Propuneri de weekend: 1-2 iulie 2017

Nu știu ce v-ați propus voi, eu m-am gândit să fug de canicula din București pe litoral în Jupiter, măcar mă pot răcori în apa mării ori în piscina hotelului Majestic unde ne așteaptă o vacanță binemeritată care sper să îi încânte pe copii.
Și pentru că tot am vorbit de mare, în acest weekend se desfășoară multe evenimente, precum primul festival dedicat îngheţatei şi dulciurilor, Festivalul Îngheţatei, în Piața Ovidiu din Constanța. Festivalul va reuni producători şi importatori de îngheţată, prăjituri, gaufre, produse de patiserie dulce, ice coffee, fresh-uri, smoothie-uri şi limonade naturale. Bunătăţile aromate vin la pachet cu spectacole pentru copii, concursuri, face painting, baloane colorate, mascote şi animatori.

Plaja H2O din Mamaia va fi sâmbătă, 1 iulie, gazda unui concert live susţinut de Moonlight Breakfast, începând cu ora 23.30. În această stațiune vă recomand să vă cazați la Hotelul Iaki.

De asemenea, plaja Tuzla va găzdui în pana pe 2 iulie Festivalul Dakini, un eveniment de anvergură internațională ce aduce laolaltă muzica chill, psy-trance și micro-house, dans, peste 100 DJ, speakeri și artiști celebri, workshop-uri și cel mai mare „yoga village” din această zonă a Europei.

Constănţenii, dar şi noi, suntem invitaţi la o serie de evenimente cultural şi sportive, ce vor avea loc în oraşul Ovidiu, dar şi pe insula cu acelaşi nume: Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen”, ajuns la a X-a ediţie (1-2 iulie, pe Platoul Centrului Cultural „Elena Roizen”), Zilele Oraşului Ovidiu (a IX-a ediţie), precum şi prima ediţie a Simpozionului „Ovidienii”.

În Ploiești suntem asteptati in acest weekend la Târgul de antichități ce va avea loc la Ploiești Shopping City.

În București suntem invitați la cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu“, pentru a sărbători 11 ani de diversitate culturală. Evenimentul cuprinde un târg de meșteșuguri și produse autohtone, ateliere de creație și spectacole de teatru pentru copii, o zonă gastronomică, o secțiune de cântece și dansuri interpretate de copii, dar și spectacole de folclor la scena principală din Parcul Cișmigiu.

De fuga caniculei putem ajunge la Festivalul Bujorul de Munte, în aerul curat de la Gura Râului, județul SIbiu (în apropierea, barajului de acumulare), unde au loc două zile de spectacole folclorice și multe alte surprize pentru toată lumea. Sâmbată, prima zi de festival, debutează la ora 18:00 cu o cină ca la stână. Din meniu vor face parte slănină, cârnat făcut de casă, pâine pe vatră, mămăligă, bulz, tocană de miel la ceaun, grătare de oaie și porc, sărmăluțe, plăcinte cu brânză și alte specialități tradiționale, rachiu și vin de casă. Seara va fi un foc de tabără.

Castelul Bran devine în weekend casa celor mai frumoase pisici din lume, care vor fi prezentate în cadrul expoziției mondiale „Chat noir, chat blanc în Château Bran”, care se va desfăsura în Parcul Regal al Castelului. Iubitorii acestor feline vor putea admira peste 200 de pisici de rasă.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture