Propuneri de weekend: 18-20 august 2017

Un alt weekend cald ne așteaptă pentru a ne simți bine, iar evenimentele se țin lanț, avem unde merge pentru a ne bucura din plin de zilele libere, chiar și în …Grecia!

Evenimente în țară

Grecia este o țara superbă care ne încântă nu numai cu peisajele sale exotice din care nu lipsesc măslinii, portocalii și chiparoșii, dar mai ales cu gastronomia excepțională. Să amintesc aici numai de brânza feta, faimoasă în întreaga lume, pe care o putem regăsi și în plăcinte, peștele și fructele de mare savurate la o tavernă la malul mării, dulciurile fantastice și mierea, care constituia ingredient principal pentru zeii Olimpului ori vinul gustos, lichidul sacru al zeului Dionisos… Cine dorește să fie mai aproape de Grecia, o poate face participând la Seara Grecească la Casa Comana, pe data de 18 august 2017, între orele 20.00 și 23.00, unde suntem așteptați în mica Grecie de la Comana să petrecem în compania formației Zorba Greek Band . Pentru a participa, accesați linkul acesta. Vă recomand să ajungeți mai devreme pentru a vizita și Mănăstirea Comana, care a fost prima dată ctitorită de Vlad Țepeș în 1461.

Citeşte despre Casa Comana, un loc de poveste în apropiere de Bucureşti

Muzeul Judeţean de Istorie Braşov ne invită la a doua ediție a Festivalului internațional de reconstituire istorică Brașov. Activităţile cu caracter demonstrativ şi educativ se vor desfăşura în Piaţa Sfatului, în apropierea clădirii muzeului, unde va fi amenajată o tabără militară de epocă. În după-amiaza zilei de 19 august 2017, lângă Cetăţuia Braşovului, se va organiza o „acţiune de luptă” demonstrativă, în conformitate cu tactica utilizată în urmă cu 200 de ani, cu realizarea unor efecte pirotehnice.

Citește și Hai-hui prin Brasov – Cetatea veche

La Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare-Cugir, suntem asteptati sa ne bucuram de un veritabil spectacol folcloric, o paradă a portului popular (în ultima zi a festivalului), jocuri sportive tradiţionale, un spectacol pirotehnic inedit şi foc de tabără în Poina cu Goruni din localitatea Vinerea.

La Festivalul de Artă Medievală Ștefan cel Mare avem ocazia de a retrăi atmosfera medievală, chiar la Cetatea de Scaun și Muzeul Satului Bucovinean, unde vom fi întâmpinați de 400 de cavaleri, domnițe, păpușari cu: dansuri, spectacole cu foc și lasere, cai, ponei, pantomimă, școli de lupte, comedia dell’arte, teatru și concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vanătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale și baloane de săpun uriașe!

BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL, considerat cel mai efervescent festival internațional de muzică eclectică din Capitală, va avea loc în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle. Festivalul ne incanta cu trei zile de concerte cu artiști și trupe de top din țară și din străinătate, activități recreative, un spațiu de gastronomie internațională, un bazar urban, propunându-și să sărbătorească orașul prin muzică și dans în aer liber.

Fundația Calea Victoriei ne invită vineri, 18 august, de la ora 19.00, să descoperim Mahalaua Mantuleasa, o zonă limitrofă a centrului vechi al Bucureștiului însă o zonă cu un rol crescut în formarea capitalei așa cum o știm noi astăzi. Strada Mântuleasa, deși păstrează încă parfumul sfârșitului de secol XIX, este o stradă prea puțin cunoscută de bucureșteni, chiar dacă este intens circulată. Cei interesați se pot înscrie aici. Tot în seria întâlnirilor pietonale bucureștene, suntem invitați să descoperim și zona Parcului Carol – Filaret, o adevărată expediție culturală în timp și spațiu, sâmbătă 19 august, de la ora 19.00. Plimbarea se va încheia la Palatul Șuter, de unde vom putea admira panorama capitalei. Pentru înscrieri, accesați acest link.

Cu ocazia Zilelor Cetății Făgăraș, pe scena amplasată lângă Casa Municipală de Cultură vor urca artiști din toată țara, mai ales din zona Făgărașului, organizatorii pregătind multe surprize care să facă din sărbătoarea Făgărașului un eveniment pentru toate gusturile și vârstele. Nu vor lipsi nici meșteșugarii, care vor avea o alee dedicată lor. Programul de pe scenă este completat de diverse activități care vor avea loc în cetate.

Suntem așteptaţi și în Țara Maramureșului pentru a participa la o serie de evenimente organizate în cadrul Festivalului Satele Unite ale Maramureșului -,,Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”. Fiecare zi a săptămânii este împărțită în trei părți: dimineața – ateliere de meșteșuguri tradiţionale, după amiaza – ateliere de dans și cântece tradiționale, seara – joc în sat, în fiecare seară în alt sat. Vineri, 18 august, ora 18:00 – Petrecere cu Grupul Iza în localitatea Berbești, sâmbătă, 19 august, ora 14:00 – 23:00 – Concertele Sus pe Bradova în localitatea Bârsana, cu: Peter Moynahan, Ducu Hotima, Corbu, Mircea Florian, Dirty Shirt, duminică, 20 august, ora 16:00 – Reuniunea Satelor, la Săpânța. Ora 18:00 – Hora în jurul Cimitirului Vesel.

Citeşte despre Cimitirul Vesel din Săpânța, în topul celor mai frumoase cimitire din lume!

Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului ne aşteaptă să-i trecem pragrul, sâmbăta și duminica între orele 10:00 și 18:00, oferindu-ne prilejul de a cunoaşte lumea satului tradiţional oșenesc, inclusiv prin diferite ateliere de creație, activități recreative și de voluntariat, special pregătite pentru copii. Aceste activități fac parte din evenimentul Zestrea Oașului – Festivalul patrimoniului Țării Oașului, desfășurat până pe 20 august 2017 la Negrești-Oaș.

Festivalul Zilelor Nordului are loc la Darabani, Pomârla, dar și în alte localități din regiune .Zilele Nordului, un festival de muzică, arte și călătorii  este găzduit la Darabani, cel mai nordic oraș din țară, aflat pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova. La Zilele Nordului se pornește în fiecare an în tururi ghidate pentru a descoperi Moldova și Nordul neștiut. Dacă sunteți în zonă, poate vă gândiți să participați și la o astfel de experiență!

Evenimente pe litoral şi Delta Dunării

Până pe data de 24 august 2017, Asociaţia Culturală Nihil Sine Arte, în parteneriat cu Colegiul Naţional de Arte “Regina Maria” organizează pe faleza Cazinoului din Constanţa, Festivalul de artă “Tomisul Etern”, care ne propune expoziţii de artă şi fotografie, obiecte handmade şi program muzical variat, interpretare instrumentală live, pian şi vioară, canto clasic şi muzică uşoară.

În Piaţeta Casino din Mamaia continuă evenimentele organizate în cadrul Festivalului Mamaia Fairytale, astfel:

  • 18 august, ora 20.30: Swing World
  • 19 august, ora 20.30: Concert extraordinary Ovidiu-Lipan Ţăndărică
  • 20 august, ora 19.30: Gaşca Zurli

Până pe 27 august, suntem invitaţi să asistăm zilnic la un concert, între orele 20:00 – 21:00, în cadrul evenimentului Sunset Sea-mphony, dedicat atât iubitorilor muzicii clasice, cât celor care preferă pop-rock. Concertele, susţinute de orchestra Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, se vor desfăşura pe faleza Cazino Constanţa.

Până pe 24 August se va desfăşura în Piaţa Ovidiu din Constanţa, Târgul de Artă şi Antichităţi “Constanţa Revival”.

Sâmbătă, 19 august, la Aeroportul Internaţional Tuzla va avea loc a 11-a ediţie a celui mai spectaculos show de acrobaţie aeriană desfăşurat anual pe litoral: Aeromania.

La Cernavodă se organizează Zilele orașului Cernavodă, pe platoul din fața primăriei. Invitați: Direcția 5, Andra, Akcent, Alina Eremia și mulți alții. Vineri între orele 18:00 – 20:00 va fi o Seară folclorică, iar sâmbătă – Seara etniilor, urmate de concerte, inclusiv duminică, ce se va încheia cu focuri de artificii.

Delta Dunării ne aşteaptă la MotoDelta Fest 2017, eveniment organizat de M.C. Seawolves Tulcea, în care putem îmbina distracţia şi spiritul de haiducie. Evenimentul se desfăşoară între localităţile Luncaviţa şi Nifon, într-un loc numit şi ştiut ca “Valea Fagilor”.

Citește și Descoperă Delta Dunării, paradisul de lângă noi! 

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture