Propuneri de weekend: 18-19 august 2018

Sigur majoritatea dintre voi sunteți plecați în mini-vacanța de Sf. Maria, dar sunt convinsă că o parte ați decis să lăsați aglomerația deoparte și să vă bucurați de câteva zile de odihnă. Și așa, puteți ieși la câteva evenimente lejere, pentru a vă dezmorți puțin.

Sâmbătă şi duminică (intre orele 10.00-12.00) suntem invitați în curtea Bisericii “Sfântul Dumitru-Poştă”, Paraclis Universitar din București la un Târg de Bucate Tradiționale cu scop caritabil –  colectarea de fonduri în vederea susținerii copiilor care provin din familii vulnerabile pentru începerea anului școlar. Vom putea degusta mâncăruri tradiționale, prăjituri de casă şi băuturi răcoritoare pregătite de gospodine pricepute.

Happy Cinema ne invită la un film plin de aventuri: Hotel Transylvania 3: Monştrii în vacanţă. Iată o ocazie prin care putem fi ca în vacanţă alături de copii printr-un film de animație al Sony Pictures. In filmul Hotel Transylvania 3: Monştrii în vacanţă, îi revedem pe monştrii noştri preferaţi în timp ce se îmbarcă pe un vas de croazieră luxos, iar pe Drac luându-şi şi el o vacanţă de la administraţia hotelului. Ei călătoresc bucuroși și extaziați deoarece se bucură de toate facilităţile şi ofertele de la bordul vasului, de la jocul de volei şi până la excursii organizate în locuri exotice ori de şedinţele de bronz la lumina lunii. Tariful este de 22 lei / bilet, iar acesta se poate cumpăra aici.

După Ceaun Borsec Festival, stațiunea Borsec revine cu un alt festival menit să atragă atenția turiștilor: Festivalul Nostalgic – Borsec Fest. Evenimentul va avea loc în perioada 18-19 august 2018 și se va realiza cu susținerea Consiliului Județean Harghita, a Primăriei orașului Borsec și a Fundației Pro Borsec. Iată și programul acestui festival care se va tine pe scena mică de lângă Centrul Național de Informare și Promovare Turistică.

În acest weekend se desfășoară si cea de-a XII-a ediție a Festivalului de Artă Medievală Ştefan cel Mare. Cavaleri, domniţe, păpuşari din țară și din Serbia, Ungaria, Turcia, Ucraina, Slovacia, dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale (painting facial) sunt doar câteva dintre atracțiile acestui festival.

Festivalul de Artă Medievală are loc în Cetatea Sucevei.

Pentru cinefili exista  proiecții speciale la Zilele Patrimoniului la Roșia Montană. Pe data de 18 august, la ora 21:00 se poate viziona “Planeta Petrila”/”Petrila Planet” (Andrei Dăscălescu, 2017). Accesul este liber. Detalii despre filme cu programul întregului eveniment, aici.

Un weekend minunat!

.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture