Propuneri de weekend: 19-20 octombrie 2013

Așa cum v-am obsinuit, vă prezint niște sugestii de petrecere a sfârșitului de săptămână!

ceaiÎn acest weekend, la Sala Dalles din București are loc Festivalul Ceaiului și al Cafelei, unde putem vedea o expoziție de cafea, ceai, dar și accesorii și gastronomie. Între orele 10.00-20.00, vizitatorii pot să cumpere diverse sortimente de ceai și cafea, precum și accesorii care se folosesc la prepararea și servirea acestora. De altfel, Tea&Coffee Festival a început încă din 14 octombrie în diverse locații din București, urmând să se sfârșească duminică.

asia festPrimul festival de cultură și gastronomie asiatică, Asia Fest 2013, se desfășoară tot la Sala Dalles, în paralel, în aceeași perioadă. Va fi un târg de produse din țările asiatice (precum Japonia, China, Vietnam, Mongolia, Thailanda, Malaezia, Filipine, India, Bangladesh, Azerbaidjian, Turcia), dar și demonstrații culinare, spectacole de dans și muzică. Festivalul a început încă de vineri și va ține până duminică inclusiv.

Targ mestesuguriTot în București, la Romexpo, are loc prima ediție a Târgului Național de Artizanat și Meșteșuguri, unde ne vom putea bucura de produse tradiționale românești realizate de artizani din toată țara. Am scris un întreg articol dedicat acestui târg, pe care vă invit să îl citiți aici. Târgul ține până duminică, așa că puteți profita de aceste zile frumoase. Costul unui bilet de acces este de 15 lei.

inparc-eveniment-flyer-1381412195În Parcul Herăstrău din București, vom avea parte de Festivalul Sacrificiului “Kurban Bayram”, ce reprezintă una dintre cele mai importante sărbători religioase musulmane. În cadrul festivalului ne vom bucura de ritmuri tradiționale orientale, dar și de bunătăți din care nu lipsește kebabul și baclavaua. Festivalul are loc numai pe 19 octombrie!

În comuna Tupilați din județul Neamț are loc Festivalul Hanurilor, un eveniment organizat de Antrec. Festivalul se desfășoară la Hanul Ancuței și are ca scop reînvierea obiceiurilor și tradițiilor legate de hanurile de altădată. Accentul cade pe arta culinara, șezători, spectacole folclorice.

Un weekend frumos va doresc!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

1 Response

  1. Miki says:

    Partea cu festivalul ceaiului si al cafelei mi-a placut cel mai mult, am si fost dealtfel, a meritat!mi-am cumparat un ceai bun cu ciocolata si menta, superrr bun, e deliciul meu din fiecare seara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture