lăzi de zestre.

ozosep-eveniment-gastro-cultural-i114003Revine și Evenimentul gastro-cultural Ozosep (str. G. Patrichi. nr. 8) cu delicatese culinare și produse de artizanat, în ambele zile de weekend de la ora 11.00. Copiii se pot bucura de ateliere de creație între orele 12.00-14.00, iar sâmbătă seara avem parte de muzică populară reinventata, începând cu ora 17.00. Intrarea la spectacol este gratuită!

Să nu uităm de cel mai mare show aerian din România – Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition, ce are loc sâmbătă, 20 iunie, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu şi care este organizat de către Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, ROMATSA, Clubul Sportiv AIBO și ROMAERO.

Un weekend de poveste!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. Florica says:

    Sa nu uitam de BIAS, un eveniment extraordinar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture