Propuneri de weekend: 19-20 aprilie 2014

Propuneri de weekend sub semnul Târgurilor de Paște

În acest weekend ne pregătim cu mic cu mare de Sfintele Sărbători de Pascale pe care le vom petrece, cei mai mulți dintre noi, în familie.

bran fundata (104)Cu această ocazie sunt deschise câteva Târguri de Paște care ne ajută să alegem cadouri pentru cei dragi și ne pot da idei cu privire la aranjamentele cu care să decoram masa de Paște.

Astfel, în București (dacă nu plouă… 🙂 ), putem face o plimbare prin Parcul Herăstrău, care a deschis porțile unui Târg de Paște încă din 14 aprilie în zona Expo Flora și care ne îmbie cu bunătăți specifice acestei sărbători. Târgul ține chiar până în ziua de Paște.

Tot într-un parc, de data această în Parcul Lumea Copiilor, se desfășoară un târg ce ne ademenește cu turtă dulce, cozonaci, ciocolată și alte dulciuri, pastramă de oaie, miel, ouă încondeiate, decorațiuni de Paște, icoane pictate pe sticlă și pe lemn, dar și produse meșteșugărești. Târgul este deschis numai până sâmbătă inclusiv.

surprize-si-varietate-la-targul-cadourilor-de-paste-de-la-galeria-i98597Parcul Cișmigiu ne atrage cu “Tradiții și Flori de Sărbători” printr-o manifestare ce include o expoziție de iepuri, plimbăƒri cu trăƒsuri și ponei, un târg și expoziție de flori, dar și un program artistic care se va desfăƒsura în Foișorul din parc.

Târgul Cadourilor de Paște de la Galeria Dalles și-a câștigat deja o tradiție și ne invită în lumea meșterilor populari, a artei tradiționale de încondeiere a ouăƒlor, în universul spiritual al icoanelor pictate pe sticlムori lemn, a obiectelor din ceramicムși sculpturilor în lemn.

shapeimage_2Un târg de Paște se desfășoară și la Muzeul Țăranului Român, cu bunătăți pe alese, gustoase și sănătoase!

În Sibiu avem parte de un Târg de Paște ce dムstartul sezonului evenimentelor din Piața Mare și care ne așteaptă cu ateliere creative de încondeiat ouăƒ, un aranjament al căƒsutelor sub formă unor flori și un țarc cu iepurași!

Se spune că cel mai frumos Târg de Crăciun de pe la noi este cel de la Sibiu, oare și cel de Paște va fi?…

Vă doresc un weekend minunat și sărbători fericite! Iar dacă ploaia nu se oprește, nu-i nimic, avem soare în suflete!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture