Primele impresii de la Târgul de Turism al României, ediţia de toamnă 2013

Târgul de Turism al României, ediţia de toamnă 2013

Pe data de 14 noiembrie 2013 a început cel mai râvnit eveniment al toamnei din domeniul turismului, Târgul de Turism al României, organizat de Romexpo.

Targul de Turism Romexpo (4)

Ce am putea aștepta de fiecare data de la acest târg? În general, agenții de turism, asociații, primării, hoteluri și pensiuni, reprezentanţe ale unor țări își promovează ofertele și zonele pe care le reprezintă. Ineditul ar fi în vizibilitatea standului și noutățile pe care le aduc, ori în ofertele atractive pe care le pun la bătaie.

În privința agențiilor de turism, am văzut standuri mari și agitație multă la Paravion, Happy Tour, Christian Travel, Malta Travel, Mareea, Eximtur, Karpaten, Perfect Tour, Accent Travel, Filadelfia Turism, Hello Holidays, Prestige Tours, Croaziere.net, Tui Travel, unde atât potențiali parteneri de business, cât și turiști se înghesuiau să pună bazele unei colaborări, respectiv să vadă ofertele.

Targul de Turism Romexpo (115)

Targul de Turism Romexpo (110)

Mai puțină lume am văzut la Oceania Travel, Asia Tours ori la agenții mai micuțe, dar să nu uităm că ziua de joi este destinată în principal afacerilor, iar turiștii încep să se perinde pe la târg de vineri. Mai mult decât atât, ediția de toamnă a târgului este mai puțin căutată de către turiști, față de cea din primăvară, care expune cu predilecție ofertele pentru vacanța de vară. Am văzut, însă, că era destulă aglomerație la Bulgaria, ce a venit cu oferte de early booking.

Targul de Turism Romexpo (18)

În afară de ofertele propriu zise, standurile nu aveau acel qualche choice care să le diferențieze unele de altele, în schimb, județele și hotelurile care au venit să se promoveze au avut grijă să adune turiști la stand.

Astfel, Hotel Phoenicia a venit cu o armată de domnișoare, Hotel Palm Beach a venit cu un pachet de revelion de invidiat (3 nopți camera dublă standard cu pensiune completă și masă festivă de revelion, la un tarif de 1700 de lei, cu reducere și gratuități pentru copii, dar și reduceri pe perioada târgului, nu mai zic de accesul gratuit la piscina, saună si fitness), iar Județul Alba, așa cum ne-am obsnuit, rupe gura târgului. Au venit până și cu un fel de ski bob la stand, promovând Munții Sureanu și cu nelipsita gardă a Cetății Alba Carolina care se plimba tropăind prin târg… Antrec Alba a venit în completare cu un stand pregătit cu bunătățuri tradiționale.

Targul de Turism Romexpo (102)

Targul de Turism Romexpo (30)

Targul de Turism Romexpo (21)

Dacă sunteți interesați de oferte pentru vacanța de iarnă, dar și pentru cea de toamnă, târgul de turism este o oportunitate să cumpărați vacanțe la prețuri atractive și cu mari reduceri, așa că e păcat să dați o raită!

Pe de altă parte, în același timp cu Târgul de Turism al României are loc Romhotel, astfel că, după cum se precizează în comunicatul Romexpo, cei care vor trece pragul Romhotel, vor regăsi în cadrul Pavilioanelor C5 și C6 producători și distribuitori de mobilier și echipamente specifice pentru structuri de primire, unități de alimentație publică, catering, fast-food, accesorii pentru bucătarii profesionale, întreținerea curățeniei și igienei, cosmetice pentru hoteluri și restaurante, producători și distribuitori de echipamente electronice, audio-video, soft și hard pentru structuri de primire și unități de alimentație publică.

vizual_romhotel

Detalii despre program puteți cîți în articolul Coșul cu vacanțe la Târgul de Turism al României – ediția de toamnă 2013.

Targul de Turism Romexpo (9)Targul de Turism Romexpo (106)Targul de Turism Romexpo (112)Targul de Turism RomexpoTargul de Turism Romexpo (64)Targul de Turism Romexpo (74) Targul de Turism Romexpo (15) Targul de Turism Romexpo (16)Targul de Turism Romexpo (19) Targul de Turism Romexpo (24) Targul de Turism Romexpo (25) Targul de Turism Romexpo (26)Targul de Turism Romexpo (29)Targul de Turism Romexpo (32) Targul de Turism Romexpo (34)Targul de Turism Romexpo (47) Targul de Turism Romexpo (40) Targul de Turism Romexpo (41) Targul de Turism Romexpo (43) Targul de Turism Romexpo (44) Targul de Turism Romexpo (45) Targul de Turism Romexpo (46)Targul de Turism Romexpo (63)Targul de Turism Romexpo (66) Targul de Turism Romexpo (65)Targul de Turism Romexpo (68)Targul de Turism Romexpo (73) Targul de Turism Romexpo (85) Targul de Turism Romexpo (80) Targul de Turism Romexpo (81) Targul de Turism Romexpo (82) Targul de Turism Romexpo (83) Targul de Turism Romexpo (91) Targul de Turism Romexpo (89) Targul de Turism Romexpo (90)Targul de Turism Romexpo (98) Targul de Turism Romexpo (97)Targul de Turism Romexpo (101) Targul de Turism Romexpo (100)Targul de Turism Romexpo (107)Targul de Turism Romexpo (111)Targul de Turism Romexpo (116)Targul de Turism Romexpo (117)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

10 Responses

 1. Sorin says:

  Foarte interesant articol. Felicitari. Turistii au intr-adevar de unde alege la asemenea targuri.

 2. La această ediție TTR doar bloggerii au făcut o publicitate eficientă!

 1. 16 November, 2013

  […] dovedește a fi extrem de bogat pentru bucureșteni, cu atât mai mult cu cât la Romexpo are loc Târgul de Turism al României, unde se pot găsi oferte bune pentru vacanța de iarnă, dar și early booking pentru vacanța de […]

 2. 16 November, 2013

  […] Târgul de Turism al României, ediția de toamnă 2013, care se desfășoară chiar în aceste zile în centrul expozițional […]

 3. 17 November, 2013

  […] am fost cu predilecție în pavilioanele C1 și C2 ale centrului expozițional Romexpo, gazdă a Târgului de Turism al României, pentru a vedea ofertele agențiilor de turism, începând cu ziua a III-a am preferat să dau o […]

 4. 18 November, 2013

  […] că a trecut și această ediție de toamnă a Târgului de Turism al României, menit să adune, în principal, sute de oferte de vacanță într-un singur loc. Dacă mai vedem […]

 5. 19 November, 2013

  […] Primele impresii de la Târgul de Turism al României, ediţia de toamnă 2013 […]

 6. 1 January, 2014

  […] cărora le-au fost schimbate URL – urile când am făcut nişte modificări la blog şi Primele impresii de la Târgul de Turism al României, ediţia de toamnă 2013 postat în 15 […]

 7. 10 March, 2014

  […] Primele impresii de la Târgul de Turism al României, ediţia de toamnă 2013 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture