Propuneri de weekend: 1-2 februarie 2014

Iata un weekend extrem de friguros, dar pe cat de bogată e iarna acum şi pe cât de aşteptată de mulţi dintre noi, ar trebui să profităm de ocazie şi să ieşim să ne bucurăm de ea!

taitweb(1)La Muzeul Naţional al Ţăranului Român are loc expoziţia “Arhefanii”, a artistului italian Paolo Tait, un artist născut în nordul Italiei, ale cărui lucrări artistice sunt deosebit de expresive şi emoţionante. Aceasta poate fi vizitată până pe 2 martie, în sala Foaier a muzeului, de marţi până duminică, între orele 10.00-18.00.

Expoziția este organizată sub patronajul Ambasadei Italiei în România, al Ambasadei României în Italia, al Consulatului General al României din Milano, al Regiunii Autonome Trentino-Alto Adige / Südtirol, al Provinciei Autonome Trento, dar și al Primăriei di Mezzolombardo (TN).

balkaniO alte expoziţie deschisă recent tot în Bucureşti este cea de la Muzeul Naţional de Istorie a României, intitulată Imaginând Balcanii. Identităţi şi memorie în lungul secol al XIX-lea”, o expoziţie ce prezintă, practic, procesul istoric ce a dus la naşterea şi coagularea naţiunilor din Europa de Sud-Est şi a statelor lor naţionale. Gravuri, litografii, fotografii, machete, toate încearcă să întregească această viziune celor care vin să o viziteze.

Expoziţia a mai fost admirată şi în Ljubljana şi Belgrad şi va fi deschisă până pe 27 aprilie de miercuri, până duminică, în intervalul orar 09.00 – 17.00.

expo_cojocul-270x352Tot o expoziţie, de data aceasta de cojoace, respectiv Cojocul din zona Sibiului. Maiestrie, Stil, Noblete” va putea fi vizitată la Casa Artelor din Sibiu, recreând atmosfera satului de odinioară, atât prin fotografii, reconstituirea unui atelier de cojocărie, cât și prin prezentarea cojoacelor de paradă specifice ţăranului român, confecţionate cu migală de către adevăraţi artizani.

Expoziţia care cuprinde exponate din colecţiile Muzeului Civilizaţiei Transilvane ASTRA, ţine până pe data de 2 februarie, aşa că rămân numai două zile de vizitare!

festivalului-omului-de-munte-clopul-turistului-2014-i94729 (1)La Păltiniş se desfăşoară cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Omului de Munte „Clopul Turistului”, ce adună mai multe cluburi de turism montan din ţară, într-o competiţie ce cuprinde, printre altele, probe de fotografie montană şi de orientare sportivă pe trasee marcate din Munţii Cindrel, dar va fi şi un program artistic cu tematică montană, prin dans, muzică şi teatru.

Festivalul este organizat de Clubul de Turism Montan „Amicii Munţilor” din Sibiu şi se desfăşoară până pe data de 2 februarie.

fest-inUn festival aparte are loc în Cluj Napoca: FEST: IN. Cei care iau parte la acest fetival ce durează până pe data de 2 februarie vor avea parte de multe evenimente menite să capteze atenţia. Astfel, vom avea parte de un un targ vintage, de ateliere de jonglerie, ateliere de construit instrumente muzicale, dar şi de ateliere de dezvoltare personala, space painting, teatru pirotehnic şi concerte.

Ei bine, sub semnul acestor expoziţii şi festivaluri, vă doresc un sfârşit de săptămână cât mai relaxant!

Săptămâna viitoare va avea loc un festival foarte incitant şi gustos, aşa că pregătiţi-vă de pe acum bagajele!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture