Propuneri de weekend: 11-12 ianuarie 2014

În noul an ne dezmorţim cu greu şi parcă vrem să mai ne odihnim puţin după sărbători…Hai să descoperim, însă,  ce putem vizita în acest sfârşit de săptămână!

africa

Pe lângă faptul că putem ieşi la film ori la un concert, rămâne mereu ocazia de a ne descoperi propriul oraş sau de a face mici escapade în împrejurimi.

Clujenii au posibilitatea de a vizita o expoziţie de fotografie exotică intitulată Imagini din Africa”, ce se va desfășura la Centrul de Cultura Urbana Casino din Parcul Central. Expoziţia este deschisă încă din 8 ianuarie şi va ţine până pe 19 ianuarie. Cred că va fi un eveniment plin de culoare care ne va incita să explorăm această destinaţie şi in realitate…

Manastirea Comana (94)Bucureştenii pot ajunge la Mănăstirea Comana din Judeţul Giurgiu, descoperind adevărate file din istoria noastră. Prima biserică construită aici a fost ctitorită chiar de către Vlad Ţepeş (1461), după ruinarea acesteia înălţându-se o biserică din zid ce i-a avut de-a lungul timpului ca ctitori pe Radu Şerban Basarab (la 1588), mare paharnic al lui Mihai Viteazul, dar şi pe Şerban Cantacuzino, foşti domni ai Ţării Româneşti.

Nu multă lume ştie ca în pronaos se află mormintele domnitorului Radu Şerban, al soţiei şi fiicei sale, dar şi a fiului lui Mihai Viteazul – Nicolae Pătraşcu.

Şi ca să ne aflăm tot în preajma Cantacuzinilor, putem vizita Palatul Cantacuzino din Calea Victoriei nr. 141, una dintre cele mai frumoase clădiri din Bucureşti, gazdă pentru Muzeul Naţional George Enescu. Încă de la intrarea în palat ne întâmpină stema princiară a Cantacuzinilor.

Vila LuminisVom putea afla amănunte despre viaţa şi activitatea marelui muzician prin fotografii, manuscrise şi instrumente muzicale, pe lângă faptul că putem admira arhitectura deosebită a palatului în sine, acesta fiind inclus pe lista monumentelor Patrimoniului European.

Iubitorii marelui artist pot să viziteze şi Vila Luminiş a acestuia, aflată în cartierul Cumpătu din Sinaia, într-un cadru frumos care te îmbie la visare.

Palatul Cantacuzino din Bucureşti şi Casa Memorială George Enescu din Sinaia sunt deschise de marţi până duminică, între orele 10.00-17.00, biletul de intrare fiind de 6 ron.

Vă doresc să aveţi parte de o sâmbătă şi duminică însorite!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture