Propuneri de weekend: 16-18 noiembrie 2018

Ne apropiem cu pași repezi de sfârșitul toamnei, ceea ce înseamnă că ne pregătim de vacanța de sărbători, iar în acest weekend avem ocazia de a participa la Târgul de Turism al României pentru a alege vacanțe. Insă, acest sfârșit de săptămână este mult mai bogat. Haideți să vedem unde putem sa îl petrecem.

Cele mai interesante oferte și atracții turistice din țară și din străinătate ne așteaptă la Târgul de Turism al României între 15 și 18 noiembrie, la Romexpo, București (în Pavilionul B2).Program de vizitare: 15 – 17 noiembrie: 10:00 – 18:00; 18 noiembrie: 10:00 – 16:00. Bilet intrare: 20 lei/zi.

Cu ocazia Zilelor Culturii Japoneze, Centrul Cultural Japonez Nobori sub egida Ambasadei Japoniei în Romania, va găzdui diverse evenimente susținute de profesori nativi japonezi și români. Intrarea este gratuită. Amănunte aici.

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în fiecare weekend din perioada 17 noiembrie – 15 decembrie 2018 ateliere pentru copii dedicate sărbătorilor de iarnă. La aceste ateliere, susținute sâmbăta, între orele 10:00 și 11:30,  avem ocazia de a învăța de la meșterii populari și artiștii plastici să pregătim decorațiuni pentru bradul de Crăciun, „recuzita” pentru colindat și să confecționăm cadouri pentru cei dragi. „Satul spiridușilor” este un proiect de educație muzeală, a cărui menire este să pună în valoare creativitatea și imaginația celor mici prin activități care să corespundă intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor. Înscrierile au loc la adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro sau la numărul de telefon 0724 331 741.

Citește și Spiriduşii lui Moş Crăciun ne aşteaptă la Fabrica de globuleţe de la Pucioasa!

Vineri, între orele 19.00 -21.00, are loc lansarea de carte Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin (album), de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov (colecția de artă a Editurii Cartier), la Muzeul Țăranului Român din București. Invitați: Angela Brașoveanu, Matei Martin, Răzvan Exarhu, Mihai Gribincea.

Bounty Fair ne așteptă să-i uram un călduros “La mulți ani inspirați!” pe 17 și 18 noiembrie 2018, la Casa Universitarilor București, la cei 4 ani de existență. Vor fi prezente 50 de branduri și designeri români renumiți, 13 dintre cei mai talentați și creativi traineri ale atelierelor pentru juniori, dar vom avea parte și de deliciile gourmet și cosmeticele mult îndrăgite. Program: 10:00- 19:00. Accesul se face pe bază de bilet în valoare de 8 lei/zi, iar copiii pȃnă ȋn 14 ani au intrarea gratuită. Biletul se achită numerar la intrare și include accesul ȋn zona de tȃrg și zona de ateliere.

CONIL Fest, Festivalul Integrării. În acest an, se va oferi tuturor copiilor talentați din București și din țară posibilitatea de a prezenta în cadrul festivalului ROMÂNIA COPIILOR, cele mai frumoase momente de dans, muzică și poezie autentic românești. Intrarea la eveniment este gratuită. Locație: Circul Metropolitan București. Program: vineri și sâmbătă, intre orele 09.00-20.00.

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Culturilor Asiatice – Asia Fest, ce are loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3), în București.  La ediția dedicată Turciei vom avea parte de 3 zile de spectacole cu muzică și dansuri specifice, bucătărie tradițională asiatică, ateliere, expoziții și multe surprize de care vizitatorii se vor bucura cu siguranță. Intrarea este 10 lei, iar copiii sub 5 ani au acces gratuit.

Evenimentul își propune pe durata celor trei zile o călătorie până în cele mai îndepărtate colțuri ale marelui continent astfel încât iubitorii de cultură, atât tradițională, cât și contemporană, să poată experimenta îndepărtata Asie. De la condimente indiene la cosmetice, cărți, decorațiuni și kimonouri din Japonia, cafea turcească, kimchi coreean și anime-uri, toate vor fi putea fi găsite la standurile din expoziția de servicii și produse.

Editura Polirom va participa în perioada 14-18 noiembrie 2018 la cea de-a XXV-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte „Gaudeamus” – Carte de învăţătură din București cu aproximativ 1500 de titluri, toate aflate la reducere (10-20%).

Editura Herald ne asteaptă, de asemenea, și la ediția de anul acesta a Târgului Internațional Gaudeamus –  Carte de învățătură la Standul 25 (Parter, Complexul Romexpo), cu peste 300 de titluri aflate la reducere (15-35%) și cu noi titluri semnate de Carla Naumburg, Ecaterina cea Mare, Ramana Maharshi, Albert Pike, René Guenon, Shunryu Suzuki, Ionel Mohirtă, Octavian Simu, Gabor Mâțe, Alice Miller, Aryeh Kaplan, Arthur Avalon, Martin Lings, Daniel Siegel. Amănunte aici.

Weekendul 17 – 18 noiembrie aduce la Romexpo București inclusiv a doua ediție a Târgului Internațional START 2 PLAY, eveniment dedicat jocurilor, gadgeturilor și jucăriilor. Start 2 Play ia cu asalt Pavilionul C1, iar programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00-19.00.

In acest weekend, sâmbătă și duminică suntem invitați și la Micul Târg Magic – târgul care adună artiști handmade, designeri de bijuterii, haine și creatori de produse deco si bio. Locație: The Vintage Pub – Strada Smardan nr. 43, București, în intervalul orar 12.30 – 19.30. Accesul este gratuit si va avea loc și o tombolă!

Duminica de la ora 16.00 ne putem delecta cu La Bayadère – un spectacol de balet, repus în scenă după versiunea coregrafului rus Marius Petipa, de către Natalia Makarova. Suntem invitați sa descoperim o lume exotică, de legendă, o altă reprezentare a culturii indiene. Dansatori, temple și o coregrafie inedită, care spun o poveste în pași de balet. Coregraf: Natalia Makarova Muzică: Ludwig Minkus. Prețul unui bilet este 39 de lei achiziționat online sau 49 de lei la casa de bilete Happy Cinema București.

Mai putem participa la ”Festivalul Marii Uniri”, eveniment ce va avea loc pe 17 și 18 noiembrie 2018, în Parcul Crângași din București. În cadrul acestui eveniment, comercianții din Raionul Hîncești, Republica Moldova, vor expune și comercializa produse specifice zonelor din care provin.
Ansamblul Folcloric ”Pe-un picior de plai”, sat Pașcani, Raionul Hîncești va urca pe scena din Parcul Crângași pentru a susține un program folcloric.

De asemenea, suntem așteptați la “Seara Medievala”, spațiul în care istoria se îmbină cu fantezia, unde ne putem întoarce în timp în evul mediu , chiar pe locul unde altădată se aflau Codrii Vlăsiei. Evenimentul “Seara Medievala” vizează îmbinarea în cadrul unei manifestări unitare a spectacolelor muzicale, performing arts, teatru, workshopuri, expoziții de artă și târg meșteșugăresc. Locație: Parcul Mogoșoaia, sâmbătă la 16:00 – 22:00.

Vineri, începând cu ora 19.00, în Piața Mare din Sibiu, are loc și inaugurarea proiectului „Christmas in Sibiu – Gastronomy. Culture.Tourism 2018”, care va lua forma unui spectacol de muzică și lumini – Radu Nechifor & Friends. Noutatea evenimentului din acest an constă într-un spectacol inedit susținut de Paula Seling care alături de Radu Nechifor și orchestra sa va reuni instrumente ca naiul, contrabasul, trompeta, vioara, chitara, percuția, claviatura și mai multe voci, va aborda mai multe genuri muzicale, de la clasic la pop rock, de la jazz la folclor autentic.

Vineri, 16 noiembrie 2018, începând cu ora 17:00, Centrul Cultural “Lucian Blaga” Sebeş va găzdui un moment artistic de reconstituire istorică a evenimentelor premergătoare Marii Uniri. Ţesută sub forma unei poveşti, “Povestea Marii Uniri” va transpune în contemporaneitate atmosfera şi personalităţile implicate în realizarea actului de la 1 Decembrie 1918.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture