Propuneri de weekend: 12-13 iulie 2014

Pe unde o să ne mai poarte pașii în acest weekend? Avem de toate, vorba cântecului, benzi desenate, haine de epocă, fluturi tropicali, muzică folk, populară sau latino!

zamfirescuAșa că, în București suntem așteptați la Zilele lui Zamfirescu pe ulița lui Zamfir, un eveniment ce se desfășoară pe o stradă plină de viață pentru a readuce la lumină atmosfera de altădată.

Strada Puțul lui Zamfir avea importanța ei în Bucureștiul secolului al XIX-lea pentru că adăpostea unul dintre puținele puțuri cu apa potabilă din oraș. Un bâlci inundat de limonadă cu sifon și delicatesuri la care cei care ajung vor admira tablouri și sculpturi, dar vor învăța și să picteze pe sticlă și să facă origami. Seara este încheiată cu prezentări de modă și muzică.

benzi desenatePalatul Șuțu ne întâmpină cu Povești din București printr-un salon de benzi desenate. Craii de Curte Veche, Miţa Biciclista, și Personajele lui Caragiale ajung la Palatul Suţu prin artişti ce îşi vor prezenta personajele şi poveştile lor din Bucureşti, în benzi desenate. Expoziţia va fi deschisă până pe 10 august 2014.

Interesantă mi se pare expoziția temporară “Haina îl face pe om. Şase secole de istorie vestimentară” deschisă la Muzeul Național de Istorie a României (MNIR).

haina il face pe omExpoziția ne propune o incursiune în istoria vestimentară a spațiului românesc, în perioada cuprinsă între secolele XV – XX, în cadrul acesteia fiind prezentate veșminte laice, costume, uniforme, dar și accesorii purtate de anumite categorii sociale de la nobilime, cler, negustori, diplomați, militari, funcționari, oameni de cultură și știință până la artiști de renume, dar și simple doamne cochete și “gentlemani” din vremuri apuse.

Ceea ce e si mai interesant este ca o parte dintre exponate provin chiar de la personalități de marcă ale istoriei României, precum domnitorul Alexandru cel Bun și Alexandru Ioan Cuza. Expoziția este deschisă până pe 24 august 2014 și poate fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

fluturiÎn grădina Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” putem admira fluturi vii aduși de la Tropice prin expoziția de fluturi tropicali cu tema „Lumea fluturilor”. Nicicând Asia ori Africa ecuatorială nu a fost mai aproape de noi! Expoziția este deschisă până pe 31 August 2014, de marți până duminică, între orele 10.00 și 20.00. Un bilet costă 10 ron/copil/student/pensionar şi 12 ron/adult. Copiii sub 2 ani au gratuitate.

O expoziție de fluturi am văzut la Viena, așa că mi se pare o experiență frumoasă să mergem cu copiii să vadă fluturii jucăuși.

latin-escape-i101578Să nu uităm și de Târgul de Vară de la Muzeul Țăranului Român ori de primul festival din România organizat pe o pârtie de schi, respectiv Festivalul de muzică In Transylvania 2014 din județul Brașov (în zona turistică Sâmbăta – Draguş din Ţara Făgăraşului), iar dacă sunteți din Timișoara vă puteți bucura de ansamblurile de dansuri populare ce vor evolua la Festivalul Inimilor ce se desfăşoară pe scena Teatrului de Vară din Parcul Rozelor, intrarea fiind gratuită.

Amatorii de dans latin pot ajunge la Sibiu, oraș ce va răsuna de muzică latino la Festivalul dansului latino-american LATIN ESCAPE, unde vor fi prezente nume sonore din comunitatea internațională de salsa. Workshop-uri de dans, concursuri şi petreceri latino se vor desfășura în incinta Forumului German din Piaţa Mare.

afis-medieval-2014Nu ratați nici Festivalul Folcloric „Florile Oltu­lui” de la Avrig, eveniment organizat pentru prima dată încă de acum 40 de ani ca o serbare câmpenească! Acesta are loc în Piaţa “Gheor­ghe Lazăr” din centrul ora­şului., începând cu ora 18.00.

Și ca să rămânem tot în județul Sibiu, dacă vă este mai la îndemână puteți poposi la Mediaș pentru a participa la Festivalul “Mediaș Cetate Medievală” ce ține până după orele 22.00 și care are un program încărcat cu momente specifice unui astfel de festival, dar și alte activități interesante, cum ar fi un concurs de șah ori demonstrații ale meșteșugarilor în Piaţa Regele Ferdinand I.

Zile minunate să aveți!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture