Propuneri de weekend: 18-19 aprilie 2015

Ce bucurie să spun că a venit primăvara, dar se pare că a venit vara! E cald, e soare şi frumos, numai bine pentru evenimentele din acest weekend.

juni (447)Parada “Junii Braşovului” ne aşteaptă duminică 19 aprilie în Braşov şi vă spun că este un eveniment deosebit pentru că am participat anul trecut. Sărbătoarea reprezintă o tradiţie veche în care grupuri de călăreţi defilează prin centrul oraşului, în prima duminică după Paşte, celebrând venirea primăverii şi a naturii renăscute. În dimineaţa sărbătorii, junii coboară călare în cetate, iar în jurul orei 10 se îndreaptă spre Piaţa Unirii din fata bisericii Sf. Nicolae, unde înconjoară statuia eroului necunoscut.

Aş putea spune că Sarbatoarea “Junii Braşovului” este una dintre cele mai frumoase parade în aer liber de la noi. Simbolizând începutul primaverii, evenimentul îmbină tradiţiile, dansurile şi muzica grupurilor de juni cu frumuseţea oraşului de sub Tâmpa.

juni (305)Arad ne întâmpină cu un Târg al Primăverii, la Complexul Expozițional EXPO Arad. În cadrul acestui eveniment, se desfășoară cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Flori și Grădinărit “Gardenia”, dar și Târgul de Turism – Estival. Totodată, se organizează prima ediție a Târgului Internaţional de Vânătoare și Pescuit, în cadrul căruia se expun articole și echipamente de vânătoare și pescuit, echipamente camping, precum și oferte de turism pentru vânătoare și pescuit.

azz-in-church-festival-editia-a-3-a-bucuresti-i110420Pentru cei mai melomani dintre noi, avem parte de Jazz in Church Festival, la Biserica Luterană din Bucureşti. Anul acesta JAZZ IN CHURCH depășește granițele Bucureștiului și ajunge până în Biserica Unitariană din Sfântu Gheorghe. Un spectacol dublu, de mare încărcătură emoţională, de care ne putem bucura în această primăvară.

salonul-de-motociclete-accesorii-si-echipamente-smaeb-2015-i109957Tot în Bucureşti are loc Salonul de Motociclete, Accesorii si EchipamenteSMAEB 2015 se desfăşoară în cadrul Complexului Expoziţional ROMEXPO, pavilioanele C1, C2 si C4, între orele 10:00-19:00. În paralel cu SMAEB are loc şi EXPOBIKESalonul de Biciclete şi Accesorii 2015. Tradiţionalul STUNTSHOW, împreună cu SCOOTER CUP oferă palpitaţii celor care decid să ajungă!

targ-de-sfantul-gheorghe-i111675Pe drum, ne putem opri la Târgul de Sfântul Gheorghe, cunoscut în tradiția populară ca Sângiorzul, la care participă meșteri populari și meșteșugari, artiști plastici și artizani, păstrători de tradiții din mai toate zonele etnografice ale țării. Producători și gospodine ne primesc cu dulcețuri și șerbeturi, miere, turtă dulce și prăjituri de casă, „cornete boierești”, ghiudem tătăresc, vin de la Panciu și palincă ardelenească.

Târgul este organizat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), în perioada 17 – 19 aprilie 2015, între orele 10.00 și 18.00. Intrarea este liberă.

Zile minunate să aveţi!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture