Propuneri de weekend: 15-16 noiembrie 2014

Știu, afară e cam mohorât, nu prea ne dă ghes să ieșim din case în acest weekend, indiferent de evenimente, dar putem să ne mai înveselim aducând vara mai aproape la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României din acest an, un târg destul de așteptat de noi, dar mai ales de către agențiile de turism dornice să își prezinte ofertele, atât pentru vacanța de iarnă, cât și pentru vara viitoare. 

piatataraneasca1416noiembrie2014(1)Prin urmare, vă invit să ajungeți la târg în acest weekend, deschis până pe  16 noiembrie 2014, la Centrul Expozițional Romexpo din București.

Tot pe bucureșteni îi invit la Muzeul Național al Țăranului Român pentru Târgul de Brumar. Vă așteaptă de dimineața și până spre seară peste o sută de meșteri, artizani și colecționari, gospodari și gospodine din toate zonele țării pentru a degusta diverse bunătăți de toamnă.

festivalul-vinului-arad-2014-i105833Și cum în ultima vreme ne-am obișnuit cu vinul în fiecare weekend, a venit timpul Aradului să ne îmbete cu un Festival al Vinului, ce se va organiza în fața primăriei. Festivalul sărbătorește această licoare magică cu multă muzică, în fiecare seară de la ora 18.00.

La Sibiu se desfășoară Festivalul Ars Hungarica 2014, un festival al culturii maghiare, care prezintă şi reprezintă patrimoniul, tradiţiile și bogăţia culturii maghiare în spirit multicultural. Locațiile în care are loc sunt Sala Thalia, Turnul Sfatului, Teatrul Gong, Muzeul Astra și Centrul Cultural Maghiar.

La Timișoara are loc evenimentul Zilele Culturii Sârbe, în cadrul căruia vor fi spectacole de teatru, muzică și dansuri tradiționale, expoziții de fotografie, vernisaje de pictură, saloane de carte și serate literare, proiecții de filme documentare și de lung metraj, în mai multe locații din oraș (Filarmonica Banatul, Palatul Episcopal, Opera Română).

Expo_Mineralia_2014.11Pasionatii de pietre prețioase și semiprețioase au parte de o noua ediție a Târgului Internațional de Minerale, Roci si Bijuterii ExpoMineralia, dedicată chihlimbarului, un cristal pe cale de dispariție (la Iulius Mall Timișoara), iar la Opera Națională Română Timișoara sunt programate spectacolele din cadrul celei de-a XXXIX-a ediții a Festivalului Internațional Timișoara Muzicală (duminică, 16 noiembrie, ora 19,00, Turandot, de Giacomo Puccini). 

Așadar, să ne bucurăm din plin de aceste evenimente de weekend!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.