Propuneri de weekend: 10-11 iunie 2017

Printre câteva zile ploioase, iată că se strecoară şi weekendul de acum şi măcar sâmbătă să sperăm la o zi mai puţin capricioasă pentru a ne bucură din plin de evenimentele propuse de organizatori pentru acest sfârşit de săptămână.

Cea de-a doua ediţie a Bucharest Craft Beer Festival deschide sezonul de bere la Verde Stop Arena (Barbu Văcărescu 162 – 164), în care vom fi ispitiţi cu zeci de sortimente de bere. Pe lângă bere, festivalul propune şi diverse tipuri de cidru şi mâncăruri deosebite. De la mâncare mexicană sau burgeri gourmet la barbeque texan şi pizza artizanală. În plus, suntem aşteptaţi cu un târg de vinuri, concerte şi DJs şi multe surprize şi concursuri.
HeyDay Music Festival, cel mai mare festival internațional de trupe tribute din România are loc în Parcul Izvor din Bucureşti. HeyDay Music Festival aduce împreună unele dintre cele mai cunoscute “tribute acts”. Bob Marley, Rolling Stones, Pink Floyd, Bon Jovi, Green Day, Beatles, Red Hot Chili Peppers, Pink, Bruce Springsteen, Nirvana, Madonna, AC/DC, Metallica, ABBA, Iron Maiden. Intrarea copiilor în vârsta de până la 14 ani, însoțiți de părinți, este liberă. Concertele sunt programate în fiecare zi începând cu ora 17.00. 

Institutul Geologic al României ne invită la expoziția temporară “Grădina Dinozaurilor”. Expoziția tematică cuprinde o serie de replici, în mărime naturală, ale unor dinozauri care au populat planeta noastră în era mezozoică, realizate după ultimele descoperiri paleontologice. Lumea dinozaurilor prinde viață în curtea Muzeului Național de Geologie din București, expoziția fiind deschisă publicului pană în data de 17 iunie 2017, de luni pană duminică, în intervalul orar 10.00-18.00 (ultima intrare 17.30), fiind inclusă în fluxul de vizitare al muzeului.

La Galeriile Kretzulescu din Calea Victoriei nr. 45 (langă Muzeul Național de Artă, București), suntem invitați la cel mai mare eveniment de artă din România: Art Safari 2017, organizat anual, destinat artei românești și regionale, la care sunt invitate să expună galeriile de artă contemporană, atât din România, cât și din mediul internațional, precum și muzee de artă modernă. Mai multe expoziții au loc până pe 18 iunie 2017, zilnic, între orele 12:00-21:00.

În acest weekend are loc şi cel mai mare festival moto-rock din România, Seawolves Bike Fest, în Camping S din staţiunea Mamaia. Tradiţionala paradă a motocicletelor, care va traversa staţiunea Mamaia şi oraşul Constanţa, va avea loc sâmbătă, 10 iunie, de la ora 13.00. La 0ra 19.00 are loc un concerte live: Rock Bands Night, iar la ora 00.30 suntem aşteptaţi la un foc de artificii.

Festivalul Artelor Timișorene şi-a va deschis porţile încă din data de 5 iunie și se desfășoară în mai multe locații : Piața Libertății, Piața Unirii, strada Praporgescu şi Piața Sfântul Gheorghe. Muzică, dans, film, sculptură, pictură, modă, teatru, design, literatură, fotografie, ateliere de creaţie, toate acestea le puteţi întâlni la Timişoara.

Tot în Timişoara, până duminică 11 iunie, suntem invitaţi la “Tango în Stradă”. Cursuri, demonstraţii şi spectacole de dans, sunt organizate zilnic, între orele 18.00 – 23.00, în locuri publice: Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Victoriei. La eveniment, accesul este liber.

Si ”Launmometdat în parc” vine la Timișoara, cu muzică, tehnologie, artă, film și teatru. Cea de-a doua ediție are loc în Parcul Regina Maria (Poporului), unde timp de trei zile, parcul se va transforma într-o platformă de susținere a muzicii și a artei contemporane.

Bănăţenii sunt aşteptaţi sâmbătă să participe și la cel mai mare spectacol aviatic din vestul ţării. Aeroportul Timisoara va fi în weekend  gazda unui nou miting aviatic. Spectacolul TIMIŞOARA AIRSHOW 2017 este programat sâmbătă, 10 iunie, cu începere de la ora 19.00. Vedeta acestei ediţii va fi pilotul lituanian Jurgis Kairys.

În data de 11 iunie 2017, în satul Coruia, comuna Săcălășeni din județul Maramureș va avea loc evenimentul  ,,Festivalul Internaţional al Cireşelor”, ediţia a XII-a.

În cadrul acestuia vor avea loc diferite activităţi de promovare a tradițiilor, obiceiurilor, dansului și portului popular din ”Țara Chioarului”, a obiectivelor turistice și a gastronomiei locale.

Până duminică, iubitorii de carte sunt bineveniți să se bucure de evenimentul anului în materie de cărți: Sibiu Book Fest – cartea de carte, un proiect cultural asociat cu Festivalul Internațional de Teatru Sibiu. Cei care iubesc să citească și să se bucure de cărți tipărite vor găsi în Piața Mică peste 40 de edituri din România.

Peste 40 de trupe rock, DJ și artiști vor participa la Rocanotherworld 2017 în Iași, festival ce își propune să transforme centrul orașului (străzile Vasile Pogor, Alexandru Lăpușneanu și Ștefan cel Mare) într-o scenă urbană cu artă contemporană, street food, teatru, educație, artiști și performeri stradali, inclusiv cu proiecții vizuale de la festivalul Burning Man din Statele Unite, în premieră în România. Zona de Food a festivalului este amplasată în curtea Casei Pogor, iar seara se vor desfășura concerte pe pârtia din Copou. Intrarea este liberă.

Eevenimentul „LA POALE DE CĂLIMANI” – „SĂRBĂTOAREA BUJORULUI DE MUNTE” are loc la Șaru Dornei. Pe parcursul festivalului se desfășoară diferite activități: expoziție de sculptură, expoziție canină, lansare de carte, vizitarea Parcului Național Călimani, echitație, programe artistice, târg de meșteri populari, foc de tabără şi discoteca în aer liber.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture