Propuneri de weekend: 12-14 decembrie 2014

Ne apropiem cu pași repezi de sfârșitul anului 2014 și de cele mai frumoase evenimente pe care le așteptăm cu drag: Crăciunul și Revelionul. Până atunci, haideți să ne bucurăm de manifestările care au loc în weekend-ul de acum, deja aflat sub magia sărbătorii de Crăciun.

Târguri și Festivaluri de Crăciun

craciunul-in-bucate-i106609În Piața Unirii din București are loc Crăciunul în Bucate, un festival al tradiţiilor culinare din întreaga lume. Mai aproape de spiritul sărbătorilor de iarnă, cu miros puternic de brad împodobit împreună cu familia, suntem așteptați la un răsfăț gastronomic în Parcul Unirii, între orele 12.00-22.00 până pe 23 decembrie 2014.

Se pare că fiecare parc se transformă într-un târg de Crăciun pentru a ne face să ne bucurăm pe deplin de sărbătorile de iarnă.

festivalul-craciun-2014-i107017

Un alt Festival de Crăciun în București găsim la Sala Palatului, deschis până în data de 19 decembrie 2014, între orele 10.00-17.00, reprezentând un târg al cadourilor.

targ-cu-mesteri-si-bucate-traditionale-de-craciun-i106884Un Târg cu Meșteri și bucate tradiționale de Crăciun avem la Muzeul Național al Țăranului Român. Cultura tradițională românească este prezentă sub formă de ceramică pictată, obiecte din lemn cioplit și pictat, icoane, măşti, podoabe și ornamente lucrate manual pentru sărbătorile de iarnă.

La târg vom regăsi și bucate tradiționale: afumături, brânzeturi, turtă dulce, cozonaci, plăcinte, murături, dulcețuri, zacuscă, vin și alte bunătăți care ne lasă gura apă! Duminică se lasă cu colinde…

În Iași,  în perioada 12 – 23 decembrie 2014, ieşenii sunt invitaţi nu numai la ExpoMineralia, unde este expus un smarald de peste 3 kilograme, dar și la Târgul de Cadouri şi Decoraţiuni Crăciunia și Târgul Cutiuţa cu Cadouri, chiar în Palas Mall, în mai multe zone ale acestuia.

Alte evenimente de weekend

mozartMelomanii au parte în Cluj Napoca de ultimele zile ale Festivalului Mozart, unde se vor putea delecta cu muzică de cea mai bună calitate la Auditorium Maximum al Universităţii Babeş Bolyai şi în Studioul de Concerte al Academiei de Muzică Gheorghe Dima, unde au loc concerte simfonice şi camerale.

mineraliaȘi clujenii au parte de o Expoziție de minerale cu bijuterii și podoabe de sărbători, dedicată cristalelor și pietrelor naturale, deschisă la Muzeul Etnografic al Transilvaniei și care are o tradiție de 20 de ani, de la primul Salon de Minerale.

Podoabele din cuarț, ametist mov, chihlimbar galben, coral roșu, malachit verde intens și jad, sigur pot constitui cadouri frumoase de Crăciun pentru sexul feminin!

garaUn eveniment inedit pentru clujeni este invitația la o Călătorie în vagonul creativ în perioada 12 decembrie – 13 decembrie 2014, ora 11:00, Gara CFR Cluj-Napoca din str. Piata Garii, nr. 1-3. La ce se pot aștepta? La ateliere de reciclare creativă, de făcut săpun natural, de confecționat rame foto pentru copii și adulți, spectacole de poezie și teatru, cântece de excursie, un târg handmade, o expoziție de fotografie, pictură, etc. Toate asezonate cu un bufet handmade.

noaptea-portilor-deschiseSâmbãtã, 13 decembrie 2014, la ora 18:00, în Cladirea Casino va fi un Colind Regal, iar la Teatrul National Lucian Blaga din Piața Ștefan cel Mare, nr. 2-4 este Noaptea Porților Deschise, un eveniment cu intrare gratuită ce se va desfăşura în Sala mare, în Studio „Euphorion”, în Studio „Art Club” şi în foaierele teatrului.

Evident, avem parte și de toate Târgurile și Piețele de Crăciun deschise în țară, cum este și Târgul de Crăciun din Aiud, deschis oficial vineri, dar și de alte evenimente care continuă din weekend-ul trecut. Timp și bani să avem pentru toate minunățiile pe care le găsim în ele…

Un weekend plăcut să aveți!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture