Poveste de iarnă – o piesă de Shakespeare în pași de dans marca ”The Royal Ballet” la Happy Cinema București!

Poveste de iarnă – o piesă de Shakespeare în pași de dans marca ”The Royal Ballet” pe marele ecran de la Happy Cinema București

Odată cu venirea primăverii avem ocazia de a petrece și alte momente frumoase la Happy Cinema București, unde continuă stagiunea The Royal Ballet cu Poveste de iarnă, un spectacol modern de balet plin de emoție, romantism și culoare, realizat de coregraful Christopher Wheeldon și compozitorul Joby Talbot – care a creat partituri pentru concerte corale, operă, dar și pentru coloana sonoră a câtorva filme.

Christopher Wheeldon cu o carieră de balerin începută încă de la vârsta de 8 ani, actualmente artist asociat al companiei de teatru The Royal Ballet, a creat o adaptare coregrafică inspirată de tragi-comedia “Poveste de iarnă” scrisă de Shakespeare. La fel ca baletul modern  “Aventurile lui Alice în Țara Minunilor”, pentru care cunoscutul coregraf a fost foarte apreciat, “Poveste de iarnă” a fost întâmpinat cu entuziasm de public datorită originalității acestuia, precum și modului emoționant în care este transpusă povestea în pași de dans.

Subiectul piesei tratează sentimentele schimbătoare care traversează o căsnicie regală presărată de gelozie, dar are un final fericit, încununat de sărbătoare și miracol .

Spectacolul este programat sa aibă loc în primul weekend din martie, respectiv duminică, 4 martie 2018, începând cu ora 16:00.

Iată și programul stagiunii:
  • The Royal Opera CARMEN – Bizet (11 Martie 2018)
  • The Royal Ballet BERNSTEIN CELEBRATION NEW McGREGOR / NEW WHEELDON / THE AGE OF ANXIETY (1 Aprile 2018)
  • The Royal Opera MACBETH – Verdi (8 Aprile 2018)
  • The Royal Ballet MACMILLAN: A NATIONAL CELEBRATION MANON – Kenneth MacMillan (6 Mai 2018)
  • The Royal Ballet SWAN LAKE – Liam Scarlett after Petipa and Ivanov (New Production) (17 Iunie 2018)

De reținut: 

  • Decoruri: Bob Crowley, care are a fost distins cu 7 premii Tony de-a lungul carierei sale.
  • Locație: Happy Cinema  București (Șoseaua Progresului 151-171, Sector 5, București, în incinta Liberty Center, etaj doi).
  • Preț bilet: 39 de lei dacă se achiziționează online de la www.happycinema.ro sau 49 de lei dacă se achiziționează de la Happy Cinema București în Liberty Center.
  • Durată aproximativă:  3 ore
  • Trailer: https://youtu.be/Sr1McCgzpEc

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture