Propuneri de weekend: 1-3 iunie 2018

A venit și Ziua Copilului, ocazie cu care ii sărbătorim pe ei, pe ai noștri și, de ce nu, pe noi! Dacă nu am plecat în diferite vacanțe, profitând de acest weekend prelungit, am putea să participăm la diferitele evenimente care au loc în București și în țară.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București ne invită, în perioada 1-3 iunie 2018, la diferite evenimente dedicate celor mici, dar și celor mari. In program:  pe 1 iunie, la orele 10:00, premierea copiilor participanți la concursul și expoziția de artă „Satul… în inima copiilor de la oraș”, care va continua cu concertul „Primăvară… tot în floare!”.

În aceeași zi va avea loc o nouă ediție a îndrăgitului concurs cu premii „De-a bușilea prin Muzeul Satului”. In fiecare zi se desfășoară Târgul copiilor: târg de jucării, carte pentru copii, dulciuri de sezon (09.00-19.00).

Tot în capitală, rămâne deschisă Expoziția „Comorile Egiptului Antic”, care a ajuns în premieră la București, după un turneu internațional de succes prin diferite ţări, unde a strâns peste un milion de vizitatori. Până în data de 21 iunie 2018, expoziția va fi deschisă zilnic în incinta Bibliotecii Naţionale a României. Peste 300 de exponate, conținând artefacte originale și replici, ne vor ajuta să înțelegem etapele de dezvoltare ale civilizației Egiptului Antic.

Artefactele sunt expuse în două săli de la parter şi sunt organizate pe zone tematice: viaţa cotidiană, arta războiului şi a navigării, cele mai însemnate dinastii, spaţiu dedicat în special lui Tutankhamon, divinităţile Egiptului Antic, religia, ritualurile mortuare şi mumificarea.

Primăria Capitalei și creart ne invită pe 2 și 3 iunie, între orele 10:00 și 21:00, la cea de-a patra ediție a evenimentului La pas pe Calea Victoriei!  Una dintre cele mai frumoase artere ale Bucureștiului redevine pietonală, din Strada George Enescu, până în Piața Victoriei! Programul cuprinde spectacole de teatru și improvizație, ateliere creative pentru copii, animatori pe picioroange, mascote, păpuși uriașe, clovni și arlechini, mimi, magicieni, muzicieni stradali, produse artizanale și delicii culinare! Intrarea este liberă.

Citește și Hai să descoperim împreună Calea Victoriei!

O nouă ediție a Festivalului Femei pe Mătăsari #8 – Forever Friends ne intampina in Bucuresti. 3 zile în care o să fiie celebrata femeia și puterea ei de a face lumea mai frumoasă…An de an strada Mătăsari s-a transformat într-o poveste scrisă – despre prietenie, despre curajul de a construi, despre artă și frumusețe.

Nu ar trebui să ratam nici Salonul Internațional de Carte Bookfest, care va avea loc pana pe data de 3 iunie, în noul pavilion B2 de la Romexpo. Invitatul de Onoare al acestei ediții este Statele Unite ale Americii. Intrarea este liberă iar cele mai importante edituri din România  ne așteaptă cu cele mai bune cărți la cele mai bune prețuri, o mulțime de lansări și evenimente interactive. Copiii vor fi vedete ale acestei ediții, care prinde sărbătoarea de 1 iunie chiar în mijlocul celor cinci zile de Bookfest.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture