Propuneri de weekend: 14-15 noiembrie 2015

În aceste zile de weekend se desfășoară Târgul de Turism al României, la Centrul Expozițional Romexpo din București, târg ce vine cu oferte promoționale pentru sărbătorile de iarnă, dar și cu oferte de early booking pentru vara viitoare.

BANNER TTR (ro)Oferte tentante de vacanță, veți putea găsi și la târgurile de turism online organizate de câteva agenții de turism, cum ar fi Happytârgul de călătorii și Travel Week 2015.

expozitia-nationala-de-violete-africane-si-alte-gesneriaceae-i118791În Bucureşti se desfăşoară şi Expoziţia Naţională de Violete Africane şi alte Gesneriaceae – „Universul Violetelor” la Grădina Botanică D. Brândză. Pe parcursul expoziţiei vor fi organizate inclusiv workshopuri utile pentru operaţiuni specifice creşterii violetelor şi vor fi oferite consultaţii şi sfaturi pentru creşterea acestor plante. Un bun prilej de a vizita şi Grădina Botanică, intrarea fiind 5 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii şi pensionari, însă vizita la expoziţie este gratuită.

targ-cu-mesteri-si-produse-traditionale-i119211În acest weekend, între orele 10.00 și 18.00, are loc și un Târg cu meșteri și produse tradiționale, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român. Creatorii populari veniți expun o diversitate de țesături și costume tradiționale, ceramică pictată, icoane, măști populare, obiecte din lemn pentru gospodărie, vase din sticlă prelucrată și ornată manual, jucării din lemn și cosmetice din ingrediente naturale. Toate regiunile țării sunt prezente prin produse gastronomice specifice fiecăreia.  Intrarea este liberă.

saptamana-muzicii-clasice-simfoniile-toamnei1La Sibiu are loc Mozaic Jazz Festival, sâmbătă în sala Thalia și duminică în Teatrul Gong, începând cu orele 20.00, la Filarmonica din Oradea sunt ultimele zile ale Săptămânii muzicale clasice “Simfoniile Toamnei”, începând cu orele 19.00, iar Alba Iulia este gazda Concertului Aniversar dedicat Orchestrei de cameră „Augustin Bena’’, la Casa de Cultură a Studenţilor (15 noiembrie). Cei care vor ajunge la acest ultim eveniment vor avea ocazia să asculte lucrări din creaţia unuia dintre cei mai cunoscuţi compozitori de muzică clasică, W. A. Mozart.

filmstud-2015-e1446804990490Tot la Casa de Cultură a Studenţilor, dar din Iaşi, are loc Festivalul Naţional de Film de Scurt Metraj FILMSTUD, ce se adresează tuturor studenţilor şi elevilor pasionaţi de realizare de film de scurt metraj şi animaţie. Intrarea este liberă în prima seară a festivalului. Intrarea la celelelate două seri se face pe bază de invitaţie, acestea putând fi obţinute în prima seară a festivalului, la intrare.

Nu rataţi în Iasi vizitarea Bibliotecii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”, declarată anul acesta una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume.

salonul-rovinhud-2015-hotel-timisoara-i119144Festivalurile și târgurile dedicate vinului nu s-au încheiat, astfel că, la Timișoara are loc Salonul Rovinhood 2015, un eveniment care dorește să promoveze vinul de bun gust, educația pentru un consum responsabil și responsabilitatea socială, oferind în primul rând calitate atât expozanților, cât și vizitatorilor (program între orele 11.00-20.00, tarif bilet intrare 70 lei).

FESTIVAL-copyLa Braşov se desfăşoară Festivalul ETNOVEMBER 2015. Evenimentul, organizat de Universitatea Transilvania cu sprijinul Primăriei din Braşov, se află la a 17-a sa ediţie și găzduieşte: expoziţii diverse, lansări de carte, workshop-uri, concerte precum şi târgul medieval (în Aula Universităţii). Tot la Braşov are loc prima ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Bizantină ,,Anton Pann”. Sâmbătă putem participa la un concert de muzică bizantină susţinut de Corul academic de muzică psaltică ,,Byzantion” din Iaşi şi de Prof. Protopsalt Dimitrios Galanis din Grecia – la Biserica Ortodoxă ,,Sfântul Nicolae”  (orele 18.00) şi duminică Liturghia Arhierească la Biserca Sf. Nicolae.

Un weekend frumos!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture