Propuneri de weekend: 17-18 octombrie 2015

Tare mult mi-aș dori să putem sări peste anotimpurile friguroase, pentru mine ar fi perfecte numai primăvara și vara… Hai să zicem și un pic din toamnă, dar deja am senzația că iarna pune stăpânire peste noi în unele zile. Primul vin fiert l-am băut acum câteva zile în Parcul Belantis din Leipzig, pe un soare din acela cu dinți uriași, dar măcar era prezent.

In acest weekend, soarele e cam timid, dar, viața merge înainte și fără el și evenimentele se țin lanț și acum.

Delta Dunarii 2 (774)Unde am putea să mergem în acest weekend ca să avem motiv să bem un vin fiert când ne întoarcem acasă sau chiar să ne încălzim la unul dintre festivalurile ce se desfășoară acum? Cum ar fi în București, unde avem parte mai ales de pește din belșug la Festivalul Peștelui, care a sosit cu ediția a II – a.

400 de porții de borș de peste sunt pregătite într-un ceaun de 200 de litri și oferit celor care ajung în cursul zilei de sambătă (în Parcarea Complexului Comercial Billa din Drumul Taberei). Felul doi, evident, peste la grătar: păstrăv, știucă, macrou, file de crap, saramură de crap, hamsie prăjită cu mujdei și mămăliguță, salate de icre de crap și știucă, șprot marinat și sărat.

luna-octombrie-aduce-holsten-bier-fest-pe-terasa-promenada-in-pro-i118055Tot în București, pe terasa Mall-ului Promenda suntem așteptați la ospățuri cavalerești cu mâncare bavareză la Holsten Bier Fest. Ciolan cu varză afumată, cotlete de berbecuț și rulada de ied, iată câteva specialități care să ne facă poftă…Până pe 25 octombrie.

afisssss-haiduci-218x300Un alt ospăț haiducesc cu sute de kilograme de pastramă la proțap, pastramă înăbușită la ceaun, purceluși și berbecuți la proțap, bulz ciobănesc, mămăligă în pături și alte bunătăți ce lasă „gura apă”, are loc la cea de a III-a ediție a Festivalului Haiducilor, în Parcul Național din București.

În noaptea din 17 spre 18 octombrie, la Muzeul Ţăranului Român se desfăşoară Noaptea Devoratorilor de Teatru, o noapte albă cu spectacole de teatru, expoziții, concerte, lansări de carte.

Vorbeam de vin fiert și unde ar fi mai nimerit să bem vin dacă nu la Festivalul Vinului din Oradea (pe platoul din fața Arenei Antonio Alexe, după ora 18.00). Se lasă și cu muzică populară.

timishort-film-festival-2015-i117927Si în acest weekend, cinefilii se pot bucura la filmele ce rulează cu ocazia Timishort Festival 2015, în Timișoara. Unul dintre scopurile principale ale festivalului este acela să readucă printre spectatori magia de a vedea un film pe marele ecran. Amănunte și program aici. Serile se încheie cu petreceri!

bookfest_brasov_2015-298x395Tot pentru cinefili, are loc la Cluj Napoca, cea de-a VII-a ediție a Festivalului lnternațional de Film Comedy Cluj, în perioada 16 – 25 octombrie. Vor fi zece zile de festival și foarte multe surprize.

Unele dintre cele mai mari edituri din țară și-au anunțat participarea și vor oferi reduceri substanțiale la peste 10.000 de cărți, la Brașov, unde Bookfest a poposit pentru prima dată (la hotelul Aro Palace)Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest. Programul zilnic de vizitare va fi 10:00 – 20:00.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. Andreea says:

    Interesante propunerile, chiar faine, vad acolo foarte multe festivaluri pe care chiar le ador. Legat de inceputul articolului, sunt de acord cu tine privind anotimpurile. Doar ca nu prea ma deranjeaza nici iarna, e un anotimp destul de placut atunci cand temperaturile sunt rezonabile. Cand se ajunge la ger, nu-mi prea place. Dar iarna sunt si toate sarbatorile si sunt si multe lucruri de facut, precum vinul fiert de care mi-ai amintit. 😀

  1. 24 October, 2015

    […] de fotografii şi ateliere pentru copii. În Bucureşti continuă şi ospăţurile haiduceşti de săptămâna trecută de la Promenada Mall, în cadrul unui Festival al […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture