Propuneri de weekend: 16-18 august 2013

Și acest weekend va fi bogat în evenimente și nu unele oarecare, ci de adâncă semnificație istorică, proiectându-ne în trecut, dar și într-un posibil viitor nedorit.

Afis_FanFest2013

Astfel, în perioada 15-18 august, va avea loc Festivalul Fânfest de la Roșia Montană, din județul Alba, ce și-a propus să adune mii de participanți pentru concertele în aer liber și activitățile culturale ce se desfășoară aici, sub sloganul Roşia Montană există prin tine!

Patru zile de festival, în care publicul prezent va avea ocazia să asculte muzică, să vizioneze filme, dar și să participe la diverse activități recreative, precum Zbor cu parapanta, jocuri de societate, improvizații teatrale, ateliere de croșetat pentru părinți și copii, teatru de păpuși, târguri handmade, ori să ia parte la tururile ghidate gratuite ca Turul Satului și Bisericilor, Turul Cianurii, Turul Panoramic, Turul Mineritului, etc.

De altfel, scopul acestor tururi este de cunoaștere a monumentelor naturale din zonă, ce par rupte din povești și a bisericilor istorice ale satului, cât și a relevării modului de exploatare de suprafață și a unei posibile scufundări într-un lac cu cianură a satelor de pe valea Cornei. Amănunte despre acest festival puteți citi pe site-ul oficial.

945438_581343021909500_1610064753_nUn alt festival, de data aceasta unul ce ne relevă trecutul nostru și ne propune să redescoperim valorile culturale și istorice, precum și vestigiile antice specifice zonei Constanța, este Festivalul Antic Tomis, ce se desfășoară în perioada 16-18 August în Parcul Tăbăcăriei. Vom avea parte de parade și demonstrații militare, ateliere de reconstituire istoricムși proiecții de film unde se vor putea viziona documentarele istorice – Cetățile Pontice. Un eveniment de mare amploare și mult așteptat nu numai de către constănțeni! Programul și amănunte de ultimă oră puteți urmări pe site-ul oficial și pe pagina de facebook a festivalului.

festivalul-de-arta-medievala-stefan-cel-mare-2013-240x341În perioada 15-18 August, va avea loc și Festivalul de ArtムMedievalムȘtefan cel Mare, chiar la Cetatea de Scaun a Sucevei, care ne va încânta cu spectacole de teatru, concerte, parada făclăilor cu făclii, lupte, turniruri cu cai, tir cu arcul, ateliere de lupte medievale, spectacole cu foc, dansuri medievale și țigănești. Programul complet îl vedeți accesând site-ul Orasulsuceava.ro.

Și dacă vreți un festival maramureșean, puteți participa la Festivalul de cântece și dansuri tradiționale „Stan Ioan Pătraş”, care se va desfășura la Săpânța în zilele de 15-16 august, un festival bogat în cântece și jocuri tradiționale, cu muzicieni din zona Maramureșului. În cadrul acestuia vor exista și ateliere de dans și muzică, precum și ateliere meșteșugărești.

Pentru cine nu știe, numele festivalului provine de la creatorul crucilor din Cimitirul vesel din Săpânţa! La 300 m de Cimitirul Vesel se aflムcasă memorialムa meșterului, așa că dacă ajungeți în zonă o puteți vizita.

În Bucureşti au loc câteva manifestări cu ocazia Sfintei Mării, unde vor fi expuse produse de artizanat, precum Târgul de Sfânta Maria din Parcul Cişmigiu (15-18 august) şi Festivalul Măriilor din Parcul Naţional, care deja şi-a deschis porţile din 14 august, cu muzica la scenă deschisă şi care va ţine până duminică.

Un weekend frumos să aveți!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. Vreau sa adaug un eveniment ce va avea loc in Cetatea Alba Carolina.
    17-18 aug 2013 | Expoziţie Naţională de Chinologie la Alba Iulia (ediţia a II-a)

  2. Interesant! Cred ca judetul Alba este cel mai bogat in evenimente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture