Propuneri de weekend: 12-13 martie 2016

Ştiu că vremea de afară nu prea e îmbietoare pentru o ieşire de weekend, dar putem ”gusta” cu mare plăcere anumite evenimente şi aici mă gândesc la cele care ne ispitesc cu bucate gustoase…

ozosepAstfel, în acest weekend suntem invitaţi la o nouă ediţie a Târgului gastro-cultural Ozosep, pentru a ne delecta cu produse 100% naturale, pe lângă gulaşul fierbinte, dar şi mâncarea de post. Nu lipsesc atelierul de creaţie pentru copii, concertele, dar şi un atelier foto gratuit. Toate acestea au loc la Grădina Verona din Bucureşti, între orele 10.00-18.00 (pe strada Pictor Arthur Verona, în spate la Cărtureşti).

piataPiaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti)! ne invită în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român la Târgul de primăvară! Gurmanzii şi iubitorii licorii lui Bach se pot delecta cu afumături tradiţionale din Maramureş şi Argeş, brânzeturi, caşuri şi caşcavaluri argeşene, pastramă şi cârnaţi, vin de Panciu şi ţuică de Cuca de Argeș (între orele 10.00 şi 18.00).

colectie-de-arta-e1456948244593Muzeul Naţional Cotroceni organizează în Salonul Cerchez, expoziţia “Eleganţă şi tradiţie în moda feminină. De la Belle Époque la interbelic” dedicată femeii,  o expoziţie ce tine pana pe 29 mai.  În cadrul acesteia putem admira rochii, fuste şi bluze reprezentative pentru moda secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX cu accesorii (pălării, mănuşi, poşete, evantaie, bijuterii, umbreluţe), sticluţe de parfum, pudriere, casete de bijuterii, cutii de pălării, dar şi costume populare, fote şi ii din perioada anilor ’20 – ’30 din diferite zone ale ţării, marame, veste brodate cu motive populare, brâie şi paftale din metal argintat. Atmosfera de epocă este întregită de fotografii şi cărţi poştale reprezentând doamne din societatea românească, dar şi pe principesa şi regina Maria a României.

primavaraMuzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” ne așteaptă duminică, de la ora 10.15, să-i aducem pe cei mici la Atelierele de creație cu imaginație Holy Molly. Din aţe, lipici, sclipici, nisip și hârtie, precum şi cu ajutorul crenguţelor şi al frunzelor culese din grădini şi parcuri, vor fi inventate cele mai haioase creaţii destinate împodobirii camerelor. Atelierele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani.

antichitati_2016_largePasionaţii de bijuterii, argintărie, ceasuri, numismatică, porţelanuri, tablouri şi statuete pot participa în Timişoara la Târgul de Antichităţi din Iulius Mall, între orele 10.00-22.00. Timişorenii mai pot ajunge la Târgul apicol internaţional de Primăvară Ghiroda-Timişoara 2016, în incinta Căminului Cultural Ghiroda (începând cu orele 10:00). targ-apicol-iasi-prisca-moldova

Şi în Iaşi au loc două târguri apicole: APIMOLDOVA” 2016, ediţia I, în parcarea centrului comercial “Felicia” şi Târgul Apicol Iaşi 2016, ediţia a 8-a, în parcarea Carrefour Era Iaşi.

jocAvem şi un,,Joc de Lăsatul Secului” în comuna Groşii Ţibleşului din judeţul Maramureş (aflată la poalele Munţilor Ţibleş). Sâmbătă, începând cu ora 18,00 la Căminul Cultural din localitate, are loc evenimentul ,,Joc de Lăsatul Secului”, unde sunt aşteptaţi participanţi atât din comună cât şi cei din comunele învecinate. Intrarea este liberă, iar ţinuta obligatorie: portul tradiţional. Organizatori: Asociaţia Zestrea Maramureşului, Casă Europeană a Maramureşului, Asociaţia Folclorică Ţiblesul în parteneriat cu Primăria Groşii Ţibleşului.

banner-comunicatTârgul de Turism Touristica din Cluj-Napoca vine în acest weekend în atenţia celor care se pregătesc de vacanţă şi doresc reduceri atractive. Acum este şi o perioadă propice celor care doresc să se bucure de oferte early-booking sau last minute. Târgul poate fi vizitat până duminică între orele 10:00 – 22:00, iar accesul este gratuit.

ttfŞi în Braşov suntem invitaţi la cea dea IX-a ediţie a “TRANSYLVANIA TOURISM FAIR” (TTF) la Braşov Business Park, unde vom putea alege din multitudinea de vacanţe oferite de către expozanţii acestui târg de turism, beneficiind de discount-uri semnificative care pot fi chiar de până la 30% . Dacă vom trece pragul acestui eveniment, vom avea şansa de a câştiga numeroase premii ce constau în sejururi pe litoral, pachete de tratament la wellness şi spa (program târg, orele 10.00-18.00).

turism vacantaPentru constănţeni e mai aproape Târgul de Turism Vacanţa, ajuns la a 8-a ediţie, care se desfăşoară până pe 13 martie. La târg participă asociaţii de promovare turistică, tabere şcolare, companii de transport dar şi, în premieră, trei companii aeriene: Turkish Airlines, Blue Air şi Tarom. Putem trece pe la standuri în fiecare zi între orele 10.00 – 22.00.

Un weekend plăcut!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture