Propuneri de weekend: 11-12 februarie 2017

În acest weekend au loc mai multe Târguri dedicate Îndrăgostiţilor, ocazie cu care se pot cumpăra diferite cadouri pentru a fi oferite în semn de iubire, de la bijuterii, creaţii vestimentare şi până la decoraţiuni.

Astfel, Arad ne întâmpină la Atrium Mall cu un Târg de Valentine’s Day, ce ţine până pe 14 februarie. În Bucureşti, suntem aşteptaţi la târguri de Sf. Valentin la Bucureşti Mall, Plaza România, Vintage Pub, la acesta găsind inclusiv produse personalizate.

ERA Park din Oradea a decis să le ofere și copiilor un Valentine’s Paradise, adică o petrecere medievală cu cavaleri și prințese, în care micuții vor fi invitați la un atelier de împletit brățări pentru prietenii lor și la lupte cavalerești cu săbii din baloane. Evenimentul se va desfășura duminică, 12 februarie, între orele 17.00 și 19.00, atmosfera fiind întreținută de animatori costumați în prinți, prințese și bufoni, iar participarea este gratuită pentru toți.

Mai mult decât atât, în Braşov vor rula 16 lungmetraje în cadrul celei de a III-a ediţii a Festivalul Filmului de Dragoste – Love Story, ce se desfăşoară până pe data de 14 februarie la Cinemateca Patria şi Cinema One, ocazie cu care poate fi vizionat şi noul film a lui Nae Caranfil “6,9 pe scara Richter”, ce va avea o proiecţie specială, sâmbătă 11 februarie, de la ora 19,00, la Cinemateca Patria, la proiecţie fiind prezent şi regizorul, alături de actriţa Maria Obretin.

Târgul Ozosep, un eveniment gastro-cultural care promovează gusturile gastronomiei secuieşti, revine cu o ediţie a lunii februarie, în grădina Verona din centrul capitalei. La târg vom găsi gulaş pregătit în ceaune uriaşe, paprikas şi găluşte cu prune sau stafide, pregătite chiar în faţa noastră de peste 25 de mici producători din judeţele Harghita şi Covasna. Noutatea acestei ediţii va fi gustosul Sekler Hoţ Dog, făcut din ingrediente locale: cârnaţi delicioşi, chiflă şi alte bunătăţi speciale. Târgul oferă şi programe pentru toată familia , astfel, în ambele zile ale târgului, între orele 12.00-14.00 copii sunt aşteptaţi la ateliere creative, unde vor confecţiona alături de specialişti măşti de carnaval (sâmbătă) şi decoraţiuni (duminică). Sâmbătă, de la ora 14.00, evenimentul va continua şi cu muzică oferită de DJ Abasc.

Până în 17 februarie, expoziția Principalele Ecosisteme ale României și bunurile pe care ni le oferă va fi deschisă spre vizitare iubitorilor de natură și fotografie la Biblioteca Națională a României din Bucureşti. Expoziţia este ocazionată de Ziua Internaţională a Zonelor Umede, ce s-a sărbătorit în data de 2 februarie 2017, şi este organizată de PhotoLife în imagini ce ilustrează minunata lume a naturii.

Ambasada Republicii Islamice Iran ne invită la Expoziţia de artă persană şi artizanat, desfăşurată la Sala de Sticlă a Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, în cadrul evenimentului Zilele Culturii Iraniene în România. Expoziţia reuneşte tablouri ale pictorului şi miniaturistului MAHMOUD FARSHCHIAN, ceramică şi faianţă, covoare persane lucrate manual şi obiecte de artizanat. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 19 februarie, de miercuri până duminică, între orele 9.00 – 17.00.

Şi cum primăvara se lasă aşteptată, în acest weekend putem alege să ne bucurăm iar de zăpadă, acolo unde este regină: la munte. Astfel, pe domeniul schiabil Şureanu (judeţul Alba) se desfăşoară a V-a ediţie a evenimentului Serbările Zăpezii, în cadrul căruia au loc diverse concursuri de schi şi snowboard (copii, juniori, seniori), jocuri, coborârea schiorilor cu torţe, show muzical, foc de artificii (sâmbătă între orele 10.00-21.00), dar şi after schi party (duminică între orele 10.00-14.00). Accesul spre Munţii Şureanu se face prin oraşul Sebeş, urcând pe Valea Sebeşului.

Ediţia din 2017 a Şezătorilor iernii ajunge în cinci comune din judeţul Botoşani, fiind o manifestare menită să promoveze cultura tradiţională prin organizarea de expoziţii de artă şi meşteşuguri populare, dansuri populare, lansări de carte. Acest eveniment are loc în căminele culturale din centrul comunelor respective, sâmbătă 12 februarie 2017 desfăşurându-se la Havârna, începând cu ora 12.30.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture