Propuneri de weekend: 17-18 decembrie 2016

Numai o săptămână ne mai desparte de Sărbătoarea de Crăciun, pe care o aşteptăm cu bucurie, nu numai pentru semnificaţia acesteia, cât şi pentru că ne apropie de începutul unui noi an, în care ne-am pus speranţe şi dorinţe noi, oferindu-ne acea energie care să ne umple de optimism. Până atunci, însă, mai avem un weekend în care avem ocazia de a gusta din plin de magia sărbătorii ce se apropie.

viflaim-2015-e1450000453222Duminica, 18 decembrie 2016, la Vișeu de Sus în judeţul Maramureş, va avea loc Festivalul Național de Datini și Obiceiuri de iarnă „Veniți creștini la Viflaim!”, festival in care ansambluri folclorice din Suceava, Iași, Alba, Mureș, Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș pun în scenă tradiţii şi obiceiuri specifice Crăciunului. De asemenea, are loc parada măştilor şi a costumelor tradiţionale de iarnă din zonele folclorice de unde provin (ora 12.30, cu plecare din fața Casei de Cultură).

afis-concert-vienna-classic-christmas-romania-decembrie-2016Tot pe pe 18 decembrie, de la ora 19.00, muzicienii din orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble, condusă de Russel McGregor, vor fi prezenţi pe scena Filarmonicii Banatul din Timişoara pentru concertul “Vienna Classic Christmas”. Programul concertului cuprinde lucrări de muzică clasică ale marilor compozitori ai tuturor timpurilor, precum şi valsuri vieneze.

mineral-expo-i131457În Timişoara s-a deschis şi Mineral Expo la Galeria de Artă Helios, unde avem ocazia de a admira cele mai impresionante geode de ametist. Cristalele de ametist expuse sunt aduse din Brazilia şi Uruguay, iar cea mai spectaculoasă piatră are peste 35 de kilograme. Intrarea la eveniment este gratuită. Programul de vizitare este următorul: 16-17 decembrie 2016 – orele 10.00-19.00, 18 decembrie 2016 – orele 10.00-17.00.

Piaţa Cetăţii din Alba Iulia va găzdui, sâmbătă, 17 decembrie, un Concert de colinde şi cântece de Crăciun şi un spectacol de dans tematic, menit să aducă în sufletele albaiulienilor şi a tuturor celor prezenţi, un strop din magia Sărbătorilor de Iarnă (cu începere de la ora 19.00).

targ-craciunCentrul Cultural Reduta  din Braşov ne invită la Târgul „Poveste de Crăciun” – Târg de cadouri handmade, între orele 11:00 şi 20:00, pentru a cauta şi cumpăra cadoul cel mai potrivit pentru cei dragi. Târgul se desfăşoară în Galeria Mică din cadrul centrului.

christmas-goodiesStreet Food Festival ne aduce Christmas Goodies la Cluj-Napoca, transformând strada Potaissa într-o poveste de iarnă cu bunătăţi, cadouri inedite pentru cei dragi şi concerte live. Street Food Festival Christmas Goodies ne promite o experienţă culinară deosebită cu reţete tentante şi o grămadă de cadouri pe care le putem oferi celor pe care îi îndrăgim, o adevărată călătorie ce ne ajută să descoperim diferite culturi, poveşti şi gusturi inedite.

ia-aidoma-732x1024Până pe 8 ianuarie 2017, putem vizita Expoziţia IA AIDOMA, care are loc la Sala Tancred Bănăţeanu din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, între orele 10.00 şi 18.00, intrarea fiind liberă. 40 de cămăşi româneşti, care se află păstrate în marile muzee ale lumii, au fost aduse „acasă” şi în timpul prezent prin replici numite „aidoma” (originalele sunt aflate în colecţiile: Metropolitan Museum, NEW YORK; Muzeul de Textile, CANADA; Muzeul Etnografic GENEVA; Muzeul de Textile LYON; Muzeul Horniman, UK; Muzeul de Etnografie, SANKT PETERSBURG, precum şi în colecţii private).

Bineînţeles, puteţi vizita şi Târgurile de Crăciun ce au loc în foarte multe alte oraşe din ţară, aşa că atmosfera sărbătorilor de iarnă este garantată.

Un weekend minunat!

Urmăriţi şi alte Propuneri de Weekend!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Ianis Cargo says:

    Felicitari, super articol !

    Cel mai frumos festival este ” Festivalul Național de Datini și Obiceiuri de iarnă „Veniți creștini la Viflaim!”

    Recomand !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture