Propuneri de weekend: 14-15 mai 2016

O sumedenie de evenimente ne aşteaptă şi în acest weekend, poftă să avem să le … consumăm pe toate. Pe rând sau simultan!

festivalul-micului-cel-mare-targ-traditional-in-parcul-national-i125356Festivalul Micului cel Mare din Parcul Naţional din Bucureşti ne îmbie cu mititei tradiţionali, de peşte şi de curcan, dar şi cu bulz, bunătăţi ce vor fi stropite cu bere şi cu … folclor autohton. Se lasă şi cu concurs de mâncat mititei, însă vom găsi şi turtă dulce, kurtos kalacs, îngheţată, siropuri şi dulceţuri, toate, pregătite în casă.

burgerfest-2016-i125036Cine renunţă la tradiţionalii mici poate încerca burgerii pregătiţi la Burgerfest, festival ce are loc la Verde Stop, în Bucureşti (str. Barbu Văcărescu nr. 161-164). Juraţii Burgerfest Battle 2016 vor alege cel mai bun burger prezent la festival. Bugerfest 2016 va însemna peste 50 de sortimente de burgeri, gătiţi de cele 17 restaurante participante, multe ore de relaxare la iarbă verde, dar şi şase concerte.

astrofestASTRO FEST 2016 debutează la Biblioteca Națională a României sâmbătă, 14 mai, la ora 16.00. Evenimentul se desfășoară atât în aer liber, în parcarea din fața Bibliotecii, unde se vor face observațiile astronomice și cursurile de astro fotografie, cât și în interior în Aula Bibliotecii, unde vor avea loc prelegerile şi prezentările moderate de S&T, întâlnirile cu astronauții şi concertul de muzică electronică. Pe 15 mai, Astro Fest continuă la Therme Bucuresti. Începând cu ora 11.00, grupul de astronauți va lua parte la lansarea proiectului „Galaxy Explorers”. Programul compelet aici. Participarea la eveniment este gratuită.

europafestÎntre 12 şi 21 mai, se desfasoară EUROPAfest, singurul festival din Europa care reuneşte jazz, blues, pop şi muzică clasică. Bucureștiul și Sibiul vor răsuna în acordurile a peste 300 de muzicieni din 43 de ţări – concerte, concursuri, workshop-uri, jam sessions şi evenimente neconvenționale.

Pe 14 si 15 mai asistăm la Bucharest International Jazz Competition, de la ora 19.00 la Sala Teatrelli din Piata Lahovari nr. 7, Bucureşti. Iată programul complet.

lumAnul acesta, în București, va avea loc şi cea de-a opta ediție a Festivalului Luminii, în parcul Carol, sâmbătă, 14 mai. Aleile parcului se vor îmbrăca în lumină începând cu ora 20:00, dar cercetașii ne așteaptă de la ora 18:00 cu o mulțime de ateliere, atât pentru copii cât și pentru adulți. Putem lua parte la o serie de activități: atelier de joglerii, facepainting, baloane uriașe de săpun.

muzMuzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” găzduieşte în zilele de 14-15 mai 2016 manifestarea „Zilele Muzeului Militar Naţional”, având tema „Repere istorice: 106 – 1456 – 1866 – 1916 – 2016”.  Ca şi în anii trecuţi, muzeul ne propune un program atractiv şi inedit. Acţiunile de reconstituire istorică, demonstraţiile şi prezentările istorico-militare se vor desfăşura în fiecare din cele două zile, între orele 10°°-14°°, în curtea interioară a muzeului.

Vom putea asista la reconstituirea epocii războaielor daco-romane, cu ocazia comemorării a 1910 ani de la cucerirea Daciei de către romani, la standul organizat de Asociaţia „Terra Dacica Aeterna”, de la Cluj, în care vor fi prezentate aspecte ale vieţii militare şi civile din acea perioadă.

violeteÎn acest weekend, la Grădina Botanică din Bucureşti putem admira o nouă Expoziţie Naţională de Violete Africane şi Alte Gesneriaceae. O paleta de culori superbe şi un parfurm irezistibil este imposibil să nu ne atragă şi să nu cumpărăm câteva dintre aceste flori delicate, expoziţia fiind cu vânzare (program orele 10.00-18.00). Va fi prezentată o gama variată de violete africane, streptocarpusi, sinningii, episcii, kohlerii, primuline, aeschynantusi şi alte genuri ale familiei Gesneriaceae.

În cadrul expoziţiei vom putea admira soiuri deosebite cu flori în formă de stea, viespe, clopoţel, în două sau mai multe culori, cu petale ondulate, duble, bordurate, cu frunze creţe, pestriţe şi alungite, sute de hibrizi şi specii.

Târgului-European-al-Castelelor-300x300O nouă ediţie a Târgului European al Castelelor are loc sâmbătă şi duminică (14-15 mai) la Castelul Corvinilor din Hunedoara, manifestarea reunind reprezentanţi ai castelelor, cetăţilor şi muzeelor din cinci ţări europene.

„Târgul European al Castelelor” va avea loc în două săli de la Castelul Corvinilor: Sala Dietei şi Sufrageria Bethlen. Târgul European al Castelelor, aflat la ediţia a doua, va fi deschis între orele 10.00 şi 17.00, iar turiştii care achită biletul de intrare la Castelul Corvinilor vor avea acces gratuit la toate standurile şi activităţile pregătite de organizatori.

airshowEvenimentul, unic în România, are drept scop promovarea monumentelor istorice de valoare din țară și din Europa.

Aeroclubul României împreună cu AT Ploieşti ne invită să sărbătorim 80 de ani de la înfiinţarea Aeroclubului Teritorial “Gheorghe Banciulescu” Ploieşti pe 14 Mai, începând cu ora 10.00, pe Aerodromul Strejnic.

La Târgu Jiu, are loc o nouă ediţie a Festivalului Naţional de Folclor şi Meşteşuguri Tradiţionale ”Pe fir de baladă”, în cadrul căruia copiii talentaţi îşi vor demonstra abilităţile în diferite meşteşuguri, chiar în centrul oraşului.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture