Propuneri de weekend: 15-17 aprilie 2016

În acest weekend avem soare din belşug şi evenimente pe măsură, care ne aduc aminte cât de frumoasă este România, prin zonele minunate pe care le promovează.

festivalul vinuluiSâmbătă, 16 aprilie, în Piaţa 25 Octombrie din Satu Mare, cunoscutele podgorii sătmărene vor fi prezente cu o gama variată de vinuri nobile, la cea de-a IV-a ediţie al Festivalul Vinului Sătmărean, fiind cunoscut faptul că viticultura reprezintă o îndeletnicire străveche a locuitorilor din această zonă. Evenimentul va găzdui şi decernarea premiilor pentru cele mai bune vinuri care au concurat la cea de-a XIII-a ediţie a Concursului judeţean de vinuri nobile din judeţul Satu Mare desfăşurat în perioada 11-15 aprilie 2016. Nu lipsesc degustările de vinuri şi programul artistic popular.

ecoPrima ediţie a Festivalului de EcoTurism Fundata ne invită să descoperim cadrul natural şi tradiţional de la poalele Munţilor Bucegi şi Leaota şi frumuseţea peisajului agro-pastoral al zonei. În cadrul festivalului, ce s-a deschis la Casa de Cultură din Fundata, vor avea loc atât activităţi culturale şi ateliere meşteşugăreşti cât şi activităţi sportive, precum un concurs de cros montan. De asemenea, se vor inaugura traseele ecoturistice din zona Fundata-Moieciu de Sus şi un labirint al potecilor. Seara de sâmbătă se încheie cu foc de tabăra (ora 18.00)!

vinUn vin bun ne aşteaptă şi la Târgul Internaţional de Vinuri Good Wine de la Centrul Expoziţional Romexpo din Bucureşti (Pavilion C1). Vor fi prezente Crama Oprişor, Budureasca, Domeniile Ostrov, Domeniile Tohani, Pivniţele Theodoros, Alcovin Măcin, Cramele Cricova, Midalidare Estate (Bulgaria), Barza Albă (Republica Moldova), Divin Călăraşi (Republica Moldova), Liliac, Vinicolă Avereşti, Cotnari, Vincon, Jidvei, Vladoi, Giuliano Tartufi, Crama Hermeziu, Crama Răteşti, Senator wine, Vitis Metamorphosis, Crama Darie, Crama Tata şi Fiul, Crama Mennini. Programul este de vineri 12.00-19.00, sâmbătă 10.00-19.00, iar duminică 10.00-17.00. Biletul de intrare este 20 ron, în care intră şi preţul paharului pentru degustare.

invitatie_SINAIA_post wall FB SP_800x800pxSâmbătă 16 aprilie are loc evenimentul de lansare a cărţii Sinaia, Oraşul Elitelor, o carte despre valorile româneşti, despre locuri, întâmplări şi personalităţi ce au marcat evoluţia României moderne în ultimii 150 de ani şi care au aşezat România pe harta lumii. Autorul, arhitect Dan Manea, propune în premieră o hartă cu cinci trasee turistice care vizează peste 125 de obiective de arhitectură de o valoare excepţională. Locaţie: Muzeul Municipiului Bucureşti, în clădirea Palatului Şuţu, Bd. Ion C. Brătianu, Nr. 2, începând cu ora 11:00. Intrarea la eveniment este liberă.

cartiDuminică 17 aprilie, orele 11:00 – 15:00, la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti din Bucureşti, mergem la Târgul Picnic RODnic, adică la un picnic cu bunătăţi româneşti, organizatorii aşteptându-ne cu zacuscă, salate, dulceţuri, sandvişuri, siropuri şi alte gustări numai bune de încântat papilele gustative, dar şi cu un mic workshop de olărit. Intrarea la Muzeul Satului se face pe bază de bilet, iar participarea la picnic este gratuită.

A demarat încă de joi, Competiţia de Scurtmetraj DaKINO 25, ce va fi prezentă şi vineri, 15 aprilie, ora 19.00 şi sâmbătă, 16 aprilie, ora 14.00) la Hollywood Multiplex Bucureşti Mall, cu 25 de filme – producţii internaţionale şi româneşti, în selecţia criticului de film Irina-Margareta Nistor. Programul DaKIDS revine şi la această ediţie cu o selecţie de filme pentru copii: BUNUL DINOZAUR, ÎNTORS PE DOS şi CARTEA JUNGLEI. Festivalul se încheie duminică, 17 aprilie, cu proiecţia în premieră în România a filmului ELVIS & NIXON, regizat de Liza Johnson. DaKINO 25 este organizat de Primăria Sectorului 3 în parteneriat cu Asociaţia FAMart, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. Programul integral al evenimentului este disponibil pe www.famart.ro.

Slide2016-1Cine iubeşte natura şi mişcarea poate participa la Crosul Pădurii, ce are loc în Parcul Tineretului din Bucureşti. Ziua de sâmbătă, în intervalul 9.00-11.30, este dedicată copiilor, iar ziua de duminică, de la 8.40 la 12.00 cuprinde 3 curse de 5, 10 şi 15 km. Înscrierea costă 15 ron pentru copii şi între 60 şi 120 ron pentru adulţi, în funcţie de cursă, iar banii strânşi din taxele de participare vor fi folosiţi pentru a planta copaci! Amănunte: https://www.crosulpadurii.ro/ .

crosul sanatatiiŞi Parcul Ior ne întâmpina cu Crosul Sănătăţii, ce se va desfăşura sâmbătă 16 aprilie 2016, începând cu ora 10.30. Eu am participat la un astfel de cros împreună cu familia mea şi vă spun că nu e uşor, dar e revigorant şi haios pentru se face pentru cuplurile de părinţi şi copii, legaţi de mână cu o panglică de maxim 1 metru, ce vor alerga pentru o viaţă sănătoasă în familie! Evident că eram trasă de fata mea 🙂 . Fiecare alergător care ajunge la linia de sosire va primi o medalie de Campion al sănătăţii.

festivalul primaveriiCentrul Multifuncţional din Craiova ne invită la cea de-a III-a ediţie a Festivalului Primăverii, un târg de flori şi bunuri de larg consum (între orele 10:00-18:00), iar în Bonţida, judeţul Cluj, putem descoperi  istoria castelului Bánffy la Ziua Porţilor Deschise.  Vizitele ghidate în limba română încep de la orele 11.00 şi 16.00 iar cele în limba maghiară încep de la orele 12.00 şi 15.00. Intrarea este gratuită.

Vă mai recomand Târgul de Antichităţi din Timişoara (Iulius Mall) şi Târgul cu meşteri şi produse tradiţionale din curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture