Propuneri de weekend: 12-14 mai 2017

În acest weekend suntem așteptați la evenimente variate, de la expoziții de pictură, sculptură, carte, fotografii și jucării, până la competiţii sportive și festivaluri gastronomice. E clar că primăvara s-a instalat bine de tot, așa că nu ne rămâne decât să alegem ce ne ispitește mai tare!

Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti” din București și Muzeul de Artă Vizuală Galați ne invită la Expoziția de pictură, desen și sculptură În oglindă. Evenimentul va avea loc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor. Vor expune artiștii: Cristian Bedivan (sculptură), Denis Brînzei (sculptură), Victor Ceban (desen, pictură), Mirela Iordache (pictură), Gheorghe Miron (desen, pictură), Irina Panțiru (pictură). Expoziția este deschisă în perioada 18 mai – 25 iunie, la Sala ,,H.H.Stahl”, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I” organizează a XVII-a ediţie a manifestării “Zilele Muzeului Militar Naţional”. Evenimentul are ca temă “Istoria militară retrăită” şi se va desfăşura în zilele de 13-14 mai 2017, între orele 10:00-14:00. Vor fi prezentate intr-o manieră agreabilă şi interactivă, aspecte ale vieţii militarilor din toate timpurile şi alte aspecte menite să contureze viaţa şi activitatea militarilor din diferite epoci. Intrarea e gratuită.

In acest weekend, mai putem ajunge la cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, care a ajuns din nou la București, începând cu data de 10 mai. Expoziția va fi deschisă în intervalul 11 – 28 mai 2017, la Sala Dalles, in cadrul UNFINISHED Festival, zilnic, astfel: luni – Joi: 11:00 – 21:00, vineri: 11:00 – 22:00, sâmbătă – duminică: 10:00 – 22:00. Pret bilet: 15 ron.

Pe 13 mai, începând cu ora 11:00, în foişorul din Parcul Bazilescu şi pe 14 mai, la aceeaşi oră, dar în foişorul din parcul Kiseleff din București , vor avea loc două recitaluri sub genericul Romantic vals, oferite de Horia Mihail, însoţit de Pianul Călător. Proiectul Street Art Muzical este o coproducţie Radio România, Primăria Sectorului 1 şi Radio România Bucureşti FM.

Comunitatea SkirtBike ne anunță că începe cea de a doua ediție ‘Cycle Chic Festival’, un eveniment dedicat biciclistelor și pasionaților de ciclism, care va avea loc duminică, 14 mai 2017, începând cu ora 10.00, la Verde Stop Arena din str. Barbu Văcărescu, nr. 162-164.

În cadrul acestuia, va avea loc și Parada SkirtBike, manifestare deja devenită o tradiție anuală printre biciclistele din București și din alte 15 orașe din țară.

Ediţia cu nr. 11 a Bucharest Internaţional Jazz Competition, desfăşurată până în dată de 20 mai 2017, este deschisă trupelor şi vocalistilor de orice naţionalitate. Program în weekend: 13-14 mai, ora 19.00, cinema Pro.

Muzeul Casa Mureşenilor Brașov și Asociația Muzeul Jucăriilor organizează expoziţia „Muzeul Jucăriilor”. În cadrul expoziţiei, vom descoperi mai multe sute de piese din colecţia Asociaţiei Muzeul Jucăriilor – jocuri, jucării, fotografii cu jucării şi cu copii, care vor reprezenta un deliciu pentru cei mici. Expoziţia va fi deschisă în perioada 6 aprilie-26 mai 2017, de luni până sâmbătă, între orele 9.00-17.00.

Citeste si Fatzada Istorică, o nouă atracție a Brașovului

Aflat la a doua ediţie, Festivalul Alba Carolina Food Fest, cel mai delicios eveniment al anului promite să aducă la Alba Iulia noi preparate interesante, atât pentru pofticioşi, cât şi pentru curioşi! Festivalul se desfăşoară pe Latura de Vest a Cetății Vauban din Alba Iulia, unde vor fi restaurante mobile, de tip fast-food. Se va găti cel mai mare salam de biscuiţi! Va avea 10 metri şi va fi realizat duminică, 14 mai, în ultima zi a festivalului.

În weekend-ul 12-14 mai, Alba Iulia găzduieşte şi a doua ediţie a competiţiei de “acrobaţii” cu role, bmx, skateboard şi trotinetă, Bastion Session fiind primul eveniment dedicat sporturilor extreme şi culturii urbane din Alba Iulia. Competiţia sportivă va fi organizată în Bastion Skatepark (Aleea Sf. Capistrano 1, Cetatea Alba Carolina).

Sâmbătă, 13 mai, pasionații de avioane din Prahova sunt invitați la spectacolul aviatic “Ploiești Airshow”. Show-ul de la Aerodromul Strejnic este programat după-amiaza, începând cu ora 16.00. Vor avea loc manevre spectaculoase ale lotului național de acrobație al României, dansul elegant al planoarelor, precum şi reprezentația parașutiștilor. Dacă vremea nu va permite desfășurarea show-ului, spectacolul va fi amânat pentru duminică, 14 mai 2017.

Festivalul de Muzică Barocă „La Stravaganza” invită melomanii clujeni să asculte un repertoriu baroc în interpretări bazate pe informaţii din tratate de epocă şi instrumente istorice. În acest festival vor fi prezentate instrumente specifice Barocului, care sunt rar întâlnite în viaţa muzicală clujeană: flautul travers baroc (13 mai), chalumeau (11 mai), viola da gamba (9 mai), viola d’amore şi o orgă portativă din 1752, restaurată şi aflată în posesia Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei (15 mai).  Programul este următorul: 12 mai 2017 la Biserica Piaristă, ora 18,  pe 13 mai la Muzeul Etnografic al Transilvaniei ora 19.00, pe 14.mai la Muzeul Etnografic al Transilvaniei ora 19.00.

Iubitorii preparatelor din pește ar trebui să ajungă la cel mai important eveniment dedicat consumului de peste din Marea Neagră şi Artei Culinare: Festivalul Pestelui Durabil Romanesc! Evenimentul va cuprinde: expoziţie şi competiţie de Artă Culinară, Competiţie culinară la boxe, Live Cooking Show By Masters of Flames Culinary Division Constanţa. Locaţie: Hotel Victoria Mamaia.

Prima ediție a Festivalului “Trandafirul din Cetate” ne incantă în acest weekend la Feldioara, cu un Concurs de Muzică Ușoară. Duminică, 14 mai 2017 are loc Gala Laureaților, de la ora 13.00, la poalele Cetății Feldioarei.

Ansamblul PALAS Iași găzduiește Târgul de Carte LIBREX. Sărbătoarea anuală a cărților va include lansări de carte, inatlniri cu scriitori, conferințe și evenimente dedicate copiilor, la care vor participa organizații din industria de carte, dar și de papetărie, muzică și industrii creative.

Citeste si De ce citesc o carte? – zece motive

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture