Propuneri de weekend: 1-2 martie 2014

A trecut şi Sfântul Valentin, a fost şi Dragobetele, ce mai urmează?...Mărţişorul!

În acest weekend, în toate oraşele au loc târguri de mărţisoare, aşa că nu vom sta, cu siguranţă, în casă, cu atât mai mult cei care nu au cumpărat din timp acest preţios simbol al primăverii, unele târguri fiind deschise încă de luni.

În Bucureşti, există astfel de târguri la Muzeul Naţional al Satului, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Galeria Dalles şi Hanul lui Manuc, ca să pomenesc numai de cele cu tradiţie. Mărţişoarele sunt confecţionate de meşteri populari şi diverşi artizani care încearcă să ne încânte cu modele ingenioase şi inedite. Mai multe amănunte puteţi citi în articolul Târguri de Mărţişor.

expozitia-copilaria-de-altadata-marian-spatariu-casa-muresenilor-brasovO veste bună cu ocazia Mărţişorului pentru toate doamnele şi domnişoarele este aceea că Palatul Mogoşoaia işi deschide larg porţile în perioada 1-9 martie pentru a fi vizitat gratuit! Un cadou binemeritat pentru a admira obiectele ce au aparţinut familiei Brâncoveanu, dar şi de a vedea un spectacol de operetă şi a asculta câteva trupe interesante.

Având în vedere că Marţişorul bucură mai ales copiii, de ce nu ar fi un prilej de a ne aduce aminte de copilul din noi, vizitând Expoziţia Copilăria de Altădată de la Casa Mureşenilor din Braşov?... Expoziţia cuprinde peste 50 de jucării vechi ce încântau până şi pe bunicii noştri! Poate că ar fi o ocazie bună de a arăta copiilor ce ne bucura nouă copilăria…Expoziţia mai este deschisă numai până pe 10 martie.

Cetea2Şi pentru că nu ar trebui să existe un sfârşit de săptămână fără un festival, ei bine, azi şi mâine se va desfăşura în, judeţul Alba, Festivalul Faşangii de la Cetea.

Programul destul de bogat începe astăzi la ora 18.00 cu o degustare de vinuri in stil medieval, continuând cu o lansare de carte, muzică medievală şi populară, precum şi cu o cină festivă. Duminică vom avea parte de Ritualul Faşangilor prin sat. Acest obicei are loc în zilele dinaintea Postului Paştilor, în centrul obiceiului aflându-se feciorii din sat, ce poarta măşti cu chipuri alegorice, iar la încălţări sunt legaţi cu zurgălăi, dansând frenetic pe uliţă.

Ziua continuă cu o lansare de carte şi spectacol artistic de muzică populară şi uşoară, dar şi cu o discotecă şi cină tradiţională.

Tot în aceste doua zile se desfăşoară şi Festivalul Ouălor Încondeiate în Comuna -muzeu Ciocăneşti, unde vor avea loc expoziţii tematice, inclusiv de mărţişor, dar şi o competiţie gastronomică. Nici aici nu va lipsi folclorul, vedeta mult aşteptată de săteni fiind Sofia Vicoveanca!

Iată cum pot deveni frumoase chiar şi zilele mohărâte! Oricum, de azi a început primăvara…

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

2 Responses

  1. Emil says:

    idei bune de weekend. Daca ni le-ai putea da cu cateva zile – o saptamana – inante, le-am putea pune si in practica 🙂

    • Monica says:

      Unele evenimente isi modifica zilele de desfasurare ori programul in ultimul moment. Altele sunt mediatizate in ultimul moment. Dar, voi tine cont de propunerea ta si voi gasi o solutie pentru a promova o parte din ele cu ceva timp inainte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture