Propuneri de weekend: 13-14 ianuarie 2018

După atâtea zile libere am putea spune că nu mai așteptăm weekend-ul cu nerăbdare, dar cred că ne-am obișnuit cu dispoziția și voia bună, cât să ne bucurăm din nou de câteva zile de relaxare… Unde am putea să ieșim câteva ore?

Iași. La Muzeul Municipal putem vizita primul Muzeu al Iluziilor din România (strada Zmeu nr. 3), care va fi deschis în perioada 8 ianuarie – 2 februarie 2018. Cu un concept unic în România, organizatorii și-au propus sa ne facă să înțelegem cum funcționează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, precum și prin explicații, în care sunt oferite detalii despre mecanismele de funcționare. In același timp, se fac demonstrații live. Acces: pe bază de rezervare, la iasi@muzeuliluziilor.ro sau la numărul de telefon 0726.51.99.41, 0758.36.56.99. Tarif: 13 lei.

Citește și O călătorie în timp prin Iași, orașul celor șapte coline

Brașov. Expoziția de fotografie ”Cernobîl umbrele trecutului”, Art Point Gallery, sâmbătă , 13, 20, 27 ianuarie 2018, intre orele 11:00 si 14:00. Expoziția conține instantanee din “Zona de Excludere Cernobîl’’ la 31 de ani de la dezastrul din 26 aprilie 1986.

Poiana Brașov. Centrul de Agrement și Divertisment, Expoziția temporară „Venin – frumuseți de neatins”, între orele 12:00 – 22:00. Preţul biletelor este de 10 lei/copil/student/pensionar şi 15 lei/adult. Exponate: arahnide (specii de păianjeni), insecte, amfibieni și șerpi.

București:

  • Muzeul Național al Țăranului Român, în sala Foaier, ne așteaptă cu expoziția „CU TENDA”, care reconstruiește simbolic prin mărturii, auto-reprezentări, texte și elemente de patrimoniu material și imaterial, imaginarul lumii aromânești. Program: 10.11.2017 – 10.02.2018, orele 10.00 -18.00.
  • Spectacolul dedicat poetului Mihai Eminescu la Muzeul Theodor Aman va avea loc incepand cu ora 18.00. cu actorii Irina Movilă (TNB), Marius Bodochi (TNB). Acompaniament muzical: Dan Cavassi (violoncel). Intrarea 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea Muzeului Theodor Aman, în termen de 30 de zile.

Cluj-Napoca: 

  • Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, până la 5 Martie 2018, ne invită la Arheologia clujeană. O privire din culise. Expoziţia temporară Arheologia clujeană. O privire din culise care ilustrează istoria arheologiei clujene, aducând în prim plan personalități, descoperiri deosebite, situri și artefacte speciale (mumia umană egipteană, vase de bronz preistorice, un scut dacic, statuete de bronz, un tezaur monetar, diplome militare).
  • Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg ne invită la Lacul Lebedelor la Opera Națională Romana, duminică 14 ianuarie, orele 16.00 si 19.00.

Sibiu: La “Expoziția “Albrecht Durer (1471-1528), Apocalypsis cum figuriscea mai remarcabilă serie grafică din Europa” (Cabinetul de Stampe și Desene din Palatul Brukenthal),  suntem invitați să admirăm 14 gravuri din seria “Apocalipsa lui Ioan” și 7 din seria “Marea Pasiune a lui Hristos”. Gravurile provin dintr-o colecție a Muzeului Orășenesc din Gdansk (Stadtmuseum Danzig), dinaintea celui de Al Doilea Război Mondial. Expoziția poate fi vizitată până în data de 28 februarie 2018.

Citește și Schonbrunn de România: Palatul Brukenthal din Avrig

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture