Propuneri de weekend: 18-20 mai 2018

Cel mai important eveniment din acest weekend este, fără doar și poate, Noaptea Muzeelor, care se desfășoară în mai multe orașe din țară. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor și se desfăşoară în fiecare an în sâmbăta cea mai apropiată zilei de 18 mai, anul acesta pe 19 mai 2018.

În România, acest eveniment este organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.

Iată muzeele participante la acest eveniment, în București. Dacă sunteți interesați să participați vă pot face câteva sugestii:

Cine iubește pietrele semi-prețioase poate ajunge la EXPO NOAPTEA MUZEELOR – târgul pasionaților de bijuterii și pietre prețioase Bijuteriile statement sau delicate, cu pietre prețioase și semi-prețioase sunt piesele de rezistență ale târgului de final de primăvară, organizat între 18 și 20 mai, la Muzeul Naţional de Geologie, în Bucureşti. Prețul unui bilet de intrare este de 8 lei pentru adulți și 4 lei pentru copii/elevi/studenți/pensionari. Ultima intrare se face la ora 17.00.

Tot în capitală, rămâne deschisă Expoziția „Comorile Egiptului Antic”, care a ajuns în premieră la București, după un turneu internațional de succes prin diferite ţări, unde a strâns peste un milion de vizitatori. Până în data de 21 iunie 2018, expoziția va fi deschisă zilnic în incinta Bibliotecii Naţionale a României. Peste 300 de exponate, conținând artefacte originale și replici, ne vor ajuta să înțelegem etapele de dezvoltare ale civilizaţiei Egiptului Antic.

Artefactele sunt expuse în două săli de la parter şi sunt organizate pe zone tematice: viaţa cotidiană, arta războiului şi a navigării, cele mai însemnate dinastii, spaţiu dedicat în special lui Tutankhamon, divinităţile Egiptului Antic, religia, ritualurile mortuare şi mumificarea.

Duminică, 20 mai 2018, putem participa la Noaptea Privighetorilor, cel mai „relaxat” duel muzical dintre oameni și păsări, duel care se va desfășura în Grădina Botanică “D. Brandza”, Universitatea din București.  De la ora 17.00, vor fi tururi ornitologice, pentru a asculta concertul pe care îl dau privighetorile, mierlele și pițigoii.

Ulterior se va trece prin expoziția foto dedicată păsărilor și de la ora 19.00 va începe concertul susținut de formația instrumentală Pro Nobile. Din programul lor nu vor lipsi partituri scrise de Vivaldi, Mozart, Beethoven și alți compozitori care s-au inspirat din cântecul păsărilor. Evenimentul este gratuit, dar trebuie să plătim taxa de intrare în Grădina Botanică (7 lei preț întreg, 2 lei preț redus).

Manifestarea Zilele Comunei Mogoșoaia, va avea loc în perioada 19-20 mai 2018, în Parcul Mogoșoaia. Un weekend plin cu bunătăți tradiționale și produse de artizanat potrivite pentru toate vârstele și muzică pentru toate gusturile. Vor fi alături la această sărbătoare tradițională: Taraful Balada, Mihai Călin și invitații lui, Guess Who, Deep Central și Alina Eremia.

În Roman, cu prilejul Zilelor Municipiului, este amenajată o expoziție de fotografie urbană în holul primăriei, ce aparține Tatianei Mihailovici. Expoziția este deschisă până pe data de 21 mai 2018.

A VIII-a ediție a Zilelor Clujului este dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Sărbătoarea orașului se va desfășura începând de joi, 17 mai, în peste 30 de locuri din oraș. Vineri, 18 mai, ora 18:00 va începe “Rapsodia copiilor”: peste 1000 de elevi, alături de orchestra simfonică „Young Famous Orchestra”, sub bagheta dirijorului Vlad Aghaghi, vor oferi un spectacol dedicat Centenarului. Vor urma concertele artiștilor Antonia, Compact, The Motans și Voltaj. Sâmbătă, 19 mai, ora 16:00: Paradă a Zilelor Clujului, apoi tradiționala seară de muzică clasică. Duminică, 20 mai, începând cu ora 13:00, va fi o zi dedicată tradițiilor și folclorului cu Ionuț Fulea, Mariana Deac, Cornelia și Lupu Rednic, Furdui Iancu, Cornel Borza, Sava Negrean, Dumitru Fărcaș și Aurel Tămaș.

Pe data de 20 mai 2018, oraşul Călimăneşti va împlini 630 de ani de la prima atestare documentară. Cu acest prilej vor fi trei zile de spectacole în cadrul Zilelor Oraşului. Evenimentele se vor desfăşura la Casa de Cultură „Florin Zamfirescu”. Programul va debuta vineri, iar de la orele 19.00 va începe un spectacol urmat de un concert susţinut de Alexandra Ungureanu şi un spectacol de lasere. Sâmbăta, va fi Festivalul de folclor pentru copii şi tineri „Alutus”, urmat de o paradă a portului popular, iar seara, de la orele 21.00 va avea loc un concert de muzica populară cu Ionuţ Fulea şi formaţia ”Codru de România”. Duminică, evenimentul continuă cu un spectacol de gală şi un concert oferit de trupele Deep Central şi Compact. Zilele oraşului Călimăneşti se vor încheia cu un foc de artificii.

Municipiul Sighișoara organizează în zona centrală evenimentul “Zilele Sighișoarei”. În programul evenimentului au fost incluse activități culturale, manifestări sportive, concerte corale, expoziții de pictură, sculptură, grafică și artă foto, programe artistice susținute de elevii sighișoreni, dansuri săsești, maghiare și grecești, foc de artificii și concerte în aer liber.

Editura GastroArt și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba ne invită la lansarea volumului CHRIST IONNIN – BUCĂTĂRIA ROMÂNĂ. 1865 sâmbătă, 19 mai, ora 14:00, la Alba Iulia la Târgul de Carte Alba Transilvană (Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia), unde participa peste 30 de edituri.

În acest weekend are loc a 48-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz de la Sibiu, cel mai longeviv festival de jazz din România. Artiști din 14 țări vor concerta în Piața Mare, de la ora 19.00, iar centrul istoric al orașului va răsuna de jazz, funk și bop. Vor performa NOJAZZ (Franța), NES (Spania, Franța), Machado/Ithursarry Duo (Franța), JazzyBit (România), Pol Belardi’s Force (Luxembourg.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

1 Response

  1. Super recomandari! Multumesc. Chiar cautam ceva nou de facut weekendul asta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture